Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Ds'in Yüksek Performanslı Hibrit Modeli

DS Automobiles, DS 7 CROSSBACK ile premium C SUV segmentinde yüksek performanslı bir hibrit ve bununla birlikte ileri teknolojinin gelmiş o...

DS Automobiles, DS 7 CROSSBACK ile premium C SUV segmentinde yüksek performanslı bir hibrit ve bununla birlikte ileri teknolojinin gelmiş olduğu en son noktayı kullanıma sunuyor. 

Markanın bilgi birikimi ve deneyimini yansıtan çok yönlü, kullanışlı ve üstün nitelikli 

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4

300 HP güç, 450 Nm tork, dört tekerlekten çekiş, WLTP standardına göre 50 kilometre tamamen elektrikli menzil ve ayrıca fren veya yavaşlama sırasında enerji geri kazanımı gibi üstün niteliklerle dikkat çekiyor. 

DS 7 CROSSBACK ile başlamak üzere tüm yeni DS Automobiles modelleri elektrikli bir versiyona sahip olacak. Cesaret mükemmelliği beraberinde getiriyor. 

DS Automobiles, premium C SUV segmentinde benzinli ve elektrikli motoru bir arada kullanan yüksek performanslı bir hibrit teknolojisi sunan ilk otomobil üreticisi oldu. 


2018 yılında satışa sunulan gelişmiş DS 7 CROSSBACK ürün yelpazesi, yenilikçi DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 modeli ile yeni ufuklara doğru yelken açıyor. 

Premium C SUV müşterilerine ilk kez biri içten yanmalı ve diğer ikisi elektrikli olmak üzere üç motorlu ve farklı sürüş modlarına sahip bir yapı kullanıma sunuluyor. 

Söz konusu teknik yapı, mümkün olan en iyi benzinli ve elektrikli motorları bir arada sunarken fren ve yavaşlama anındaki enerji geri kazanımı verimliliği daha da geliştiriyor. 

GÜÇLÜ VE AKILLI 
Hibrit sistem 200 HP (147 kW) gücünde benzinli ve iki adet 109 HP (80 kW) gücünde elektrik motoru olmak üzere toplam 300 HP sistem gücü ve 450 Nm tork kullanıma sunuyor. Güç, yeni sekiz kademeli otomatik şanzıman üzerinden tekerleklere aktarılıyor. 

 DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 13,2 kWh kapasiteli bataryalarıyla tamamen elektrikli sürüş modunda 50 kilometre (NEDC sürüş döngüsünde 60 km) sıfır emisyonlu sürüş sunuyor. 

Söz konusu menzil ev ile iş arasındaki sürüşleri desteklerken otoyolda 135 km/s'ye kadar maksimum hıza imkan tanıyor. Bataryaların şarjı azaldığında veya maksimum çekiş gereken durumlarda gereken gücü içten yanmalı motor sağlıyor. 

Sistem Zero emission, Sport, Hybrid ve 4WD olmak üzere dört farklı sürüş modunu kullanıma sunuyor. Otomobil ; konforlu, sessiz ve sıfır emisyonlu sürüş için her zaman varsayılan mod olan Zero emission sürüş modunda çalışıyor. Sport sürüş modunda güç ve sürüş keyfi optimize ediliyor. 

Hybrid sürüş modu performans ile yakıt ekonomisini otomatik olarak optimize ederken, sistem emisyon salım değerini 50 gr/km'nin altında olacak şekilde sistemi yönetiyor. 4WD dört tekerlekten çekiş sürüş modu ise tüm sürüş koşullarında maksimum yol tutuş sağlıyor. 
Formula E'den elde edilen bilgi birikimi ve deneyimden yararlanan DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4, sürücü yavaşlamak için ayağını gazdan çektiğinde veya durmak için frene bastığında devreye giren "BRAKE" fonksiyonu ile enerji geri kazanımı sağlıyor. 

Başka bir fonksiyon olan "E-SAVE", sürücünün seyahatinin son 10 veya 20 kilometresini tamamen elektrik modunda tamamlaması için gerekli olan enerjiyi yedekliyor. 

Yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranda yer alan harita sürücüye sıfır emisyon modunda kalan menzili veya yakındaki şarj istasyonlarını gerçek zamanlı olarak gösteriyor. 
 DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4'ün bataryası 32 Amper'lik Wallbox üzerinden 6,6 kW şarj ünitesi ile 2 saatte ve geleneksel topraklı priz üzerinden 8 saatte şarj edilebiliyor.  

GENİŞ YAŞAMA ALANI VE İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ DETAYLAR 
Zemine zekice entegre edilen bataryalar sayesinde DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 içten yanmalı motora sahip versiyonda sunulan yaşama alanı ile bagaj kapasitesini birebir sunuyor. 

Heyecan uyandıran çekici dış tasarımı yeni kristal gri gövde rengi ile 19 inçlik alaşım jantlar tamamlıyor. 

Örneğin vites kumandası üzerindeki "E" kabartması gibi detaylar DS E-TENSE elektrikli konsept otomobile gönderme yaparken, DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 inci gri rengiyle DS RIVOLI iç mekan tasarım konseptini gözler önüne seriyor.  

ÖNE ÇIKAN NOKTALAR 
• DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4, şarj edilebilir hibrit teknolojisini kullanan ilk premium C SUV. 
• PureTech benzinli motor ve iki adet elektrik motorundan oluşan sistem toplamda 300 HP güç ve 450 Nm torku dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden yola aktarırken benzersiz bir performans sunuyor. 
• 13,2 kWh kapasiteli bataryalar WLTP standardına göre 50 kilometreye kadar tamamen elektrikli menzil sunuyor. 

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 TEKNİK ÖZELLİKLER

PLUG-IN HYBRID DS7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 Hibrit araç tipi Benzinli şarj edilebilir hibrit Ortalama menzil Elektrikli sürüş modunda 50 km (WLTP) Karma koşullarda yakıt tüketimi < 2,2 lt/100 km (WLTP) 

Karma koşullarda CO2 emisyon salınımı < 49 gr/km (WLTP) Maksimum hız Elektrik modunda: 135 km/sa İçten yanmalı motor ile: 220 km/sa PERFORMANS 4 tekerlekten çekişli versiyon Toplam sistem gücü 300 HP Tork > 450 Nm Hızlanma 0-100 km/sa 6,5 sn Hızlanma 80-120 km/sa 4,4 sn 0-1000 m 27 sn KARAKTERİSTİK 4 tekerlekten çekişli 

ELEKTRİK MOTORU 
Güç İki adet elektrik motoru, 4x4 (önde ve arkada) Ön: 80 kW / 109 HP (337 Nm) Arka: 80 kW / 109 HP (166 Nm) 

İÇTEN YANMALI MOTOR Tip 1.6lt PureTech benzinli motor Euro 6.3 uyumlu (önde) Silindir adedi 4 silindir Silindir hacmi 1598 cc Maksimum güç 200 HP / 147 kW, 5.500 d/d Maksimum tork 300 Nm, 3.000 d/d 
ŞANZIMAN Tip EAT8 elektrikli kullanım için optimize edilmiş sekiz kademeli otomatik şanzıman 

BATARYA Tip Lityum-İyon Batarya kapasitesi 13,2 kWh Güç 90 kW Voltaj 240 - 400V Boyutlar (U x G x Y) 1.150x400x300 Ağırlık 120 kg Şarj süresi Bağlantı tipine bağlı olarak: 

- 32A “wallbox” üzerinden 2 saat (6.6 kW şarj ünitesi ile) 
- 14A “Green Up” üzerinden 4 saat 
- 8A geleneksel topraklı priz üzerinden 8 saat Şarj edilebilir hibrit sistemin bataryası aşağıdaki durumlarda da şarj ediliyor: 
- Yavaşlama esnasında elektrik motoru üzerinden 
- Sürüş esnasında içten yanmalı motor üzerinden

Hiç yorum yok