Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Shell’den motor verimliliğini arttıran yeni yakıt teknolojisi DYNAFLEX

Shell, DYNAFLEX teknolojisiyle geliştirdiği yeni Shell V-Power ve Shell FuelSave yakıtlarını Türkiye çapındaki tüm istasyonlarında tüketici...

Shell, DYNAFLEX teknolojisiyle geliştirdiği yeni Shell V-Power ve Shell FuelSave yakıtlarını Türkiye çapındaki tüm istasyonlarında tüketicilerin beğenisine sundu. 

Günümüz sürüş koşullarında araç motorlarını temiz tutarak, motor verimliliğini ve performansını arttırmaya yardımcı olan DYNAFLEX Teknolojisi ile geliştirilen yeni yakıtlar, yaklaşık 120 bilim insanının 5 yılı aşkın süredir gerçekleşen araştırmaları sonucunda geliştirildi. 

Bu süreçte ürünler, 250 otomobil kullanılarak 3 milyon kilometrenin üzerinde mesafede test edildi. Shell ayrıca dünyaca ünlü Londra Üniversitesi Goldsmiths ile birlikte günümüz sürücülerinin duyguları ile sürüş verimliliği arasındaki bağı daha iyi anlamak için yürüttüğü çalışmanın Türkiye ayağından elde edilen ilgi çekici iç görüleri de paylaştı. 
Shell’in yeni yakıtları ile ilgili görüşlerini paylaşan Shell & Turcas CEO’su Felix Faber “Yeni yakıtlarımızı, mevcut ve yeni araçların motorlarını temiz ve koruma altında tutarak verimliliğini arttırmaya yardımcı olmak için geliştirdik. DYNAFLEX Teknolojisi ile geliştirilen yeni Shell yakıtları, Shell’in en gelişmiş yakıtları olarak öne çıkıyor. 

Yeni Shell yakıtları hem motor verimliliğini hem de performansını artırmaya yardımcı olmak için özel olarak tasarlandı. İnovasyon, Shell’in DNA’sında var. Shell olarak dünya çapında AR-GE çalışmalarına, her yıl yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yapıyoruz. Yüksek kalitedeki yakıtlarımız, uzun yıllardır sürücülerin Shell’i seçmesindeki en önemli nedenlerin başında geliyor. 

Tüm dünyada ve Türkiye’de 2011 yılından itibaren, Ipsos ile gerçekleştirdiğimiz ‘Müşteri Memnuniyeti ve Algısı’ araştırması* sonuçları kapsamında Shell, katılımcılar tarafından üst üste 5 kez ‘en yüksek kaliteli’ akaryakıt markası olarak değerlendirilmiştir. Ürünlerimizi ve hizmetlerimizi, tüketicilerin yolculuklarından en fazla verimi almaya yardımcı olacak şekilde geliştirmek için çalışıyoruz. 

Yenilenen Shell yakıtları değişen motor teknolojilerine uyum sağlayarak otomobillerin can damarı olan motorlarını korumaya yardımcı olacak. Türkiye’deki 1000’i aşkın istasyonumuzda; sürücülerin, şirket araçlarını kullanan ve toptan, ticari yakıt alımı yapan tüm kurumların kullanımına sunduk” dedi. 

Shell &Turcas’ın istasyonlardan yaptıkları satışları arttırmayı hedeflediklerinden bahseden Faber sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye’deki otomotiv akaryakıt pazarının 2016 yılındaki büyüklüğü 20 milyar litre seviyelerindeydi. Son 5 yılda ortalama pazar hacim olarak yaklaşık %8 büyüdü. 

Shell &Turcas olarak istasyonlardan yapılan akaryakıt satışlarında lideriz ve yaklaşık %20’lik pazar payımızı arttırmayı hedefliyoruz. İlerleyen dönemde yıllık toplam 4 milyar litre civarında olan yakıt satışlarımızı 4.3 milyar litreye çıkarmak ve akaryakıt sektöründe istasyonlardan yapılan satışlardaki liderliğimizi sürdürmek istiyoruz”. 
 Dünya’nın çevresini 75 kez dönerek verimlilik test edildi Shell’in yenilenen yakıtlarına dair Shell Yakıtları Bilim Adamı Dr. Andreas Schaefer, “Yeni formülüyle birlikte Shell V-Power, önceden oluşmuş tortuları temizlemeye yardımcı özelliğiyle motor temizliğinde bugüne kadarki en etkili sonuçları veren yakıtımız olmuştur. Shell FuelSave Kurşunsuz önceki formüle kıyasla %20 daha fazla sürtünme azaltıcı molekül içeriyor.

Araç motorlarını temiz tutarak, motor verimliliğini ve performansını artırmaya yardımcı olan DYNAFLEX teknolojisi ile üretilen yeni yakıtlar yaklaşık 120 bilim insanının 5 yılı aşkın bir sürede tamamladıkları araştırmaları sonucunda geliştirildi. Bu süreçte ürünler, 250 otomobil kullanılarak 3 milyon kilometrenin üzerinde mesafede test edildi. 

Bu mesafe, Dünya’nın çevresinde yaklaşık 75 kez dönmeye ya da Ay’a 4 kez gidip gelmeye eş değer” dedi. Shell’den verimli sürüş için formül Yakıt teknolojisinde 100 yıldan daha uzun bir süredir uzmanlaşan Shell, bu alanda geliştirdiği teknolojilerin yanında sürücü davranış ve duygularıyla verimli sürüş arasındaki ilişkiyi anlamak için de çalışmalar gerçekleştiriyor. 

2017 yılı sonuna kadar tüm dünyada 3000 sürücünün davranışlarını inceleyecek olan Shell, Londra Üniversitesi Goldsmiths ile ortaklaşa olarak Ipsos Türkiye’nin desteği ile henüz tamamladığı bir çalışmanın sonunda Türkiye’deki sürücüler ile ilgi çekici iç görüler elde etti. 

Shell, Türkiye’de yaptığı çalışmadan elde ettiği iç görüleri dikkate alarak hazırladığı sürücülere yönelik “daha verimli bir sürüş için” önerilerini de paylaştı. 

• Açlık veya susuzluk hissettiğiniz zaman yemek yemeden veya susuzluğunuzu gidermeden yola çıkmayın • Gideceğiniz yere geç kalmamak için yola biraz daha erken çıkın 
• Arabada müzik dinleyin ve böylece stresinizi azaltın 

• Mutlaka uykunuzu iyi alın ve dinlenmiş olarak araç kullanın Londra Üniversitesi Goldsmiths’te İnovasyon Direktörü olarak görev yapan Dr. Chris Brauer tarafından tasarlanan çalışmada Türk sürücülerden elde edilen veriler bazı varsayımları doğrular nitelikte. 

• Dinlenmeden olmaz: Çalışmada uyku kalitesinin sürüş verimliliği üzerinde doğrudan bir etkisi olabileceği görüldü. Türkiye’deki çalışmaya katılan ve gece iyi uyuduklarını ifade eden sürücüler, daha verimli bir sürüş performansı sergilediler. 

• Araç kullanmayı sevmek, sürüş verimliliğini artırıyor: Çalışma sonuçlarına göre; araç kullanmayı sevdiklerini ifade eden sürücüler, diğer sürücülere oranla daha az ani fren yaptılar ve ani hızlanmadan kaçınarak daha verimli bir sürüş performansı gösterdiler. 

Ayrıca çalışmanın yapıldığı tüm ülkelerde çıkan sonuçlara göre, verimli araç kullanma konusundaki yıllardır süregelen bir şehir efsanesi de ortadan kalkabilir. Çalışmaya katılan sürücülerin kişilik özelliklerinin verimli sürüş üzerinde cinsiyetten veya yaştan çok daha fazla etkisi olduğu görüldüğü ifade edildi. 

Çalışma ile ilgili görüşlerini paylaşan Shell & Turcas CEO’su Felix Faber; “Yeni yakıt teknolojilerine yatırım yaparak ve sürücüleri daha iyi tanıyarak en iyi ürün ve hizmetleri geliştirmek için çalışıyoruz. Böylece istasyonlarımızı ziyaret eden herkesin daha iyi bir yolculuk geçirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. 

Shell’in bir çok ülkedeki sürücüleri daha iyi tanımak için gerçekleştirdiği bu geniş çaplı çalışmaya dahil olarak; Türkiye’de akaryakıt sektöründe bu alana odaklanan ilk çalışmaya imza attığımız için de çok mutluyuz.” dedi. Shell, Türkiye’nin gençlerini enerjiyi verimli kullanan araçlar tasarlamaları için teşvik ediyor 

16-25 yaş arasında gençler, 30 yılı aşkın bir zamandır 3 kıtada gerçekleşen Shell Eco-marathon’da, 3 yıldan bu yana da Shell Eco-marathon Türkiye’de kendi tasarladıkları ve ürettikleri enerji tasarruflu araçlarla en az enerjiyle en uzun mesafeyi kat etmek yarışıyorlar. 

Shell, proje ile geleceğin mühendisleri ve bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunuyor. Shell Türkiye, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Otomobil İhracatçıları Birliği (OİB) iş birliğiyle, Shell Eco-marathon Türkiye’nin üçüncüsünü 22-24 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirdi. 

Geleceğin mühendislerinin en az enerjiyle en uzun mesafeyi kat etmek için yarıştığı Shell Eco-marathon Türkiye’ye 4 ülkeden 22 takım ve yaklaşık 300 öğrenci katıldı.  

Yenilenen Shell Yakıtları Hakkında Bilgi: 
Shell'e özel yeni DYNAFLEX teknolojisi ile geliştirilen Yeni Shell yakıtları, motor verimliliğini artırmaya yardımcı olur.

• Shell, lansman kapsamında tüm yakıtlarını (Shell V-Power Diesel, Shell V-Power Kurşunsuz ile Shell FuelSave Diesel ve Shell FuelSave Kurşunsuz) yeniledi. 

• En gelişmiş ve verimli performans yakıtımız Shell V-Power Kurşunsuz, güçlendirilmiş DYNAFLEX teknolojisi ile sürtünme azaltmaya yardımcı ve temizleyici 3 kat molekül içeren yeni formüle sahiptir. (Yeni Shell FuelSave Kurşunsuz’a kıyasla)

 • Shell V-Power Diesel, motor performansının %100’e kadar geri kazanılmasına yardımcı olur.

 • Shell FuelSave Kurşunsuz önceki formüle kıyasla %20 daha fazla sürtünme azaltıcı molekül içeriyor. Motorunu kritik parçalarında anında koruyucu bir katman oluşturarak sorunsuz ve verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor.

 • Shell FuelSave Diesel eski veya yeni tüm dizel motorlarda oluşabilecek kirlere karşı geliştirilen yeni temizleme molekülleri sayesinde daha iyi bir koruma sağlamaya yardımcı olur.

Shell Sürücü Davranışları Çalışması Hakkında Bilgi: Shell, Londra Üniversitesi Goldsmiths ile ortaklaşa olarak, Ipsos Türkiye’nin de desteği ile gerçekleştirdiği çalışma ile sürücülerin duyguları ve davranışları ile sürüş verimliliği arasındaki ilişkiyi inceledi. 

Türkiye‘ye dair verileri elde etmek için 22 Eylül-4 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmaya 315 sürücü dahil edildi. Çalışmada akıllı bileklikler, Shell mobil uygulaması ve chat bot gibi en son teknolojiye sahip araçlar kullanıldı.

Hiç yorum yok