Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Skoda Elektrikli Araçlarında da Güvenlikten Ödün Vermiyor

Elektrikli otomobiller tüm dünyada kademeli olarak daha fazla tercih edilmeye başlanırken ŠKODA, tüm modellerinde olduğu gibi elektrikli ara...

Elektrikli otomobiller tüm dünyada kademeli olarak daha fazla tercih edilmeye başlanırken ŠKODA, tüm modellerinde olduğu gibi elektrikli araçlarında da üst düzey güvenlik sunma geleneğini sürdürüyor. 
 

ŠKODA’nın Avrupa pazarında sunmaya başladığı ve her geçen gün daha fazla müşteri tarafından tercih edilen ŠKODA iV elektrikli araçları, maksimum güvenlik için her koşulda yasal gerekliliklerin ötesine geçen kapsamlı testlerden geçiriliyor. 
 


Elektrikli araçlarda içten yanmalı motora sahip araçlardan farklı olarak yüksek voltajlı bataryalar da bulunduğu için ŠKODA’nın iV elektrikli araçları en başından itibaren üst düzey güvenlik sağlayacak şekilde geliştirildi. 
 
Bu sayede ŠKODA’nın bataryalı elektrikli araçları, bir kaza anında benzinli ve dizel motorlu ŠKODA’lar gibi güvenli hale getirildi. ŠKODA’nın elektrikli SUV modeli ENYAQ iV üst düzey güvenlik kapasitesini Euro NCAP 5 yıldız alarak da kanıtladı. 
 
Elektrikli SUV modeli, yetişkin yaya ve çocuk yolcu korumasında Avrupa’nın referans çarpışma testlerinde şimdiye kadarki en yüksek sonuna imza atmayı başardı. ENYAQ iV’nin iyi bir şekilde korunan yüksek voltajlı bataryası ise kaza sırasında riski hiç artırmayacak şekilde konumlandırıldı. 
 
Ayrıca kaza araştırma ve yangın güvenliği uzmanları tarafından da ENYAQ iV’nin konvansiyonel motorlu araçlar kadar yüksek güvenliğe sahip olduğu onaylandı.  
 
ŠKODA’dan akıllıca tasarım çözümleri 
ŠKODA, tüm otomobillerinde olduğu gibi elektrikli araçlarında da tasarımları en ince detaylarına kadar düşündü. 
 
Kaza sırasında riski daha aza indirmek adına gövde altına yerleştirilen batarya paketi, aynı zamanda su geçirmez ve sağlam bir muhafazaya yerleştirildi. Kaza durumunda da yüksek güvenliği sağlaması adına gelişmiş güvenlik sistemleri de devreye alınıyor. 
 
Bataryanın sıcaklığı, şarj durumu ve diğer parametreler sürekli olarak izlenirken, yüksek voltaj sistemi de, arıza ya da kaza durumunda milisaniyeler içinde batarya bağlantısını keserek araç içerisindekiler için bir tehlike oluşmasını engelliyor.

Hiç yorum yok