Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Renault Clio'ya yerli hibrit motor gelebilir

Emisyon krizinin ardından Avrupa ülkelerinin dizel motorlara karşı başlattığı savaş, elektrikli ve hibrit araçların önünü açtı. Ekonomik ve...

Emisyon krizinin ardından Avrupa ülkelerinin dizel motorlara karşı başlattığı savaş, elektrikli ve hibrit araçların önünü açtı. Ekonomik ve çevreci olmasından dolayı ön plana çıkan hibrit araçlar yayılmaya başladı. 

Türkiye gazetesinden Ali Çelik'in haberine göre, sadece Sakarya’da üretilen Toyota C-HR hibrit modeli, hem ana vatanı Japonya’da hem Avrupa ve Amerika’da hem de iç pazarda yoğun ilgi görüyor. 

2016 Ocak-Eylül döneminde Türkiye’de 551 olan hibrit araç satışı beş kattan fazla arttı ve bu yılın aynı döneminde 2 bin 747’ye kadar yükseldi. 

 '15 tedarikçi ile görüşme' Renault da bu yarışta önemli bir adım atarak uzun zamandır görüştüğü yerli tedarikçilerle hibrit motor üretimi için düğmeye basmaya hazırlanıyor. 
Söz konusu motorun, Türkiye’de üretilmesi, yüzde 100’e yakın yerlilik oranıyla gün yüzüne çıkması ve Renault Clio’da kullanılması planlanıyor. Şimdiye kadar yaklaşık 15 Türk tedarikçiyle masaya oturuldu ve görüşmeler devam ediyor.  

1.0 hibrit olabilir 
Planlamaya göre, 2019 yılında yenilenecek Clio, hibrit motorlu olacak. Hibrit motor ilk olarak 1.6 litrelik benzinli motorla kombine edilecek. 

115 beygir güç üreten bu motor şu an Megane Sedan ve hatcback modellerde kullanılıyor. Fakat hibrit ünitenin yerlilik oranı fazla olan 1.0 litrelik benzinli motorla bir araya gelme ihtimali de yüksek.  

Hedef yıllık 10 bin adet  
Yerli tedarikçiler tarafından teyit edilen bilgilere göre hibrit Clio, Bursa fabrikasında dizel ve benzinli modellerin yanında yeni hat kurularak ayrı bir bant üzerinde imal edilecek. Planlama, yıllık 10 bin adetlik rakamlar çerçevesinde yapılıyor. Yeni Clio modeli, mevcut modelin üretimini sonlandırılmayacak.

Hiç yorum yok