Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Peugeot 9x8’in İlk Yarışı İçin Heyecan Dorukta

Benzersiz tasarım felsefesiyle yarış pistlerine yeni bir anlayış getiren PEUGEOT 9X8 Le Mans Hypercar, 10 Temmuz’da 2022 FIA Dünya Dayanıkl...

Benzersiz tasarım felsefesiyle yarış pistlerine yeni bir anlayış getiren PEUGEOT 9X8 Le Mans Hypercar, 10 Temmuz’da 2022 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nın (FIA WEC) dördüncü ayağında İtalya'nın Monza kentinde ilk resmi yarışına çıkıyor. 
 

905 ve 908’in geçmiş dönemlerde yakaladığı başarıları esas alan PEUGEOT, elektrikliye geçiş stratejisini bünyesinde barındıran hibrit motorlu bir otomobille dayanıklılık yarışına geri dönüyor. 
 


PEUGEOT, markanın başarılarla dolu motor sporları tarihine 10 Temmuz’da yeni bir kilometre taşı oluşturmaya artık hazır. 
 
İtalya'nın efsanevi pisti, 2007 yılının Nisan ayında PEUGEOT 908’in 1.000 km’lik LMP1 kategorisindeki zaferine şahit olmuştu. 
 
15 yılın ardından efsanevi pist yine bir ilke ev sahipliği yapacak. 10 Temmuz 2022’de Monza 6 Saat yarışının Le Mans Hypercar sınıfında PEUGEOT 9X8 ilk yarışı için sahneye çıkıyor. 
 
Mükemmellik, çekicilik ve heyecan; PEUGEOT'nun üç temel değerini oluştururken, aynı zamanda, PEUGEOT 9X8 ile markanın dayanıklılık yarışı programının temel taşları olma özelliği taşıyor. 
 
PEUGEOT 9X8, 10 Temmuz'da Monza'da piste çıkarak sadece PEUGEOT’nun bu alandaki uzmanlığını değil, aynı zamanda yol otomobili ürün gamındaki yeni elektrik teknolojisini tanıtma kararlılığını gösteriyor ve markanın elektrikliye geçiş stratejisi için bir taşıyıcı görevi üstleniyor. 
 
PEUGEOT 9X8’in ilk yarışı için değerlendirmelerde bulunan Stellantis Motorsport Direktörü Jean Marc Finot, “PEUGEOT 9X8'in ilk yarışı, misyonumuzun ilk aşamasının doruk noktasını oluşturuyor. 
 
Hem FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası hem de Le Mans 24 Saat yarışı için TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES'in en son teknolojisine ve uzmanlığına dayanan bir ekip kurduk ve bir LMH Hypercar geliştirdik. 
 
Bu hafta sonu İtalya'da çok deneyimli ekiplerle karşı karşıya kalacağız. Bizleri ciddi bir zorluk bekliyor, bunun bilincindeyiz, ancak kararlılık, coşku ve hırsla hareket ediyoruz” dedi. 
 
Yarış öncesinde yoğun hazırlık dönemi 
 TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES, geçtiğimiz altı ay boyunca bu ilk iddialı yarışa hazırlanmak için Avrupa genelinde zorlu bir yol haritası eşliğinde çeşitli pistlerde yoğun bir test programı gerçekleştirdi. 
 
Ekibin yol haritası iki temel aşamaya dayanıyor. İlk aşamada PEUGEOT'nun Paris yakınlarındaki Satory merkezinde simülatör oturumları yapıldı. 
 
Burada sürücüler sanal ortamda pistin zorlu özellikleri ile karşı karşıya kalırken, ekip, Monza için enerji yönetimi haritasını değerlendirme ve tamamlama olanağı buldu. 
 
Bunu, İspanya MotorLand Aragón'daki fiziki pist testi izledi. 9X8 burada 15.000'inci kilometresini tamamladı ve böylece TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES, Monza öncesi hedefine ulaşmış oldu. 
 
 Test sırasında 36 saatlik yoğun bir dayanıklılık süreci tamamlandı. Bu esnada takımın yarış ekibi (pilotlar, mühendisler ve mekanikçiler) önemli gelişmeler kaydetti. 
 
Bununla birlikte #93 ve #94 kapı numarası ile yarışacak iki PEUGEOT 9X8'i yönetmekten sorumlu ekipler yarış için önemli kazanımlar elde etti. 
 
Gauthier Bouteiller tarafından tasarlanan #93 kapı numaralı araçla Paul Di Resta, Mikkel Jensen ve Jean-Eric Vergne yarışacak. #94 kapı numaralı araç, James Rossiter, Gustavo Menezes ve Loïc Duval gibi isimleri bir araya getirirken, yarış mühendisi rolünü Brice Gaillardon üstleniyor.  
 
Zafere giden yol ekip çalışmasından geçiyor 
PEUGEOT SPORT, 905 ve 908 yarış otomobillerinin başarılarının ardından dayanıklılık yarışı hikayesinde yeni bir sayfa yazmaya hazır. 
 
Amaç aynı; Zafere ulaşmak… Bu yarış programı aynı zamanda markanın tarihindeki en yenilikçi uygulamalar ile teknolojilerden yararlanarak, önemli bir mücadeleyi temsil ediyor ve PEUGEOT'nun enerji geçişine olan bağlılığının altını çiziyor. 
 
Tamamen yeni bir otomobil olan PEUGEOT 9X8 ve yarış ekibi hem yarış pistlerinde hem de atölyede zorlu bir hazırlık ve test programıyla sadece bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede gerçek bir yarışa çıkmaya hazır hale geldi. Ekip diğer prototipler ve daha deneyimli diğer ekiplerle rekabetçi bir ortamda elde ettikleri sonucu görmeye artık hazır. 
 
Hazırlık süreciyle ilgili açıklamada bulunan PEUGEOT SPORT Teknik Direktörü Olivier Jansonnie, “Çok sayıda farklı pistte binlerce kilometreyi kapsayan kapsamlı test ve geliştirme sürecinin ardından, PEUGEOT 9X8, sürücüler ve ekip mücadeleye hazır. 
 
Rakiplerimizle doğrudan rekabet halinde tüm bir yarış hafta sonunun zorlu sürecini yönetirken, aracımızın gerçek yarış koşullarındaki davranışını göreceğiz. Monza için stratejimiz net; Mütevazi ama kendinden emin bir yaklaşımla her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmak. 
 
Hedefimiz açık; Rekabetçi bir ortamda 9X8 ile ilgili olabildiğince şey öğrenmek. Diğer takımlar ve araçlarla yarışırken görmek, ama aynı zamanda yarış anında olabildiğince çok veri ve bilgi toplamak istiyoruz” dedi.  
 
Test ve simülasyonların gerçek yaşamdaki sonucunu görmenin zamanı geldi 
 
Son aylarda giderek güçlenen takım için, yarışlar yoğun ve hızlı geçecek. TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES'in her bir üyesi rekabetin adrenalinini yakından hissedecek. Yarışlar, ekibin çok sayıda hayati bilgi toplamasını sağlayacak. 
 
Bu bilgiler, PEUGEOT 9X8'in devam eden gelişiminde ve takımın uzun vadeli 2023 sezonu hedefi ve Le Mans 24 Saat'teki varlığı açısından performans ve verimlilik adına kilit rol oynayacak.  
 
Monza 6 saat yarış takvimi 
10 Temmuz: Geçit töreni (Yeni PEUGEOT 408 ile) 12:45 TSİ, Yarış başlangıcı 13:00 TSİ.

Hiç yorum yok