Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Hyundai, Yeni Nesil Smart Stream Motor ve Şanzıman Teknolojisini Açıkladı

Hyundai, yakıt ekonomisi gelişimine yönelik yeni Smart Stream teknolojisini, Kore Uluslararası Güç Aktarma Organları Konferansı'nda açı...

Hyundai, yakıt ekonomisi gelişimine yönelik yeni Smart Stream teknolojisini, Kore Uluslararası Güç Aktarma Organları Konferansı'nda açıkladı. 

Hyundai, ayrıca 2022 yılına kadar 10 benzinli, 6 dizel motor ve ayrıca 6 yeni nesil şanzıman üretmeyi planlıyor. 

Hyundai Motor Grubu, Kore’de düzenlenen ve 1.200'den fazla mühendis ve dünyanın önde gelen aktarma organı akademisyenlerinin katıldığı Uluslararası Güç Aktarma Organları Konferansı’nda (International Powertrain Conference) yeni nesil teknolojilerini gün yüzüne çıkardı. 

Ana teması aktarma organlarının performansı ve konforu olan konferansta en yeni teknolojilerini sunan Hyundai, özellikle dört yeni motorunu ve iki yeni şanzımanını sergiledi. 


Gelecek nesil modellerde kullanılacak Smart Stream adı verilen bu motor ve şanzımanlar, Hyundai’nin uzun dönemdeki emisyonu düşürme hedeflerini de gözler önüne seriyor. 

Hyundai’nin başarı ödüllü mühendisleri tarafından geliştirilen yeni sistemler, yakıt ekonomisi sunarken ayrıca çevreye karşı sorumluluğunu da yerine getiriyor. 

Hyundai’nin 1.6 litrelik benzinli ve dizel motorlarından itibaren başlayacak olan Smart Stream, tüm model gamında kullanılacak. Benzinli ve dizel motorların yanı sıra hibrit, elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli modellerde de yakıt ekonomisi sağlayacak. 

Hibrit ve elektrikli modellerin daha fazla talep görmeye başlaması nedeniyle Hyundai, ayrıca 2025 yılına kadar elektrik, yakıt hücresi ve plug-in hibrit modellerin gelişimine de ağırlık verecek. Pil kapasitesini artırarak daha menzil sunmayı da amaçlayan Hyundai, hidrojen yakıt hücreli modelde de (FCEV) 800 kilometreden fazla yol yapmayı hedefliyor.  

Akıllı Motorlar 
Yeni nesil Smart Stream teknolojisi, yakıt verimliliğini artırmak için boyut ve ağırlık bakımından azaltılan motor bileşenleri ile geliyor. 

Aynı zamanda güç aktarma organının yapısını da en iyi şekilde optimize ediyor. Hyundai, Smart Stream motorların gelişmiş yanma teknikleriyle gelecekte yüzde 50'ye kadar termal verimliliği en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor. 

Smart Stream teknolojisi, Sürekli Değişken Supap Süresi (CVVD) teknolojisinin Hyundai adına ilk ticari uygulaması. Smart Stream G 1.6 turbo motorda, silindir valfinin açılıp kapanması, eko sürüş veya dinamik sürüş gibi çeşitli sürüş modlarına en iyi cevap verecek şekilde zamanlanıyor.  

Sekiz ileri Çift Kavramalı Şanzıman (8 DCT) 
Diğer yeni bir teknoloji ise, Smart Stream sekiz ileri ıslak tip çift kavramalı şanzıman. 

Geleneksel otomatik şanzımanlardan farklı olarak çift kavramalı sistem, yeni tip dişliler ve yüksek etkili hidrolik sistem ile hem daha hızlı bir geçiş performansı sunuyor hem de mükemmel yakıt ekonomisi sağlıyor.

Hiç yorum yok