Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Renault Optıfuel Challenge 2019 İçin Heyecan Başladı

Renault Trucks’ın iki yılda bir düzenlediği sürüş yarışması Optifuel Challenge, uluslararası platformda en tasarruflu sürücüleri seçiyor.  ...

Renault Trucks’ın iki yılda bir düzenlediği sürüş yarışması Optifuel Challenge, uluslararası platformda en tasarruflu sürücüleri seçiyor. 

Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışma için 25ülkeden 2.000 sürücü, başlangıç noktasına geçiyor. 

Yarı elemeler sonrasında her ülkenin en tasarruflu sürücüleri seçilen lojistik şirketleri, 2019 Renault Trucks T High çekici ödülünü kazanmak üzere Ekim ayında Lyon'da gerçekleşecek uluslararası finalde yarışacak. 

2012 yılından bu yana devam eden ve yalnızca ekonomiksürüşe odaklanan Optifuel Challenge, hem Renault Trucks'ın sürücüleri yakıt tasarrufu konusunda desteklemedeki hem de ilk kilometreden itibaren yakıt tüketimini sürdürülebilir bir şekilde azaltarak global araç sürücüsü hizmetleri yaklaşımındaki kararlılığını ortaya koyuyor. 

Optifuel Challenge’ın 2019 yarı finallerine 25 ülkeden 2.000 sürücü katılıyor. Her ülke, en tasarruflu sürücüleri belirlemek için ülke yarı finallerini düzenliyor.

Optifuel Challenge, Türkiye’de Michelin İşbirliği ile Mersin’de başlıyor 

Türkiye’de yarı final elemeleri, 12-21 Haziran tarihleri arasında Mersin’de Michelin iş birliği ile gerçekleştirilecek. Michelin X Line Energy Serisi ile donanımlı Renault Trucks T 520 Yüksek Kabinçekiciler ile sürücüler, belirlenen rotada en düşük yakıt tüketimi başarısını yakalayarak finale kalabilmek üzere mücadele edecekler. 

Ülke elemelerinde birinci olan şirket 6 adet, ikinci 4 adet ve üçüncü 2 adet Michelin lastik ödülünü kazanacak. 

Uluslararası Final 

Ülke elemelerinde birinciliği kazanan 25 finalist, Ekim 2019’da Lyon’da düzenlenecek uluslararası finalde yarışacak. 25 finalist, ilk olarak ekonomik sürüş hakkındaki bilgileri için yazılı bir teste katılacak. 

Daha sonra Fuel Eco+ paketi ile donatılmış Renault Trucks T 480 Yüksek Kabin Maxispace çekicilerin direksiyonuna geçecekler. Ticari hızdan ödün vermeden yakıt tüketimini en iyi şekilde kontrol edenşirket, yarışta kullanılan çekicilerden birini kazanacak.  

Yarışmaya katılan ülkeler 

Belçika, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fas, Fransa, İspanyaİsrail,İsviçre, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Şili, Türkiye, Tunus ve Ukrayna

Hiç yorum yok