Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

AirQuadOne uçan araba

Bir yandan sürücüsüz araçlar geliştirilirken, geleceğin kişisel ulaşım araçlarına yönelik uçabilen araçlar da geliştirilmeye devam ediyor. ...

Bir yandan sürücüsüz araçlar geliştirilirken, geleceğin kişisel ulaşım araçlarına yönelik uçabilen araçlar da geliştirilmeye devam ediyor. 

Neva Aerospace, Paris Havacılık Fuarı'nda VTOL (dikey iniş ve kalkış) yapabilen kişisel bir araç konseptini sunacak. 

 80 km/s hıza ulaşabilecek AirQuadOne olarak bilinen araç, tamamen elektrikle çalışıyor. Konsept araç, 914 m'lik maksimum irtifaya ve 80 km/s’lik hıza ulaşabilecek. 

Tam şarj ile yaklaşık 20-30 dakika seyahat edilebilecek. Aracın toplam 500 kg’lık ağırlığının 100 kg’ını oluşturacak olan batarya,elektrikli araç şarj istasyonlarındaki direkt kablo bağlantısı veya endüksiyon donanımı ile uyumlu olacak. 

Ayrıca çıkarılabilir batarya sayesinde şarjı biten bataryayı çıkarıp, dolu bir batarya takmak da mümkün olacak. Şirketin planlarına göre aracın hem insanlı hem insansız iki farlı versiyonunun olması ve 100 kg’a kadar yük taşıması hedefleniyor. 

Yaklaşık 1 saatlik uçuş süresi tanıyan elektrikli-hibrit bir model de geliştirilebilir. Aracın tüm modelleri, geri dönüştürülmüş karbon fiberden yapılmış bir gövdeye sahip olacak. Neva, itiş sağlamak için kullanılacak olan elektrikli turbofanları geliştirme çalışmalarına devam ediyor. 

“Hafif uçak” kategorisinde sertifikasyonlandırılabileceği belirtilen aracın, acil satcom bağlantısı ile 7 gün 24 saat trafik yönetim sistemine sahip olacağı belirtiliyor.shiftdelete.

Hiç yorum yok