Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti” hakkında yaptığı yönetmelik resmi gazetede yayınlandı

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER), T.C. Ticaret Bakanlığı’nın 16 Ağustos 2022 tarihinden itibaren resmi gazetede yayınlanan ve yür...

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER), T.C. Ticaret Bakanlığı’nın 16 Ağustos 2022 tarihinden itibaren resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren, “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti” hakkında yaptığı yönetmelik değişikliği paralelinde açıklamalarda bulundu. 
 

OYDER Başkanı Dr. Altuğ Erciş, yeni uygulamanın öneminin altını çizerek şunları söyledi; 
 


 “T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni yönetmelik değişikliği ile ilk tescili yapılan araçların 6 ay ve 6.000 km boyunca satış ve pazarlamalarına kısıtlama getirilmiştir. 
 
Daha önce de belirttiğimiz gibi piyasadaki spekülatif hareketleri engellemeye yönelik bu kararı, Otomotiv Yetkili Satıcıları olarak destekliyor ve başta Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muş olmak üzere tüm Bakanlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz. 
 
Kararın belli bir süreyi kapsayacak şekilde geçici çıkartılmış olması da, Bakanlığımızın sektör dinamiklerimize güvendiğini ve sorunların global etkilerden kurtulunca düzeleceğine inandığını göstermektedir. 
 
Sektörümüzde dönem dönem ortaya çıkan fırsatçı yaklaşımları ortadan kaldıracağına inandığımız bu uygulamanın, hem Yetkili Satıcılar üzerindeki haksız iddiaları hem de yüksek kazanç peşinde koşan haksız rekabetçileri ortadan kaldıracağına inanıyorum. 
 
OYDER olarak, sektörümüzün alışık olduğu kayıtlı ve düzenli ticareti destekleyen her türlü uygulamanın yanında olduğumuzu, dönemlik kazançlar peşinde koşarak bu değerli sektörü zedeleyenlere de karşı olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim. Yeni yönetmeliğin sektöre ve özellikle de tüketicilere hayırlı olmasını dilerim.”

Hiç yorum yok