Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

2019 Abu Dabı Grand Prıx’si İçin Heyecan Dorukta

HEM SEZONUN SON GRAND PRİX’Sİ HEM DE 2020 SEZONUNUN BAŞLANGICI… Pirelli, yılın 21. ve son Grand Prix’sine C3 Beyaz sert, C4 ...

HEM SEZONUN SON GRAND PRİX’Sİ HEM DE 2020 SEZONUNUN BAŞLANGICI…




Pirelli, yılın 21. ve son Grand Prix’sine C3 Beyaz sert, C4 Sarı orta ve C5 Kırmızı yumuşak olmak üzere serinin en yumuşak kombinasyonunu getiriyor. 

Yas Marina pistinin düzgün yüzeyine iyi uyan bu lastikler, öğleden sonra geç başlayıp akşam biten bir yarışta performans ile tutuş arasında optimal denge sağlıyor.  

Pist özellikleri 
Yas Marina, düzgün asfaltı ve yanal kuvvetlerden ziyade tutuş ve frenlemenin öne çıktığı dengeli viraj karmasıyla sezonun tam anlamıyla bir ortalamasını temsil ediyor. Tarihsel olarak, Abu Dabi Grand Prix'lerinde düşük aşınma ve yıpranma nedeniyle genellikle tek pit stop stratejisi tercih ediliyor. 

Süper yumuşak, ultra yumuşak ve hiper yumuşak lastiklerin kullanıldığı 2018 yılına göre en sert hamurun bir kademe daha sert olacağı bu yılki yarışta aynı stratejinin seçileceği öngörülüyor. 

Geçen yıl, Lewis Hamilton sanal bir güvenlik aracı devredeyken oldukça erken bir pit stopla ultra yumuşaktan süper yumuşağa geçerek yarışı kazanmıştı. 

 Bu yıl birkaç yarışta önceki sezonlara kıyasla daha sert bir lastik seçimi yapıldı. Böylece pilotlara tek pit stopu garanti etmek ve hızlarını yönetmek yerine her hızlanmada maksimum hıza çıkmaları için yardımcı olunması amaçlanıyor. 

Yarışın akşama kadar sürmesi nedeniyle ilerleyen turlarda pist sıcaklıkları oldukça keskin bir şekilde düşme eğiliminde oluyor. 

Otomobil yakıtın azalmasına bağlı olarak hafifledikçe lastik davranışında değişme görülebiliyor ve potansiyel olarak hızlanma mesafelerinin artmasına yol açabiliyor. Ayrıca, FP1 ve FP3 yarışlarının pek temsili olmayabileceği anlamına geliyor. 

Mario Isola – F1 ve Otomobil Yarışları Başkanı 
“Abu Dabi, çok uzun bir sezonun son yarışı olsa da çalışmalarımız Grand Prix’nin ardından devam edecek. Formula 1 ve Formula 2 için 13 inç ve 18 inç lastiklerle bir dizi test gerçekleştireceğiz. 

Yarışlar ve testler için Abu Dabi'ye yaklaşık 4500 adet, yani normalin iki katından fazla lastik getireceğiz. Yarış sonrasındaki iki günlük resmi F1 testleri, özellikle önemli olacak çünkü takımlara 2019 ve 2020 lastiklerini temsili koşullarda ve spesifik olarak adapte edilmiş otomobillerle karşılaştırma imkanı verecek. 

Ama önce tamamlamamız gereken son bir Grand Prix var. Takımların 2019 lastikleri hakkındaki bilgilerini maksimize ettiği düşünüldüğünde bu hafta sonu daha fazla tur rekoru görme olasılığımız yüksek.”.

Hiç yorum yok