Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Alpine ELF Matmut Dayanıklılık Takımı, yeni aracını tanıttı

FIA WEC Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda yarışan Alpine ELF Matmut Dayanıklılık Takımı, yeni aracını tanıttı.    • Alpine A480, Gibson Tec...

FIA WEC Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda yarışan Alpine ELF Matmut Dayanıklılık Takımı, yeni aracını tanıttı. 
 

• Alpine A480, Gibson Technology tarafından üretilen 4,5 litrelik V8 motorla çalışan, Oreca tarafından geliştirilen şasi üzerine inşa edilmiş bir prototip. 
 
• Şampiyonanın en üst kategorisinde yarışan A480, Nicolas Lapierre, André Negrão ve Matthieu Vaxiviere tarafından kullanılacak. 
 
• Yarış takımı Alpine ELF Matmut Dayanıklılık Takımı Sorumlusu Philippe Sinault tarafından yönetilecek. 
 
Alpine, dayanıklılık yarışlarında büyük bir başarı geçmişine sahip ve şimdi FIA WEC ve 24H Le Mans 2021’in en üst kategorisinde yarışma mücadelesini üstleniyor. 
 
 Dayanıklılık yarışındaki bu yeni proje, Formula 1’e olan bağlılığında olduğu gibi, rekabetten doğan bir marka olan Alpine’in rekabet konusundaki hırsını gösteriyor. 
 
 Fédération Internationale de l’Automobile tarafından Alpine A480 olarak onaylanan prototip, bir Oreca şasi üzerine inşa edildi ve Gibson Technology tarafından üretilen 4,5 litrelik bir V8 ile güçlendirildi. 
 
Hypercar sınıfı düzenlemelerine uygun olarak Michelin lastikleri ile donatıldı. A480, üç deneyimli dayanıklılık pilotu, Nicolas Lapierre, André Negrão ve Matthieu Vaxiviere tarafından kullanılacak. 
 
 Yarış takımı, 2014 yılından itibaren olduğu şekilde, LMP2 sınıfında sayısız başarı ile Takım Müdürü Philippe Sinault tarafından yönetilecek. Alpine İcra Kurulu Başkanı Laurent Rossi konuyla ilgili, “Motor sporları Alpine’den bağımsız düşünülemez. 
 
2013’teki dayanıklılık yarışına geri döndüğümüzden bu yana, bu macera bize muhteşem duygular ve muhteşem zaferler getirdi. Başarılı sekiz yılın ardından markanın yeni bir başlangıç yaptığı en üst kategoriye girme zamanı geldi. 
 
Yönetmelikteki gelişmeler bize tutkumuzu ifade etme, teknik bilgi birikimimizi ve tecrübemizi adil ve makul bir çerçevede gösterme fırsatı sunuyor. 
 
Alpine’in renklerinin motor sporlarının en üst seviyesinde parlaması için her yarışta elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi. Alpine ELF Matmut Dayanıklılık Takımı Müdürü Philippe Sinault konuyla ilgili, “Alpine’in geçmişi zorluklarla dolu. 
 
2013 yılından beri kendimizi adım adım kanıtlıyor ve Alpine renklerini en üst düzeyde savunabildiğimizi gösteriyoruz. Bu yeni mücadele, bu zihniyetin bir parçasıdır. Alpine’in bu proje için bize duyduğu güven büyük bir gurur kaynağıdır. 
 
Dayanıklılık yarışları dünyası tarihinde bir dönüm noktası niteliği taşıyan içinde bulunduğumuz bu zamanda, bu programa alçakgönüllülük ve en iyiyi yapma arzusuyla yaklaşıyoruz. 
 
Alpine ile Fransız ve uluslararası motor sporları panteonuna bir kez daha demir atmak için bu heyecan verici ve inanılmaz derecede motive edici mücadelenin üstesinden gelmeye kararlıyız“ dedi. 
 
Alpine ELF Matmut Dayanıklılık Ekibi, değerli teknik ortaklarını ve tedarikçilerini unutmadan, bu imtiyazlı ortaklarının desteğinin altını çizdi: ELF, Matmut, Réseau Renault, Identicar, Thiriet, Havas Group, Dewesoft, Bahco, Ixell ve Sabelt.  
 

2021 YARIŞ TAKVİMİ
13 Haziran: Portimao 8 Saat (Portekiz) 18 Temmuz: Monza 6 Saat (İtalya) 21-22 Ağustos: Le Mans 24 Saat (Fransa) 26 Eylül: Fuji 6 Saat (Japonya) 20 Kasım: Bahreyn 8 Saat (Bahreyn)

Hiç yorum yok