Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Tofaş’tan 3. Çeyrekte Üretim Rekoru

Türkiye’nin en büyük 3. sanayi kuruluşu Tofaş, 2017 yılının 3’üncü çeyreğini tarihi bir rekor ile kapattı.  Tofaş, 3’üncü çeyrek ara...

Türkiye’nin en büyük 3. sanayi kuruluşu Tofaş, 2017 yılının 3’üncü çeyreğini tarihi bir rekor ile kapattı. 

Tofaş, 3’üncü çeyrek ara dönem finansal sonuçlarımıza göre 281 bin adet araç üreterek, sektör tarihinin bu süreçteki en yüksek üretim adedine ulaştı ve liderliğini korudu. 

Çalışarak, üreterek ve ilerleyerek Türkiye için değer yaratan Tofaş aynı zamanda ilk 9 ayda 207 bin adetlik ihracat ile de kendi rekorunu kırdı. 

Eylül ayı sonu itibarıyla elde edilen finansal sonuçları değerlendiren Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu “Geçen yıl üretim ve ihracatta istikrarlı bir ivme yakalamıştık; Tofaş’ın ilk 9 aylık rakamları, bu büyümeyi koruduğumuzu gözler önüne seriyor. 


Yine aynı süreçte Tofaş adına iç pazarda dikkat çekici bir hareketlilik gözüküyor. Sektör toplamında ilk 9 ayda gerçekleşen 627 bin adetlik pazarda 80 bin adetten fazla satış gerçekleştirdik. 

3 çeyrekteki satışlarımıza bakıldığında, premium markalarla birlikte iç pazardaki payımız yüzde 13’e yükseldi” açıklamasını yaptı.

Hiç yorum yok