Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

ÖTV indiriminin devam etmesi ikinci el pazarını etkilemez

31 Ekim 2018’de uygulanmaya başlanan ÖTV teşviğinin 2019’da da devam edeceğini öngören Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız...

31 Ekim 2018’de uygulanmaya başlanan ÖTV teşviğinin 2019’da da devam edeceğini öngören Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, bu durumun ikinci el araç pazarını etkilemeyeceğini belirtti. 

ÖTV indirimiyle birlikte Kasım ayında sıfır otomobil satışlarının arttığını söyleyen Ayyıldız, Aralık ayında tüketicilerin yeniden ikinci el pazarına yöneldiğini ve ÖTV indirimi 2019’da devam etse bile tüketicilerin ikinci el araçlara ilgisinin artacağını ifade etti. 

2018 yılında döviz kurlarında yaşanan artışla beraber sıfır otomobil pazarında yaşanan daralmanın önüne geçmek için 31 Ekim 2018 itibarıyla ÖTV indirimi gerçekleştirilmişti. 

Sıfır otomobillere uygulanan ÖTV teşviğinin 2019’da devam edeceğini düşündüklerini belirten  Emre Ayyıldız, “2018 yılının son iki ayında getirilen ÖTV indirimi hem otomotiv sektörüne hem de ekonomimize olumlu yansıdı. 

Kasım ayında sıfır otomobil satışları Ekim ayına göre yüzde 170 artış gösterdi. ÖTV indiriminin devam etmesi Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden otomotiv sektörünü olumlu anlamda etkileyecektir” dedi. 
ÖTV indiriminin ikinci el araç pazarına etkilerine de değinen Ayyıldız, “ÖTV teşvikiyle birlikte Kasım ayında sıfır otomobil fiyatları ortalama yüzde 10, ikinci el araç fiyatları ise yüzde 7 düştü. Tüketiciler fiyatların düşmesi ve markaların kampanyalarıyla birlikte Kasım ayında tercihini sıfır otomobilden yana kullandı” şeklinde konuştu. 

ÖTV indirimi uygulamasının devam etmesini olumlu karşıladıklarını belirten Ayyıldız, “Yakın geçmişte 1 milyon satış rakamlarının konuşulduğu otomotiv sektörü Türkiye ekonomisi için önemli. 

Sektörün üreten, dinamik ve hızlı yapısının korunması; bu sektörden direkt veya dolaylı olarak gelir elde eden yaklaşık 3 milyon kişi için de önem arz ediyor” ifadelerini kullandı. İkinci el araç alım satımında güven unsuru gün geçtikçe önem kazanıyor 

İkinci el araç alım satımında güven unsurunun önemine dikkat çeken Ayyıldız, “İkinci el araç satın almak isteyen birçok kişi yıllarca tasarruf ediyor ve sonunda hayal ettiği aracı güvenilir bir şekilde almak istiyor. İkinci el araç almak veya satmak isteyenleri korumak, bizim gibi kurumsal şirketlerin en önemli sorumluluğu.

Hiç yorum yok