Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Honda Forza 250 Türkiyede Satışta

Honda, uzun zamandır merakla beklenen yeni maksi scooter modeli Forza’nın, Türkiye’ye özel olarak üretilen 250 cc’lik modelini 11 Ağustos t...

Honda, uzun zamandır merakla beklenen yeni maksi scooter modeli Forza’nın, Türkiye’ye özel olarak üretilen 250 cc’lik modelini 11 Ağustos tarihinde satışa sunuyor. 

Maksi scooter segmentindeki rekabeti kızıştıracak en iddialı modellerden biri olan Forza 250, Türkiye’deki motosiklet severlerle buluşuyor. 

Türkiye’ye özel olarak geliştirilen yeni 250 cc’lik motoru ile 11 Ağustos 2018 tarihinden itibaren Türkiye’de yollara çıkmaya hazırlanan Forza 250 segmentinin en iddialı modellerinden biri olacak. 

Metalik mavi, metalik gri ve mat inci beyazı olmak üzere üç farklı gövde rengiyle satışa sunulacak olan Honda Forza 250’nin satış fiyatı ise 28 bin 700 TL olacak. 

Hafiflik, kompakt tasarım ve sportif form gibi ilkelerinin yanı sıra, ayarlanabilir elektrikli ön cam, tamamen LED ışıklandırma, opsiyonel 45 litre kapasiteli Akıllı Anahtar bağlantılı arka çanta gibi geliştirilmiş özellikleri ile dikkat çekiyor. 


Yeni Forza, bir önceki modelin tasarımından daha sportif yeni görünüşü ile daha sıkı, keskin hatlar ve güçlü bir yapı ortaya koyuyor. Dingil mesafesi ve uzunluğu düşürülen model, aynı zamanda daha dar ancak görüş açısını genişletecek yükseltilmiş bir yapıya sahip. 

Yenilenen şasi tasarımı ve yapısıyla, daha kuvvetli bir hızlanma ve yakıt ekonomisi sunan Forza’da standart olarak sunulan iki kanal ABS özellikle panik fren ve ıslak zeminde sürüş güvenliğini destekliyor. 

Daha geniş bir çapa sahip arka tekerleğine rağmen selefinden çok daha hafif bir yapıya kavuşan Forza 250, son derece şık dökme alüminyum alaşım jantları ve artan tekerlek büyüklüğü ile de sürüş konforu arttırıyor. 

 Öte yandan bir scooterda ilk kez bulunan, Honda Seçilebilir Tork Kontrolü'ne de sahip olan Forza, bu özellikleri ile rakiplerinden ayrışıyor. 

İlk defa bir Honda scooter modelinde yer verilen Honda Seçilebilir Tork Kontrolü Sistemi (HSTC) ön ve arka tekerlekler arasındaki en ufak bir hız farkını bile anında fark ederek, kayma oranını hesaplıyor ve motor gücünü ve torkunu yakıt enjeksiyonu ile ayarlayarak arka tekerlekteki tutunmayı yeniden sağlıyor. 

Yeni Forza’nın ergonomik anlamda da iddialı bir model haline gelmesi için çalışan Honda mühendisleri, sele altındaki bölümü iki kapalı kask alabilecek şekilde tasarladı. Bunun yanı sıra saklama alanını bir kask ve/veya yağmurluk alacak şekilde A4 boyutlarında çantalarla bölmelere ayırmak mümkün. 

Karenajın ön bölümünde bulunan saklama gözü de artık kilitlenebiliyor. Bu sayede sürücü güvenle telefon veya matara gibi herhangi bir eşyasını o bölmede saklayabiliyor. Aynı zamanda bu bölmenin içerisinde 12V şarj soketi de yer alıyor. 

 Rahatça ayarlanabilen yeni elektrikli ön cam yüksek hızlarda maksimum rüzgâr korumasını ve şehir sürüşlerinde kusursuz özgürlük hissi veriyor. Forza’nın tasarım çizgileri önde yeni, gidonun sol tarafından kontrol edilebilen ve 140 mm'ye kadar ayarlanabilen elektrikli cam ile başlayarak arkaya doğru devam ediyor. 

Ayrıca yenilenen gösterge paneli analog kadrana ek olarak birçok ekstra bilgiyi de dijital ve LED olarak sunmaya başladı. Analog hız ve devir göstergesinin ortasında 3 farklı mod arasında geçiş yapılabilen dijital bir yol bilgisayarı yer alıyor. 

Buradan, odometre, kalan yakıtla gidilebilecek mesafe ve anlık yakıt tüketimi - trip metre, ortalama yakıt tüketimi ve zamanlayıcı veya dış hava sıcaklığı ve batarya sensörü bilgilerine ulaşılabiliyor. 

Honda Forza 250, 2018 yılı için kapsamlı bir şekilde yenilendi. Daha hafif, daha kompakt, daha sportif olan yeni Forza 250çok daha fazla özellik sunuyor. 

Elektrikli ayarlanabilir ön cam granajı, LED aydınlatma birimleri, yeni göstergeler ve bir HondaScooter modelinde ilk kez kullanılan HSTC çekiş kontrol sistemiyle dikkat çeken yeni Honda Forza 250’de ayrıca SMART Key Sistemi standart olarak sunulan Topbox bagajı da kumanda ediyor.  

Donanım ve öne çıkan özellikler 
Elektrik kumandalı ön cam granajı  Analog ve dijital göstergelere sahip yenilenen kokpit ,Sele altında iki adet kaskı alacak büyüklükte bir saklama alanı , LED teknolojisine sahip aydınlatma birimleri 

Yeni ve heyecan uyandıran bir tasarım Yeni Honda Forza 250’de elektrik kumandalı bir ön cam granajı kullanıma sunuluyor. Sürücü gidonun sol tarafındaki kumanda düğmesi üzerinden granaj yüksekliğini 140 mm olarak ayarlayabiliyor. 

Aerodinamik tasarımlı ön cam granajı yol rüzgarını gerektiğinde sürücünün üzerinden ve çevresinden yönlendiriyor. Bu özellik yüksek hızlardaki uzun yol konforunu desteklerken sıcak havalarda yol rüzgarını hissetmek isteyen sürücüye ön cam granajını tek bir düğme hareketiyle alçak bir pozisyona getirme imkanı sunuyor. 

Selenin altına, iki adet tam kask veya bir adet tam kask dışında yağmur kıyafetleri ve bir orta boy çanta sığabiliyor. Ön tarafta solda kilitlenebilir bir saklama gözü bulunuyor. 12 Volt prizinin de bulunduğu bu bölümde cep telefonu, meşrubat kutusu veya su şişesi gibi eşyalar saklanabiliyor. 

Far, stop lambaları ve hatta sinyaller de dahil olmak üzere tüm aydınlatma birimleri LED teknolojisiyle donatılmış durumda. Forza 250’deki SMART Key Sistemi kontak anahtarı görevi dışında selenin kilidini ve sökülebilir 45 litrelik Topbox’un da kilidini kumanda ediyor. 
Akıllı anahtar çantadayken sürücünün motosikletten uzaklaşması halinde Top-Box otomatik olarak kilitleniyor. Sürücü ayrıca anahtar ile bunu manuel olarak kilitleyebiliyor veya açabiliyor. Kilit mekanizması Top-Box altında konumlandırıldığından kullanım alanını kısıtlamıyor. 

Gösterge panelini analog hız ve devir göstergesi domine ederken bunlar dijital göstergeler tarafından çevreleniyor. Sürücü gidon üzerindeki kumanda düğmesi ile üç farklı görünüm modundan birini seçebiliyor. 

Ekranda: kilometre sayacı, menzil, anlık ve ortalama tüketim, günlük kilometre sayacı, zaman, hava sıcaklığı ve bataryanın şarj durumu gibi bilgiler gösteriliyor. Yeni Forza 250’nin modern ve heyecan uyandıran görünümü Forza 125’in aerodinamik verimliliğine dayanıyor. Forza 250,yeni tasarım çizgileriyle sportif ve dinamik bir görünüm sergiliyor. 

Yerini aldığı önceki neslin yuvarlak hatlarına karşın yeni Forza 250 bünyesinde barındırdığı dinamizm, ataklık ve performans ile doğru orantılı olarak daha kesin ve dinamik tasarım çizgilerine sahip. Söz konusu tasarım çizgileri sadece daha dinamik bir görünüm sunmakla kalmıyor, aynı zamanda sahip olduğu boyutlarla kıyaslandığında kompakt bir görünümü beraberinde getiriyor. 

Burun bölgesinde, ön tarafta ve yanlardaki gümüş süslemeler kalite algısını daha da yükseltiyor ve şık bir görünüm sunuyor. Honda Forza 250; Metalik mavi (Crescent Blue Metallic), Metalik Gri (Matt Cynos Grey Metallic), Mat inci Beyazı (Matt Pearl Cool White) olmak üzere üç farklı gövde rengiyle geliyor.  
 Honda Forza 250 Şasi 
Yeni çelik boru tipi şasi. Öncüsüne oranla 12 kg daha hafif yapı. Daha atak sürüş özellikleri için daha kısa dingil mesafesi.  Kompakt dış boyutlar ve daha yüksek oturma pozisyonu. Arkada 14 inç olmak üzere önde ve arkada alüminyum alaşım jantlar. 

Yeni Honda Forza 250’de yeni bir şasi kullanıma sunuluyor. Yeni şasi sayesinde 12 kg daha hafif bir yapı elde edilirken, Forza 250 dolu depo ile sadece 182 kg ağırlığa sahip. Yeni çelik boru tipi iskelet 35 mm kısaltılan dingil mesafesi (1.510 mm) ve 26,5° ile daha dik gidon açısı (daha önce 27°) ve 89 mm iz açıklığı gibi değerlere sahip. 

Yeni şasi ve iskeletin de katkısıyla sürüş güvenliği ve ataklık önemli oranda arttırılmış durumda. Radyatör ve akü yakıt deposu ile bagaj arasında selenin altında konumlandırılıyor. 

Böylece ağırlık merkezi ortaya toplanırken sürüş dinamikleri iyileşiyor. Önceki nesil ile karşılaştırıldığında yeni Forza 250, 25 mm daha kısa ve 2.140 mm uzunluğa sahip. Oturma yüksekliği ise 64 mm artarak 780 mm’ye ulaşmış durumda. Dik oturma pozisyonunun da katkısıyla sürücü yola hakim bir sürüşün keyfini çıkartabiliyor. 

755 mm gidon genişliği (2 mm azaldı) 580 mm gövde genişliği (aynalar dahil 860 mm) sayesinde yolda kapladığı alan azalırken böylece yoğun ve kalabalık şehir içi trafiğinde daha kıvrak ve rahat bir sürüş elde edilebiliyor. 7 kademeli ayara sahip 33 mm’lik teleskopik çatal ve çift amortisör üstün sürüş güvenliği ile mümkün olan en iyi süspansiyon konforunu sunuyor

Arka tarafta tek parça dökme alüminyum bir salıncak devreye giriyor. Şasiyi hafif ve son derece şık dökme alüminyum alaşım jantlar tamamlıyor. Jantları şambrelsiz önde 120/70-15 ve arkada 140/70-14 ebatlarında lastikler çevreliyor. Önceki nesilde önde 14 ve arkada 13 inçlik jantlar kullanılıyordu. 

Artan tekerlek büyüklüğü sayesinde yuvarlanma konforu iyileşiyor. Önde 256 mm çapında disk ve arkada 240 mm çapında disk olmak üzere etkili frenler kullanıma sunulurken, standart olarak sunulan iki kanal ABS özellikle panik fren veya ıslak zeminde sürüş güvenliğini destekliyor. 

Honda Forza 250 Motor 
İyileştirilen hızlanma, daha yüksek maksimum hız ve optimize edilen tüketim Standart olarak sunulan ve direksiyon üzerindeki düğme üzerinden etkinleştirilebilen veya devreden çıkartılabilen ayarlanabilir HSTC çekiş kontrol sistemi (Honda Selectable Torque Control) Yeni Honda Forza 250,249 cc hacimli, su soğutmalı, PGM-FI enjeksiyon sistemine sahip SOHC dört supaplı motor yüksek verimlilik seviyesiyle dikkat çekiyor. 

Özel olarak tasarlanan yanma odalarıyla yanma optimize edilirken uzun ateşleme süresine sahip bujiler daha güçlü bir ateşleme sürecini beraberinde getiriyor. Gelişmiş teknolojik yapının da etkisiyle tüm devir seviyelerinde dengeli bir güç üretimi ve yumuşak bir çalışma karakteri ortaya çıkarken yakıt tüketimi düşüyor. 

72 mm çap ve 68,5 mm strok değerine sahip olan motor 10,5:1 sıkıştırma oranıyla 7.500 d/d’da 23 HP (17,3 kW) maksimum güç ve 6.250 d/d’da 24 Nm maksimum tork üretiyor.11,5 litre kapasiteli yakıt deposu sayesinde yeni Honda Forza 250,350 km’nin üzerinde bir menzile ulaşıyor. 

Özel bir donanım olarak Honda’nın bir scooter modelinde ilk kez kullanıma sunduğu HSTC çekiş kontrol sistemi (Honda Selectable Torque Control) dikkat çekiyor. 

Tekerleğin tur sayısını hesaplayan sistem enjeksiyon sistemini ve buna bağlı olarak motor torkunu kısarak ön ile arka tekerlek tur sayısını eşitliyor ve sürüş güvenliğine katkıda bulunuyor. Böylece ani hızlanma arka tekerleğin çekiş kaybı minimize ediliyor ve daha etkin bir tutuş sağlanıyor. 

Sürücü isterse HSTC Sistemini gidon üzerindeki bir düğme ile devre dışı bırakabiliyor. Çekiş kontrol sisteminin sürüş esnasında devreye girmesi halinde bu durum sürücüye ekrandaki sarı bir uyarı ışığı ile bildiriliyor. Forza 250, motoru iyice olgunlaşan ve sorunsuz yapısıyla övgüyü hak ediyor. 

Supap iticileri de dahil sürtünmeyi azaltan farklı çözümleri ise verimliliği arttırıyor. 1,7 litre yağ motor içerisinde dolaşarak sürtünmeyi azaltıyor. 5 mm krank mili ofsetine sahip özel tasarımpiston ve silindir yatağı arasındaki sürtünmeyi azaltırken böylece aşınma optimize ediliyor. Düşük sürtünmeli motorunda katkısıyla Forza 250, atak sürüş özellikleri sunuyor. 

Harekete geçmek ve seri bir hızlanma elde etmek için gaz kolunu çevirmek yeterli oluyor. Otomatik kavrama ve V-Matic kayışlı güç aktarımı motorun gücünü kayıpsız ve yumuşak bir şekilde arka tekerleğe aktarıyor.  
 
Orijinal Honda ekipmanları Honda, Forza 250 için; 45litre kapasiteli Smart top box, arka bagaj taşıyıcısı, iç çantalar, ısıtmalı elcikler ve alarm olmak üzere orijinal ekipmanlar sunuyor.  

Honda Forza 250 Teknik özellikler 

MOTOR Tip Su soğutmalı, dört zamanlı, dört supap, tek silindir Silindir hacmi 249 cc Çap x strok 72 x 68,5 mm Sıkıştırma oranı 10,5:1 Maksimum güç 23 HP (17,3 kW), 7.500 d/d Maksimum tork 24 Nm, 6.250 d/d 
YAKIT SİSTEMİ Yakıt karışımı PGM-FI Yakıt enjeksiyonu Yakıt deposu 11,5 lt Yakıt tüketimi 31 km/l 
ELEKTRİK Marş Elektrikli Akü 12 Volt – 8,6 AH Şarj dinamosu 340 Watt 
GÜÇ AKTARIMI Debriyaj Otomatik kavrama Şanzıman CVT Son aktarım V-Belt 

İSKELET Tip Çelik iskelet ŞASİ Ebatlar (U x G x Y) 2.140 x 755 x 1.470 mm Dingil mesafesi 1.510 mm Gidon açısı 26,5° İz Açıklığı 89 mm Oturma yüksekliği 780 mm Yerden yükseklik 145 mm Ağırlık (boş) 182 kg Dönüş çapı 2,4 m 
SÜSPANSİYON Ön 33 mm çapında teleskopik çatal Arka iki adet amortisör 

TEKERLEKLER Jant ön 15 inç Jant arka 14 inç Lastikler ön 120/70 R15 Lastikler arka 140/70 R14 FRENLER ABS 2 kanal Ön 256 mm tek disk-çift kanallı ABS Arka 240 mm çapında disk

Hiç yorum yok