Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Yerli otomobil burada üretilebilir

Dünyanın en büyük otomobil üreten fabrikalarından olması beklenen fabrikanın Bursa, Sakarya veya Kocaeli bölgesinde kurulması planlanıyor. ...

Dünyanın en büyük otomobil üreten fabrikalarından olması beklenen fabrikanın Bursa, Sakarya veya Kocaeli bölgesinde kurulması planlanıyor. 

Ayrıca yerli aracın parçaları için de 3 bin 130 tedarikçi firma ile görüşülecek. Türkiye’nin 60 yıllık rüyasını hayata geçirecek yerli ve milli otomobil için ilk adım geçtiğimiz günlerde atıldı. 

Türkiye'nin Otomobili projesinin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. 5 firmanın ortaklığıyla üretilecek olan yerli aracın ilk adımı fabrika olacak. 

PARÇA PARASI ÜLKE İÇİNDE KALACAK 
Dünyanın en büyük otomobil üreten fabrikalarından olması beklenen fabrikanın yeri için Marmara Bölgesi kararlaştırıldı. Öte yandan yerli aracın üretilmesinde önemli katkı sağlayacak olan tedarikçi firmalar da hazır. 


Türkiye’de faaliyet gösteren dünyanın en büyük otomotiv firmalarının araçlarına malzeme üreten tedarikçi firmalar yerli aracın üretimine de önemli oranda hız kazandıracak. Buna göre yerli aracın parçaları için de Türkiye’de bulunan 3 bin 130 tedarikçi firma ile görüşülecek. 

Böylece araç parçalarına harcanacak olan milyarlarca dolar da ülke içerisinde kalıp Türkiye ekonomisine önemli oranda katkı sağlamasının yanında sektörü de oldukça canlandıracak. KAYNAKYENİ ŞAFAK

Hiç yorum yok