Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

2018 de hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek

Torba yasa tasarının Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle milyonlarca araç sahibinin ödeyeceği Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oran...

Torba yasa tasarının Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle milyonlarca araç sahibinin ödeyeceği Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranları netleşti. 

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Kanunu'na eklenen hükümle taşıtın teslimi, ilk iktisabı ve ithalinde, hesaplanacak özel tüketim vergisi (ÖTV) hariç, KDV matrahını oluşturan değerler "taşıt değeri" olarak tanımlanacak. 

Otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerlerinin vergilendirme usulü değiştirilerek, mevcut vergilendirme ölçütlerine taşıt değeri de eklenecek.

Bu araçlarda MTV için uygulanacak yeniden değerleme oranı 1300 cc altı araçlar için yüzde 15, 1300 cc üstü araçlar için ise yüzde 25 olarak uygulanacak. 31 Aralık'tan önce kayıt edilen araçlar için eski sistemde vergi alınacak. 
1 Ocak 2018'den itibaren trafiğe kaydedilecek araçlar için taşıt değeri dikkate alınacak. İşte araç sahiplerinin 2018'de ödeyeceği yeni vergi tutarları... 
 31 ARALIK 2017 ÖNCESİ TESCİLLİ ARAÇLAR 


1 OCAK 2018 SONRASI TESCİLLİ ARAÇLAR 

MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIR? 
MTV, borç ödeme, vergi, otomotiv MTV ödemesi yılda iki taksit olarak ocak ve temmuz aylarında ödeniyor. MTV ödemesi için birçok yol bulunuyor. 
1- MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV’yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir. 
2- Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.
3- gib.gov.tr'de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00 - 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor. 
4- GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün.kaynak:ntv

Hiç yorum yok