Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Hız tutkunları, araçlarıyla Intercity İstanbul Park Pisti’ne akın ettiler

Türkiye’de otomobil kültürü oluşturma misyonu ile hareket eden Intercity İstanbul Park, hız tutkunlarını trafikte tehlike yaratmaktan uzakl...

Türkiye’de otomobil kültürü oluşturma misyonu ile hareket eden Intercity İstanbul Park, hız tutkunlarını trafikte tehlike yaratmaktan uzaklaştırmak üzere Intercity İstanbul Park Pist Günleri etkinliklerini sürdürmeye devam ediyor. 


27-28 Temmuz günlerinde gerçekleştirilen Pist Günleri etkinliğinde yine büyük bir kalabalık vardı. 360’a yakın kişi Intercity İstanbul Park Pisti’ne gelerek hız meraklarını kendi araçları ile güvenli bir ortamda giderdi. 

İki gün boyunca 240 otomobil ve 120 motosiklet piste çıkarken ayrıca 28 Temmuz Pazar günü ise 70 bisiklet sürücüsü pistte antrenman yapma fırsatı buldu. 

Ailesiyle gelen katılımcılar çocuklarını özel hazırlanan çocuk oyun alanına güvenle emanet ettiler. Ayrıca yeni ve her geçen gün gelişen drone sporu için de Pist Günleri kapsamında özel parkur hazırlandı. 

Türkiye’de sadece 2018 yılında 428 bin 311 adet trafik kazası meydana geldi ve bunların 194 bin 928’i sürücü hatası kaynaklı. 

Bunların da büyük bir çoğunluğu aşırı hızlı araç kullanma. Ne yazık ki ülkemizde aşırı hız, ölümlü ve yaralanmalıtrafik kazalarına neden olan unsurların başındageliyor. 

Intercity ise her ay gerçekleştirdiği Pist Günleri etkinliğiyle otomobil ve motosikletleriyle cadde ve otoyollarda yüksek hızda araç kullananlar için güvenli bir seçenek sunuyor. 

 2013 yılından bu yana yarış heyecanını yaşamak isteyen amatör ve profesyonel pilotları piste çekmeye devam eden Intercity, İstanbul Park Pisti’nihız tutkularının kullanımına açarak“Caddede Olmaz Piste Gel” sloganıyla bugüne kadar yaklaşık 13 bin kişiyikendi otomobilleriyle ağırladı. 


Pist Günleri kapsamında hız tutkunu sürücüler,Intercity İstanbul Park’ın 5 bin 378 metre uzunluğundaki pistinde 20’şer dakikalık seanslar halinde kendi araçlarını kullanabiliyorlar. 

Dünyanın en güvenli pistlerinin başında gelen Intercity İstanbul Park Pisti’nde bir seansta maksimum 40 otomobil bulunabiliyor vepiste çıkacaklar için önceden gerçekleştirilen güvenlik toplantısında sürücülere uymaları gereken kurallar ile dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgiler de veriliyor.

Hiç yorum yok