Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Kıa Nıro Yılın En Çevreci Otomobili Seçildi

Düşük yakıt tüketimi ile Guinness Rekorlar kitabına giren KIA’nın hibrit modeli Niro, ünlü İngiliz otomobil dergisi TopGear tarafından “Yıl...

Düşük yakıt tüketimi ile Guinness Rekorlar kitabına giren KIA’nın hibrit modeli Niro, ünlü İngiliz otomobil dergisi TopGear tarafından “Yılın En Çevreci Otomobili” ilan edildi
Ana amacı, sahip olduğu karakteri farklı bir tarzla yansıtan modelleri ödüllendirmek olan TopGear; çevreye duyarlı hibrit sistemi crossover’ın pratikliği ile birleştirerek günlük hayata entegre eden KIA Niro’yu “Yılın En Çevreci Otomobili” ödülüne layık gördü.

TopGear, özel koşullar altında gerçekleştiren rekor denemelerinde Guinness rekoru kıran Niro’yu günlük hayatta test etti. 

Bu testlerde hibrit sistemin avantajlarıyla Niro, KIA tarafından sağlanan tüketim verilerinin, günlük kullanımda erişilebilir olduğunu gösterdiği için bu ödülü almaya hak kazandı. 

Niro; segment, boyutlar, yol tutuş, sürüş kalitesi ve hibrit modellerin genelinde kullanılan CVT şanzımanın yerine, 6 ileri çift kavramalı şanzıman kullanımı gibi özellikleriyle de fark yaratarak, TopGear Ödülleri’nde zafere ulaştı.

KIA Niro, 1,6 litre benzinli motor ile elektrikli motorun kombinasyonlu çalışması sonucu ortaya çıkan 141PS güç ile segmentinin en yüksek performansını sunarken, bir crossover’dan beklenmeyen düşük yakıt tüketimi ile kullanıcılarını şaşırtıyor.

Bu düşük yakıt tüketimine paralel olarak Niro, sadece 88 gr/km CO2 emisyon salınımı yaparak doğaya saygılı bir duruş sergiliyor. Düşük emisyon seviyesi dışında Niro, çevre açısından fosil kaynaklarının etkin kullanımı için de önemli bir rol oynuyor.

Türkiyede 427 lt bagaj hacmine sahip  Kia niro 2017 model  Concept Plus Hibrit HEV DCT şanzıman  137.900 TL den satılmaktadır 

Hiç yorum yok