Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

OPEL CORSA GSI Geliyor

Opel , 25 yıl aradan sonra Corsa GSi’ı geri döndürmeye karar verdi. Insignia GSi’ı takip eden Corsa, OPC’den şasisini alırken, Recaro koltu...

Opel, 25 yıl aradan sonra Corsa GSi’ı geri döndürmeye karar verdi. Insignia GSi’ı takip eden Corsa, OPC’den şasisini alırken, Recaro koltuklar gibi detaylarla da sportifliği vurguluyor. 

Saf sürüş keyfi hedefi doğrultusunda tasarlanan Corsa GSi’ın şasisi, Nürburgring Nordschleife’de test edilmiş ve ince ayar yapılmış. Bu da bir viraj virtüözü olacağı anlamına geliyor. 

Büyük hava girişleri, yeniden şekillendirilen kaputu, belirgin arka spoyleri ve farklı marşpiyeleriyle hemen ayırt edilen Corsa GSi, büyük bal peteği ızgarasıyla dikkat çekiyor. Canlı tasarım arkadan bakıldığında da devam ediyor. 


Bagaj üstü spoyleri sadece görsel değil, downforce’u yani yere basma kuvvetini de artırıyor. Saf spor hissi iç mekânda da devam ediyor. Spor direksiyon simidi ve vites topuzunun yanında pedallar da alüminyum olarak seçilmiş. 

OPC versiyonundan bilinen spor şasi ve kırmızı kaliperli frenler, isteğe bağlı olarak sunulan 18 inç hafif alaşım jantlarla kombine edilebiliyor. Corsa GSi kullanıcıları, isteğe bağlı IntelliLink bilgi-eğlence sistemi sayesinde Apple Car Play ve Android Auto’ya da sahip olabilecek. 

Corsa GSi’da OPC’deki 200 HP’nin üstündeki motorun kullanılmayacağı öngörülüyor. Bunun yerine 150 HP’lik 1.4 lt’lik turbo bir motora yer verilmesi olası. Bu da 0-100 km/s hızlanmanın 9.0 sn’nin altında olmasını sağlayacaktır.kaynak:automagg

Hiç yorum yok