Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Cıtroën C3 Wrc Üst Üste Dördüncü Kez Podyuma Çıktı

Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia ikilisi, geçtiğimiz hafta sonunda koşulan Korsika Rallisinde sergilemiş oldukları üstün performansla Ci...

Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia ikilisi, geçtiğimiz hafta sonunda koşulan Korsika Rallisinde sergilemiş oldukları üstün performansla Citroën Total World Rally Team’in başarısını sürdürdü ve C3 WRC ile üst üste dördüncü kez podyuma çıktı. 



Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia Korsika’yı ikinci sırada tamamlarken, takım arkadaşları Esapekka Lappi ve Janne Ferm yarışı yedinci sırada tamamladı. 

Her iki ekibin de elde etmiş olduğu puanlar Citroën’e üreticiler sıralamasında ikincilik kazandırırdı. En yakın rakiplerinin sadece 5,1 saniye önünde başlayan Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia mükemmel bir performans sergileyerek 31,85 km’lik SS13’ün sonunda farkı neredeyse otuz saniyeye çıkararak üçüncü sırada yer aldı. 

Fransız ikili Power Stage’te de mücadeleci ruhlarını kaybetmeden yarışa devam ederek en iyi beşinci zamana imza attı ve çok kıymetli puanlar toplayarak ikinci sıraya yükseldi. Korsika Rallisi boyunca süspansiyon ayarlarında sorun yaşayan ve yarış esnasında bunu iyileştirme imkanı da bulamayan ekip mevcut süspansiyon ayarı ile mücadeleye devam etti. 

Korsika Rallisini ikinci sırada tamamlayan ikili böylece WRC’nin bir sonraki ayağı olan Arjantin Rallisinin toprak etaplarında yol açmak zorunda kalmayacak. Esapekka Lappi ve Janne Ferm asfalt etaplarda onları yavaşlatan süspansiyon sorunu ile mücadele ettiler. 

Yarış esnasında bunu iyileştirme imkanı bulamayan ve mevcut süspansiyon ayarı ile mücadeleye devam eden ikili yoğun çaba sarf ederek Korsika Rallisini yedinci sırada tamamladı ve takımlarına çok kıymetli puanlar kazandırmayı başardı.

Citroën Total World Rally Team bu sezon koşulan dört yarışın her birinde ilk iki sırada yer almayı başardı. Monte-Carlo ve Meksika'da (Ogier-Ingrassia) birinci olan ekip, İsveç (Lappi-Ferm) ve Korsika’da (Ogier-Ingrassia) ikinci sırada yer aldı. 

Citroën Total World Rally Team ekiplerin sezonun ilk dört yarışında topladıkları puanlarla üretici klasmanında ikinci sırada bulunuyor. Citroën Total WRT Pilotu Sébastien Ogier yapmış olduğu değerlendirmede: “Son derece zorlu bir yarışta 19 puan elde etttik.Aslında bu iyi bir sonuç, öte yandan tam performansımızı sergileyemedik. 

C3 WRC'nin daha önce iyi performans sergilediği bunun gibi yüzeylerde yine aynı sorunu yaşamamak için bunun nedenini anlamamız gerekiyor. Sonuç olarak sahip olduğum araçtan en iyi şekilde yararlanmayı başardım ve Arjantin’in toprak etaplarında yol açmak zorunda olmadığım için de mutluyum.” dedi. 

Citroën Total WRT Pilotu Esapekka Lappi ise: “Hepimiz buraya büyük umutlarla geldik. Dolayısıyla sonuçtan memnun olduğumuzu söyleyemiyorum. Performans konusunda yetersiz kaldık ve hafta sonu boyunca önden kayma ile mücadele etik. 

Almanya ve daha sonra İspanya olmak üzere sonraki asfalt etaplarda bu durumu düzeltmek için çalışacağız. Şimdilik Arjantin’de toprak etaplara dönmeyi dört gözle bekliyorum.” dedi. 

 Citroën Racing Team Müdürü Pierre Budar: “Puan açısından iyi bir hafta sonu oldu. Hem pilotlar, hem de üreticiler klasmanında ikinci sırada bulunuyoruz. Ancak hafta sonu sergilemiş olduğumuz performanstan memnun değiliz. Bir yerlerde bir şeyler eksik kaldı. 

Toplamış olduğumuz verileri ayrıntılı bir şekilde inceleyip Almanya ve İspanya asfalt etapları öncesinde çok daha rekabetçi bir seviyeye ulaşmış olacağız. Bu noktada özellikle ekiplerimize teşekkür etmek istiyorum. 

Yaşadıkları zorluklara rağmen pes etmediler, mücadeleye devam ettiler ve çok kıymetli puanlar toplayarak şampiyonluk yolunda elimizi güçlendirdiler.” dedi. Dünya Ralli Şampiyonasının bir sonraki ayağı 25-28 Nisan 2019 hafta sonunda Arjantin’de gerçekleşecek.  

YARIŞ SONUCU
 1. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 3:22:59.0 
2. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +40.3 
3. Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) +1:06.6 
4. Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) +1:18.4 
5. Suninen / Salminen (Ford Fiesta WRC) +1:24.6 
6. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +1:40.0 
7. Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +2:09.1 
8. Loeb / Elena (Hyundai i20 WRC) +3:39.2 
9. Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +5:06.3 
10. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +6:44.6  

DÜNYA ŞAMPİYONASI SÜRÜCÜ KLASMANI PUAN DURUMU
1. Thierry Neuville – 82 puan 
2. Sébastien Ogier – 80 puan
3. Ott Tänak – 77 puan 
4. Elfyn Evans – 43 puan 
5. Kris Meeke – 42 puan 
6. Esapekka Lappi – 26 puan 
7. Sébastien Loeb – 22 puan 
8. Dani Sordo – 16 puan 
9. Jari-Matti Latvala – 15 puan 
10. Teemu Suninen – 14 puan  

DÜNYA ŞAMPİYONASI ÜRETİCİ KLASMANI PUAN DURUMU 
1. Hyundai WRT – 114 puan 
2. Citroën Total WRT – 102 puan 
3. Toyota Gazoo Racing – 98 puan 
4. M-Sport Ford WRT – 70 puan

Hiç yorum yok