Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

İstanbul Rallisi’nde Fiesta Rally Cup Rüzgarı

Türkiye’nin tek marka ralli kupası “Fiesta Rally Cup”, İstanbul Rallisi’yle birlikte sezonun dördüncü yarışını geride bıraktı.  Türk...

Türkiye’nin tek marka ralli kupası “Fiesta Rally Cup”, İstanbul Rallisi’yle birlikte sezonun dördüncü yarışını geride bıraktı. 

Türkiye Ralli Şampiyonası’yla aynı anda 9-10 Eylül tarihlerinde İstanbul Rallisi ile birlikte gerçekleşen Fiesta Rally Cup’ta galibiyet, Fiesta R2T ile yarışan Ümit Can Özdemir & Batuhan Memişyazıcı ikilisinin oldu. 

Sezonun dördüncü yarışına sahne olan İstanbul Rallisi’nin toprak etaplarına konuk olan ekipler, oldukça yüksek performans sergileyerek harika bir rekabete imza attılar. Toplamda 13 ekibin start aldığı Fiesta Rally Cup’taki zorlu mücadeleden sadece 9 ekip yarışı tamamlayabildi. 

İstanbul Rallisi öncesinde Fiesta Rally Cup genel klasmanında ikinci sırada yer alan Ümit Can Özdemir & Batuhan Memişyazıcı ikilisi yarış sonrasında Fiesta Rally Cup’ın yeni lideri olmaya hak kazandı. 
Yarışta ikinci sırada yine Fiesta R2T ile yarışan hem Fiesta Rally Cup’ın hem de Türkiye Ralli Genç Pilotlar sınıfının lideri olan Emre Hasbay ve tecrübeli Ko-pilotu Afşin Baydar yer alırken, podyumun son basamağında üçüncü sırada Fiesta R2 ile yarışan Burak Başlık & Sevilay Genç ikilisinin oldu. 

İstanbul Rallisi’nde sınıflarda ise Ümit Can Özdemir & Batuhan Memişyazıcı ikilisi Fiesta R2T sınıfını birinci olarak tamamlarken, Fiesta R2 sınıfında Burak Başlık & Sevilay Genç ikilisi birinciliğini elde etti. Son olarak Fiesta ST sınıfının kazananı ise Onur Çelikyay & Uğur Çelikyay ikilisi oldu. 

Ümit Can Özdemir & Batuhan Memişyazıcı ikilisi, Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Fiesta R2T araçları ile “iki çeker” sınıfında da zirvede yer alarak büyük başarı elde ettiler. 

Bostancı: “Fiesta Rally Cup’ta rekabet ve heyecan her yarış daha da artıyor” Ford Motorsporları Türkiye’nin Fiesta Rally Cup Koordinatörü Murat Bostancı, Fiesta Rally Cup ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: 

 “Uzun bir aradan sonra tekrar hayata geçen Fiesta Rally Cup’ta İstanbul Rallisi ile dördüncü yarışı geride bıraktık. Bu sezon Fiesta Rally Cup ekipleri sadece Fiesta araçları arasında değil, Türkiye Ralli Şampiyonası’nda da oldukça başarılı bir sezon geçiriyor. 

Bu yarışta ekipler mücadeleci yönleriyle ne kadar rekabetçi olduklarını da gösterdiler. Artık her yarış ile birlikte rekabet ve heyecan daha da artıyor. Tüm ekiplerimizi tebrik ederiz.” Burcu Çetinkaya Bucak & Çiçek Güney ikilisi artık Fiesta Rally Cup’ta! 

Ralli hayatına Ford Motorsport Türkiye çatısı altında başlayan ünlü ralli pilotu Burcu Çetinkaya Bucak, İstanbul Rallisi ile birlikte Fiesta Rally Cup sezonuna dahil oldu ve ilk yarışında Kadın Pilotlar Birinciliğini elde etti. Fiesta Rally Cup’ta bir sonraki yarış ise Balkan Ralli Kupası’na da puan veren 21-22 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Marmaris Rallisi ile devam edecek.

Hiç yorum yok