Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Lewıs Hamılton 4. Kez F1 Dünya Şampiyonu

Lewis Hamilton alışılmışın peşinde değildir, bu onun tarzı değil. İngiliz yıldız, heyecanlı MeksikaGrand Prix’sinde Formula 1 Sürücüler Şam...

Lewis Hamilton alışılmışın peşinde değildir, bu onun tarzı değil. İngiliz yıldız, heyecanlı MeksikaGrand Prix’sinde Formula 1 Sürücüler Şampiyonası’nda dördüncü kez birinci olup rekor kırarken sergilediği performans hayranlarının isteyeceği her şeyi vaat ediyordu. 

Drama, kararlılık, yetenek ve şampanyaya bulanmış bir finiş Lewis-vari bir yarış gününün alameti farikalarıdır, tıpkı derece için yarıştığı, yarışı dokuzuncu sırada bitiren rakibi Sebastian Vettel’le ilk turdaki çarpışmasından sonra kendini toparlayıp motor sporlarındaki en üst dereceyi garantilemiş oluşu gibi. 

Daha sezon sonuna iki Grand Prix varken ve rakibi Vettel’in dördüncülükteki finişine rağmen,ilk onda tamamladığı yarıştan kazandığı iki puan bile Lewis’in sıralamanın en üstündeki yerini garantiledi. 

Bu, sezondaki başarı arayışını amansızca sürdüren Mercedes – AMG Petronas Motorspor Takımı sürücüsü için olağanüstü ve tümüyle hak edilmiş bir başarıydı ve Hamilton dikkatini daha şimdiden beşinci ünvana yoğunlaştırmaya başladı bile. 


Lewis “Dört harika bir rakam, hatta yarıştaki numaram 44’ün bir parçası ama artık beşi istiyorum. Daha geçen gün Stevenage’de büyüdüğüm ve televizyon izlerken F1’de yarışmayı hayal ettiğim geçmiş günlerden bahsediyordum. 

Şimdi, 25 yıl sonra buradayız ve ben dördüncü kez dünya şampiyonuyum.” dedi. “ Babamın beni boks ringine götürdüğü günleri hatırlıyorum. Çok küçüktüm, kanamama rağmen devam ediyordum. 

Bugün o anı hatırladım ve sonuna kadar zorlamaya devam etmeye karar verdim. Okul günlerini düşünüyorum. Acaba oradaki insanlar bugün benim hakkımda ne düşünüyorlar? Eminim izliyorlardır. Öğretmenlerimden bazıları hiçbir şey başaramayacağımı düşünüyorlardı. 

Onların da ne düşündüğü merak ediyorum.” Lewis’in ünvanı kazanabilmesi için yarışı ilk beşte bitirmesi yetiyordu ama ilk etabın üçüncü dönüşünde Vettel ve yarış kazanan Max Verstappen’le girdiği mücadeleye kapıldı. Ne yazık ki Vettel’in ön kanadına temas etmesi hasar alıp son sıraya gerilemesine sebep oldu. 

Ancak bu olaydan sonraki toparlanışı onun hiçbir zaman pes etmediğini gösterdi. Lewis bunu “Dürüst olmak gerekirse bunu yapmak için kötü bir yöntemdi ama ne yapabilirdim? Söylemiştim; birinci dönüşte durumu zorlayacaktım, bunun agresif ya da benzeri bir hareket olduğunu düşünmüyorum. 

Bir sürücü olarak çıtayı her zaman yükseltmek zorundasınızdır ancak bugün olanlar sıra dışıydı. 40 saniye geride olmak korkunç bir şey; kimsesiz topraklarda olmak gibi. Ama her zaman bir adım ileri düşünmek zorundasınız.” diyerek açıkladı. 
“Şampiyonada ne olacak bilmiyordum. Tek düşündüğüm yarışa dahil olmak ve sürekli ilerlemek. Bu size asla vazgeçmemenizi ve hayatta ne olursa olsun devam etmenizi öğretiyor. 

Asla vazgeçmeyin! Umarım bunun bir örneği olurum, çünkü hayatta başıma çok şey geldi ve ben hep devam etmeyi başardım.” Lewis’in şampiyonluğu tüm Mercedes – AMG Petronas Takım’ı tarafından olduğu gibi ikinci gelen takım arkadaşı Valtteri Bottas tarafından da sevinçle karşılandı. 

Sürücüler yarışında ikinci sıraya göz diken Finli Lewis’in iş ahlakını övmekte gecikmedi. Valtteri: “Bu yıl ünvanı doğru insan kazandı, Lewis bunu kesinlikle hak ediyor! Takıma katıldığımda Lewis’i hiç tanımıyordum. Nasıl bir insan olduğunu bilmiyordum, bildiğim tek şey iyi bir sürücü olduğuydu. 

Bu yıl onun iyi sürücülüğünü kanıtlamış oldu ama aynı zamanda iyi bir insan olduğunu da; o da hepimiz gibi sıradan bir insan. Senenin başından beri birbirimize büyük saygı duyduk. Çok yetenekli olduğunu biliyordum ama bu kadar çalışkan olduğunu bilmiyordum. Bu yıl ünvanı kesinlikle hak etti diyebilirim.” dedi. 

İlk etapta Vettel ve Lewis arasındaki kazayı önledikten sonra Valtteri görece olarak dolambaçsız bir yarış performansından sonra podyuma ikinci olarak çıktı. Valtteri “İkinci ve Üçüncü dönüşteki olaydan sonrası barizdi ama üstesinden gelmeyi başardım. İkinci pitstoptaydım ve Max’le birbirimize yetişmeye çalıştık ama başaramadık. 

Bir noktada frenleri ve motoru ısıyla düzeltmeye çalıştık ve bu yüzden zaman kaybettim. Podyuma dönmek güzel bir duygu ve arabadan alabileceğim tüm verimi aldığımı düşünüyorum.” diye devam etti. 

Şampiyonanın kalan ünvanları için yarışma 12 Kasım’da Brezilya’da devam edecek olsa da şu anda Silver Arrows için cepte görünen ve rekor kıran, arka arkaya dördüncü Takımlar ve Sürücüler çifte zaferini kutlama zamanı!

Hiç yorum yok