Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Ford Otosan Avrupa’nın en büyük elektrikli ticari araç üreticisi olma yolunda hzla ilerliyor

Craiova fabrikasının Ford Otosan’a devri gerçekleşti. Ford Otosan elektriklenme yolculuğunda şimdi de Romanya’da  Ford Otosan Avrupa’nın ...

Craiova fabrikasının Ford Otosan’a devri gerçekleşti. Ford Otosan elektriklenme yolculuğunda şimdi de Romanya’da 


Ford Otosan Avrupa’nın en büyük elektrikli ticari araç üreticisi olma yolunda. 

 
Türkiye'nin en büyük otomotiv şirketi Ford Otosan, bir ilke imza atarak değer yaratmaya devam ediyor. 
 


Ford’un Romanya’daki fabrikasının bünyesine katılmasıyla faaliyetlerini uluslararası alanda genişleten Ford Otosan, elektrifikasyon konusundaki deneyimini Romanya’ya taşıyacak. 
 
Avrupa’nın ticari araç üretim lideri Ford Otosan, kısa süre önce hattan indirdiği E-Transit ve 2023’ün ikinci yarısında üretilmek üzere tanıtımını gerçekleştirdiği E-Transit Custom ile kazandığı bilgi birikimini Craiova’da üretilecek yeni nesil araçlara aktaracak. 
 
Avrupa’nın en büyük ticari araç üreticisi Ford Otosan ile Ford Avrupa arasında, Romanya’daki Craiova fabrikasının devrine ilişkin anlaşma tamamlandı. 
 
Ford Otosan’ın yurt dışı operasyonlara açılmasını sağlayan bu anlaşma ile Ford’un Craiova’daki araç üretim ve motor üretim tesislerinin sahipliği Ford Otosan’a geçti.
 
Craiova’nın üretim ağına katılması ile Türkiye’nin ihracat şampiyonu Ford Otosan’ın, elektrifikasyon ve ticari araçlardaki deneyim ve uzmanlığı Romanya’daki tesise aktarılırken; Avrupa’nın ticari araç üretim lideri Ford Otosan da uluslararası bir otomotiv şirketi haline geliyor. 
 
Ford Otosan’ın Craiova fabrikasını devralması için 14 Mart 2022’de başlayan yasal sürecin tamamlanmasıyla Craiova, otomotiv sektöründeki başarı hikayesine Ford Otosan ile devam edecek. 
 
Ford’un, Avrupa’daki elektrifikasyon planında önemli bir yere sahip olan Craiova’nın üretim gücü, Ford Otosan'ın ticari araç tasarımı, mühendisliği ve üretimi konusundaki geniş deneyimi ile birleşecek. 
 
Bu anlaşma ile Romanya’daki tesis, Ford’un Avrupa'ya yönelik elektrifikasyon ve ticari araç büyüme planlarında daha da güçlü bir rol oynayacak. 
 

Craiova ile Ford Otosan, elektrikli dönüşümdeki gücünü üst düzeye taşıyacak 

 
Ford Otosan’ın bu yıl üretim bandından çıkan Ford Avrupa’nın ilk elektrikli ticari aracı E-Transit ile perçinlenen elektrifikasyon konusundaki deneyimi ve birikimi, Craiova’da üretilecek elektrikli araçlarda da kendini gösterecek. 
 
Craiova'nın Ford Otosan üretim ağına dahil olmasıyla, tasarımını ve mühendisliğini Ford Otosan’ın üstlendiği yeni nesil Courier’nin içten yanmalı van ve kombi versiyonları gelecek yıl itibarıyla, bunların tam elektrikli versiyonları ise, 2024 itibarıyla Craiova’da üretilecek ve piyasaya sunulacak. 
 

Ayrıca halihazırda Craiova’da üretilen Ford Puma’nın ve 2024 senesinde devreye alınacak yeni tam elektrikli versiyonunun üretim sorumluluğu da Ford Otosan’a geçecek. 

 
Bu iki aracın ürün portföyüne eklenmesiyle Ford Otosan, 2 ülkedeki 4 tesisinde Transit, Transit Custom, Courier ve Puma modellerinin elektrikli versiyonlarını üretecek.  
 
Güven Özyurt: “Craiova fabrikasının başarı öyküsüne yepyeni ve heyecan verici deneyimler ekleyeceğiz” 
Craiova'nın üretim tesisleri ağının önemli bir parçası olması ile birlikte Ford Otosan’ın üretim tecrübesinin uluslararası boyuta taşındığına dikkat çeken Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, “Elektrifikasyon, 100 yılı aşkın süredir sektörümüzün en dönüştürücü değişimini temsil ediyor ve önemli ihracat pazarımız Avrupa elektrifikasyonda hızla yol almakta. 
 
Ford'un kısa süre önce açıkladığı Avrupa elektrifikasyon planı ve Ford Otosan'ın Custom PHEV ile başlayan, E-Transit ile devam eden elektrifikasyon konusundaki geniş deneyim ve bilgi birikimi göz önüne alındığında, Craiova'nın Ford'un elektrifikasyon ve ticari araç büyüme planlarında daha da güçlü bir rol oynayacağına inanıyoruz. 
 
Craiova fabrikamız, Ford Otosan’ın ticari araç tasarımı, mühendisliği ve üretim konusundaki geniş deneyimi ve bilgi birikiminden yararlanacak. 
 
Bugün Avrupa’daki en verimli Ford fabrikalarından biri olan Craiova’nın başarı hikayesine yeni ve daha da heyecan verici sayfalar eklemek için sabırsızlanıyoruz.” dedi. 
 
Ford Otosan, Craiova’da 2023 yılında başlayacak Yeni Nesil Courier üretimi için önümüzdeki üç yıl içerisinde mühendislik harcamalarını da içeren 490 milyon Avro yatırım yapacak. 
 
Craiova fabrikasında araç üretim kapasitesi yıllık toplam 272 bin adete yükselecek, üretim planına bağlı olarak yeni nesil Courier üretimi yıllık 100 bin ve Puma üretimi yıllık 189 bin adede kadar çıkabilecek. 
 
Geçtiğimiz yıl açıkladığı yatırımın tamamlanması ile Kocaeli fabrikalarının kapasitesini 650 bin araca çıkaracağını duyuran Ford Otosan, Craiova fabrikasının kapasitesinin de eklenmesi ile yılda 900 binin üzerinde araç üretebilecek.

Hiç yorum yok