Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Otokar o ülkeyle 18.7 milyon euroluk dev ihracat anlaşması

Türkiye'nin lider otobüs üreticisi Otokar, Kent LF ve Sultan LF otobüsleri ile Gürcistan toplu ulaşımında yeni bir dönem başlatacak.  ...

Türkiye'nin lider otobüs üreticisi Otokar, Kent LF ve Sultan LF otobüsleri ile Gürcistan toplu ulaşımında yeni bir dönem başlatacak. 

Türkiye dahil 50’den fazla ülkede modern toplu ulaşıma katkı sağlayan Otokar, yılın en büyük ihracat anlaşmalarından birini Gürcistan ile yaptı. 

Otokar, Gürcistan Belediye Kalkınma Fonu ile 175 adet otobüs ve bu otobüslerin yedek parça ve eğitimlerini kapsayan yaklaşık 18,7 milyon Euro tutarında bir sözleşme imzaladı.




Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, yenilikçi otobüsleriyle uluslararası rakiplerini geride bırakmaya devam ediyor. Otokar, 57 yıllık deneyimi ile ürettiği araçlarla kullanıldığı ülkelerde tasarımı, ergonomisi, teknolojisi ile büyük beğeni toplayan otobüsleri için 2020'nin en büyük ihracat anlaşmalarından birini Gürcistan ile yaptı.

Tasarımı, konforu, teknolojisi, düşük işletme giderleri ile uluslararası kullanıcıların da beğenisini kazanan Otokar, 175 adet otobüs ile Gürcistan toplu ulaşımında yeni bir dönem başlatacak. 

Gürcistan Belediye Kalkınma Fonu ile yapılan 18,7 milyon Euro tutarındaki anlaşmaya göre 6 farklı şehirde kullanılacak 117 Sultan LF ve 58 Kent LF’nin teslimatları 2020 yılı içinde başlayacak.

Otobüslerin yedek parça temini ve eğitimleri de Otokar tarafından verilecek.


MİLYONLARCA YOLCUYA KONFORLU ULAŞIM SAĞLIYOR
Gürcistan’ın artan toplu taşıma ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan dönüşüm çalışmaları neticesinde uluslararası rakiplerini geride bırakan Otokar’ın normalleşme sürecinin başında böylesine önemli bir ihaleyi kazanmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Genel Müdür Serdar Görgüç; "Küresel ölçekte zor bir dönemden geçiyoruz. 

Covid-19, bir sağlık krizinin ötesinde, ekonomik ve sosyal kalkınmayı derinden etkiledi. Bu günleri de geride bırakacağız. Üretime Gürcistan ihalesi ile hız vereceğiz. Gürcistan toplu ulaşımına yeni bir soluk getireceğiz. 

Yıl sonunda hizmet vermeye başlayacak olan araçlarımız, tasarımları, teknik özellikleri, geniş iç hacmi ile Gürcistanlılara daha çevreci ve konforlu bir seyahat sunarak ulaşımda yeni bir dönem başlatacak. Anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını dilerim” dedi.


Araçlar Hakkında
İç ve dış modern görüntüsü, çevreci motoru, üstün yol tutuşunun yanı sıra ekonomik olmasıyla da ön plana çıkan Kent LF ve Sultan LF otobüsleri, düşük işletme giderleriyle de kullanıcısına her daim maliyet etkin çözümler üretmesini sağlıyor. 

Güçlü kliması ile her mevsim ferah yolculuk vadeden otobüsler, ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistemiyle maksimum güvenlik sunuyor. 



Basamaksız girişi ve tam alçak tabanı, engelli yolcuların erişimine sağladığı kolaylık ve geniş iç hacmi ile yolculara modern ve eşsiz bir konfor sunan Otokar Kent LF ve Sultan LF otobüsler, sahip olduğu özelliklerle yurt dışında şehir içi toplu taşımacılıkta büyük beğeni topluyor.

Hiç yorum yok