Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

2.Elde Hibrit Araçlar Hızlı Ve Değerinde Satılıyor

2. el araç pazarında büyüme devam ediyor. TÜİK Ocak-Temmuz otomobil satış adedi, geçen senenin Temmuz ayının baz etkisinden dolayı yüzde 10...

2. el araç pazarında büyüme devam ediyor. TÜİK Ocak-Temmuz otomobil satış adedi, geçen senenin Temmuz ayının baz etkisinden dolayı yüzde 10’a yakın bir artış göstererek 2.924.105 olarak gerçekleşti. 

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu rakam 2.664.487 adet olmuştu. Döviz kurlarındaki artış ve yeni ÖTV oranlarının sıfır araç fiyatlarını yükseltmesinden dolayı daha cazip bir hale gelen 2.el otomobil pazarı, yaz aylarının da etkisiyle istikrarlı yükselişini sürdürüyor.  

“2.elde talep devam ediyor” 
Otoshops Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan, ikinci el oto satışlarının ekonomiye canlılık getirdiğini belirterek “Otomobil pazarı denilince genellikle sıfır araçlar akla geliyor. 

Ancak bu sektörde asıl hareketlilik 2. El pazarında yaşanıyor. Yaz tatili, bayram gibi dönemsel nedenlerle daha da artan 2.el pazarı şu anda da okulların açılmasıyla yükselişini sürdürüyor. 

Ocak-Temmuz rakamları, pazarın sene sonunda 6 milyona ulaşabileceğini hatta üzerinde tamamlanabileceğini de gösteriyor” dedi. 
Denizaşan, Otoshops olarak 2017 yılı için hedefledikleri 6 bin adetlik satış adedine çok yaklaştıklarını, sene sonunda bu hedefin üstüne ulaşacaklarını da sözlerine ekledi. 

“Hibrit satışları 5 kat arttı” 
Türkiye 2’nci el pazarında satışların ortalama 4-5 yaşındaki araçlarda yoğunlaştığı görülüyor. 

Hibrit araçlara doğru bir eğilim gördüklerini de belirten Denizaşan “Son ODD raporlarına göre geçen sene ilk 8 ayda 472 olan olan hibrit satışları, bu yıl aynı dönemde 2.300’ü geçti ve ilk defa 0,5% satış oranı ile istatistiklere girmiş oldu. 
Piyasaya yeni girmiş olan hibrit araçlar ise, sahiplerinin yüksek memnuniyet oranından dolayı 2. elde kolay bulunmuyor ve değerleri yüksek. 

Bu araçlar gelişmiş teknolojisiyle düşük yakıt sarfiyatı sunarak dizele ciddi bir alternatif oluşturuyor aynı zamanda kendi kendini şarj etme özelliğiyle henüz çok ciddi bir altyapı desteği olmayan elektrikli araçlardan çok daha cazip bir seçenek oluşturuyor. Dolayısıyla hibrit araçların her geçen gün pazar payını artıracağını rahatlıkla söylemek mümkün.” şeklinde konuştu. 

“Lüks araç satışları düştü” 
Denizaşan ayrıca ÖTV artışı ile beraber sıfır lüks araç satışlarının düştüğünü ve bu araçlarda talebin de 2.ele kaydığını vurguladı. “Sıfırda satışı düşen markaların, 2.elde daha yüksek satış rakamları olduğu görülüyor. Özellikle 1-2 yaşında lüks araçlar ÖTV artışından sonra ciddi anlamda cazip hale geldi.” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok