Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Groupe PSA o şehirde üretime başladı

Grubun Fas’taki ekosisteminin tamamlayıcısı olan bu projenin uygulaması, Groupe PSA ve Fas Krallığı arasında Haziran 2015’te imzalanan bir ...

Grubun Fas’taki ekosisteminin tamamlayıcısı olan bu projenin uygulaması, Groupe PSA ve Fas Krallığı arasında Haziran 2015’te imzalanan bir anlaşma ile duyuruldu. 

2020 ortasından itibaren 80 ülkeye hizmet verecek olan, yıllık 200 bin adet otomobil üretim kapasitesine sahip tesis,Groupe PSA’nın en yüksek standartlarını karşılıyor.

Son nesil CMP platformuna sahip yeni Peugeot 208 bu tesiste üretime giren ilk otomobil oldu. Groupe PSA Orta Doğu ve Afrika Başkanı ve Groupe PSA Yönetim Kurulu Üyesi,Jean-Christophe Quémard, konuyla ilgili: 

“Orta Doğu ve Afrika bölgesinin kalbinde, Fas, Grubumuz ve dört markası, Peugeot, Citroën, DS ve Opel için tarihi ve stratejik bir pazar. 

Tüm ortaklarımızın yardımı ve Fas makamlarının desteği sayesinde Fas’ın otomotiv endüstrisinde benzersiz bir ortaklık kuruyoruz, bunun için teşekkür ediyoruz” dedi. Groupe PSA, Afrika’daki değer zincirinin tamamını kapsayan tek otomobil üreticisi konumunda. 

Bu ekosistem 62 yerel tedarikçiden oluşan bir ağa ve ihtiyaçları karşılamak için kurulan 27 yeni tedarikçiye sahip. Kenitra tesisi, Grubun mükemmellik ve bilgi birikiminin bir ilüstrasyonu. Üretim Slovakya’daki Trnava tesisi ile ortaklaşa üretilen yeni Peugeot 208 ile başlayacak. 

Kenitra tesisinin performansı bireysel ve kurumsal müşterilerin kalite ve fiyat yönündeki beklentilerini karşılayan modellerin üretimini sağlayacak.

Hiç yorum yok