Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Stellantis Avrupa’nın Birincisi

Stellantis 2021’in İlk Çeyreğinde Genel Avrupa Satışlarında Lider!    Çatısı altında bulunan markalarla dünyanın önde gelen otomotiv üretic...

Stellantis 2021’in İlk Çeyreğinde Genel Avrupa Satışlarında Lider! 

 

Çatısı altında bulunan markalarla dünyanın önde gelen otomotiv üreticisi konumunda bulunan Stellantis, 2021 yılının ilk çeyreğinde %23,6 oranındaki pazar payıyla Avrupa binek ve hafif ticari araçlarda ilk sırada yer aldı. 


 
Stellantis, Avrupa'nın toplam 3.619.749 araçlık pazarına kaydettiği 854.151 araç ile bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %10,8 artış gerçekleştirdi. 
 

Marka ve modelleri olarak bakıldığında; 2021 yılının ilk çeyreğinde Peugeot 208, “Avrupa'nın En İyi 10 Aracı” sıralamasının lideri oldu. Listede Stellantis'e ait Citroen C3 ve Peugeot 2008 de yerini aldı. 

 
Ayrıca Stellantis, 2021 yılının ilk çeyreğinde tescil edilen 184.000'i aşkın araçla %34,3'lük pazar payı elde ederek Avrupa hafif ticari araç pazarının da lideri oldu.
 
Avrupa pazarının elektrikli araçlara daha fazla yönelmesiyle birlikte, Stellantis çatısı altındaki Peugeot 208 ve Yeni Fiat 500, segmentlerinde ilk 3 elektrikli araç arasında yer aldı. 
 
Otomotiv dünyasında kuvvetli geçmişleri olan iki grubun birleşmesinden doğan Stellantis, 2021 yılının ilk çeyreğinde elde ettiği %23,6 oranındaki pazar payıyla, otomobil üreticileri arasında ilk sırada yer aldı. Bu dönemde Avrupa genel pazarında %3,8’lik bir oranla orta derece büyüme kaydedildi. 
 
Bu büyüme içerisinde Stellantis, Avrupa'nın toplam 3.619.749 araçlık pazarına kaydettiği 854.151 araç ile bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %10,8 artış gerçekleştirdi. Stellantis'in markalar arasındaki performansı da genel anlamda olumlu olarak değerlendirildi. 
 
Stellantis, 2021 yılının ilk çeyreğinde tescil edilen 184.000'i aşkın araçla %34,3'lük pay sahibi olarak Avrupa hafif ticari araç pazarının da lideri konumunda yer aldı. 
 

Peugeot 208 lider oldu! 

 
Stellantis çatısı altındaki marka ve modellere bakıldığında; 2021 yılının ilk çeyreğinde Peugeot 208, “Avrupa'nın En İyi 10 Aracı” sıralamasının lideri oldu. 
 
Listede ayrıca Stellantis'e ait Citroen C3 ve Peugeot 2008 de yerini aldı. Şehir araçları (A) segmentinde ise Fiat Panda ve Yeni 500, %38'in üzerindeki oranlarıyla liderliğini korudu. 
 
Avrupa pazarının elektrikli araçlara daha fazla yönelmesiyle birlikte, Peugeot 208 ve Yeni Fiat 500, segmentlerinde ilk 3 elektrikli araç arasında yer aldı. 
 
Avusturya'da +%22,1, Fransa'da +%17,6, Almanya'da +%4,3 ve İtalya'da +%27,2 olmak üzere neredeyse Avrupa'nın tüm büyük ülkelerinde pazar büyüme gösteriyor. 
 
Stellantis pazar payları olarak; Belçika'da %25,2, Fransa'da %37,7, Yunanistan'da %28,8, Macaristan'da %16,9, Litvanya'da %40,7, İtalya'da %41,3, Portekiz'de %34,3 ve İspanya'da %28,9 oranlarıyla pazar lideri olmayı sürdürüyor. 
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Stellantis Genişletilmiş Avrupa Operasyon Direktörü Maxime Picat; "Stellantis'in kuruluşundan yalnızca üç ay sonra, yılın birinci çeyreğinde bir numaralı Avrupalı üretici konumuna gelerek, muhteşem bir sonuç elde etmesini sağlayan temel faktörler; ilk olarak Stellantis bünyesinde çalışan herkesin ortaya koyduğu olağanüstü ekip çalışması ve fedakarlık. 
 
Ardından da müşterilerinin beklentilerini karşılayacak eksiksiz bir ürün yelpazesi sunan muhteşem marka portföyüdür." şeklinde konuştu. 
 
Stellantis Hakkında 
Stellantis kendine özgü, ulaşılabilir ve güvenilir mobilite çözümleriyle hareket özgürlüğü sunmaya yönelik net bir vizyona sahip, dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden biri ve bir mobilite sağlayıcısıdır. 
 
Grubun zengin mirasına ve geniş coğrafi varlığına ek olarak, şirketin en güçlü yönleri sürdürülebilir performansında, güçlü deneyiminde ve dünya çapında çalışanlarının sahip olduğu çeşitli yeteneklerde yatmaktadır. 
 
Stellantis, geniş ve ikonik marka portföyünü, bu markalara tutku ve rekabet aşılayan vizyonerlerin izinde ve hem çalışanlarına hem de müşterilerine hitap eden bir rekabetçilik anlayışıyla daha da geliştirecektir. 


 
Stellantis, tüm paydaşları ve faaliyet gösterdiği topluluklar için katma değer yaratırken en büyük değil en iyi olmayı hedeflemektedir.

Hiç yorum yok