Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Toyota Gazoo Racing Estonya Rallisi’ni İlk İki Sırada Tamamladı

Toyota GAZOO Racing Dünya Ralli takımı, Estonya Rallisi’nde kendi arasında galibiyet mücadelesi vererek ilk iki sırayı elde etti.    Kalle R...

Toyota GAZOO Racing Dünya Ralli takımı, Estonya Rallisi’nde kendi arasında galibiyet mücadelesi vererek ilk iki sırayı elde etti. 
 

Kalle Rovanperä son altı yarıştaki beşinci galibiyetini alarak 2022 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki üstün formunu sürdürdü. Estonya’da ikinci sırayı ise bir başka Toyota pilotu Elfyn Evans aldı. 
 
Bazı zorlu toprak rallilerinin ardından hızlı ve akıcı etaplarıyla öne çıkan Estonya Rallisi, GR Yaris Rally1 Hybrid yarış aracının yüksek performansının sınanmasını sağladı. 


 
Tüm hafta sonu boyunca üstün bir performans ortaya koyan GR Yaris Rally1 Hybrid, 22 uzun etabın tamamında en hızlı zamana imza attı. 
 
Estonya Rallisi’nde sağanak yağışlarla birlikte hava şartları da pilotların işini zorlaştırdı. En kuru geçen Cuma günü ilk bölümlerde Evans liderliği alırken yağmurun artmasıyla birlikte Rovanperä ön sırayı geçti. 
 
Bu avantajını rallinin sonuna kadar taşıyan genç pilot, Evans’ın 1 dakika önünde bitiş çizgisine ulaşarak yeni bir zafere daha imza attı. Rovanperä Güç Etabı’nda da 22.5 saniye farkla en iyi zamanı yaparak maksimum puanları almayı başardı. 
 
Toyota’nın üçüncü WRC aracında yarışan Lappi ise yaşadığı sorunların üstesinden gelerek iyi bir geri dönüşe imza attı ve genel klasmanda altıncı sırayı aldı. 
 
Rovanperä bu sonuçlarla birlikte 13 yarışlık takvimde yedi yarışın ardından 83 puan farkla şampiyonada liderliğini devam ettiriyor. 
 
Toyota GAZOO Racing ise, Markalar Şampiyonası’nda puan farkını artırarak en yakın rakibine göre 87 puan farkla ilk sıradaki yerini korudu. 
 
 TGR WRT Next Generation takımıyla rallide yarışan Toyota’nın genç pilotu Takamoto Katsuta ise 2022’de her yarışta puan alma rekorunu sürdürdü ve zorlu şartlara karşın beşinci olarak güven veren bir performans ortaya koydu. 
 
Takım kaptanı Jari-Matti Latvala, Rovanperä’nın başardıklarıyla kendilerini şaşırtmaya devam ettiğini ifade ederek, “Şartlar çok zorlaşmıştı ama Rovanperä böylesi anlarda daha güçlü oluyor. 
 
Ama aynı zamanda bu başarının bir takım çalışması olduğunu da hatırlamamız gerek. Bu kadar etabı kazanmak ve dört aracın ilk 6’da yer alması, GR Yaris Rally1 Hybrid’in ne kadar hızlı olduğunu kanıtlıyor” dedi. 
 
Bir başka etkileyici hafta sonu geçirdiğini belirten Rovanperä ise zaman zaman takım arkadaşı Evans’ın temposunu yakalamakta zorlandığını belirtse de, yoğun yağmur altında fark yaratmayı başardığını söyledi. WRC takviminde bir sonraki yarış, 4-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Finlandiya Rallisi olacak. 
 
Takvimin en hızlı rallisi olarak öne çıkan Finlandiya Rallisi, aynı zamanda Toyota GAZOO Racing Dünya Ralli takımının kendi evindeki yarışı olacak. 
 
Rallinin Jyväskylä’daki servis alanı takımın merkezine çok yakın bir yerde bulunuyor. Toyota, burada yapılan son dört ralliyi de kazanmayı başarmıştı ve 2022’de de bunu tekrarlamayı hedefliyor.

Hiç yorum yok