Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Temsa Avenue IBUS Daha da Gelişmiş Teknolojisi İle Yeni Deneyimlere Hazır

TEMSA’nın geliştirdiği Türkiye’nin ilk Akıllı Otobüsü Avenue IBUS, STM ile birlikte geliştirilen büyük veri teknolojisi odaklı V2SMART plat...

TEMSA’nın geliştirdiği Türkiye’nin ilk Akıllı Otobüsü Avenue IBUS, STM ile birlikte geliştirilen büyük veri teknolojisi odaklı V2SMART platformunun ilk ürünü Fleetics ile daha da akıllandı. 

IBUS “Fikirden Girişimciliğe Yolculuk için Hazır mısınız?” Projesi kapsamında deneyimlenmesi amacıyla Kocaeli Üniversitesi Teknopark’a teslim edildi. 

Türkiye’nin ilk Akıllı Otobüsü Avenue IBUS daha da geliştirilmiş teknolojisiyle deneyimlenmek üzere Kocaeli Üniversitesi Teknopark’a teslim edildi. 

Sabancı Center’da düzenlenen teslim törenine, TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, STM Genel Müdür Yardımcısı Ömer Korkut ve Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş Genel Müdürü Ahmet Balkaya ile ilgili kurumların yöneticileri katıldı. 

Avenue IBUS, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencilerinin, Kocaeli Üniversitesi’ne 25 kilometre mesafedeki KOÜ Teknopark yerleşkesine seyahatlerinde farklı bir inovasyon deneyimi yaşatacak. 

Bu seyahatlerle birlikte; sahip olduğu teknolojilerle ‘Akıllı Şehirler’in ‘Akıllı Ulaşım’ çözümlerini eksiksiz karşılamak ve ulaşımı dijitalleştirmek için STM ile birlikte geliştirilen V2SMART platformunun ilk ürünü olan Fleetics de ilk kezAvenueIBUS’ta uygulamaya geçirilmiş olacak.

 "Türkiye'de İlk YerliBüyük VeriÜrünü Ulaşımla Buluşuyor" Minimum 50 seferle, 1000 öğrenci ve Teknopark çalışanlarının IBUS’u deneyimleyeceği süreçte,kullanıcı anketleriyle geri bildirimler alınacak. 

Ortaya çıkacak kullanıcı fikirleri de ‘Akıllı Şehir ve Ulaşım’ alanlarında TEMSA ve STM tarafından yeni girişimlere dönüştürülecek. Akıllı otobüs AvenueIBUS’tan sağlanacak veri akışının güvenliği ise; bu konuda uzmanlaşan ve siber tehditlere karşı Türkiye'nin ilk ve tek Siber Füzyon Merkezi’ni kurmuş olan STM tarafından sağlanacak. 

‘Kentlerdeki Ulaşımın Dijital Dönüşümüne Katkıda Bulunacak’ 
TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, teknolojideki gelişmeyle birlikte bireysel ve toplumsal ihtiyaçların değiştiğini ve çeşitlendiğini belirterek, “Bu değişimleri yalnızca gözlemleyen değil, bu değişimin etkili bir oyuncusu olmaya kararlı bir şirket olarak, ufkun ötesine odaklanmış durumdayız. TEMSA olarak bugün yalnızca araç üretmiyor, teknoloji üretiyor ve ihraç ediyoruz” dedi. 
AvenueIBus’ı günümüzün ve geleceğin akıllı şehirlerinde akıllı ulaşım için tasarladıklarını söyleyen Çelik, “AvenueIBUS’la kentlerdeki ulaşımın dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı amaçladık. 

Bu kapsamda, projede işbirliği yaptığımız STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. ile birlikte; sahip olduğu teknolojilerle akıllı şehirlerin akıllı çözümlerini eksiksiz karşılayan ve ulaşımı dijitalleştiren V2SMART Platformu’nun ilk ürünü olan Fleetics’i de AVENUE IBUS’ta hayata geçirmiş bulunuyoruz. 

Kocaeli Üniversitesi Teknopark’a teslim ettiğimiz aracımızla; öğrencilerimize, üniversite ve teknopark çalışanlarına, üniversite yerleşkesi ile teknopark yerleşkesi arasındaki parkurda akıllı ulaşımı deneyimleme imkanı sunuyoruz. 

Onlardan gelecek geri bildirimler bizim için son derece kıymetli. Bu sayede kullanıcı fikirlerini akıllı ulaşım çözümlerimize entegre ederek, SMART MOBILITY programımızla hedeflediğimiz değer ve çözümlerimizin etkinliğinin artırılmasını amaçlıyoruz” dedi.  

‘Tamamen Yerli Bir Sistem Geliştirdik’ 
STM Genel Müdür Yardımcısı Ömer Korkut ise törende yaptığı konuşmada; geçen yıl 5 Eylül'de STM ve TEMSA arasında imzalanan protokolle ortak yeni teknolojiler geliştirilmesine start verildiğini hatırlatarak, “Bu işbirliği ile iki şirket, “Akıllı Araçlar, Büyük Veri Analitiği, Endüstri 4.0, Nesnelerin İnterneti (IoT), ve Siber Güvenlik" konularında işbirliği için uzun bir yola çıktı. 

Bu doğrultuda ortak yapılan yoğun Ar-Ge çalışmalarıyla7 aylık rekor sürede tamamen Milli bir sistem olarak geliştirilen Fleetics ürünü, Büyük Veri altyapıları ve Veri Bilimi teknikleri kullanılarak akıllı otobüslerden toplanan verilerin gerçek zamanlı ve offline yöntemler ile incelenmesini mümkün kılıyor. 

Fleetics; akıllı otobüslerin gerçek zamanlı performans takibi, yedek parçalarının yaşlanmalarına göre arıza yapmadan önceden tespitinin sağlanması noktasında veri sağlıyor. Ürünümüz ayrıca, şoför davranışlarının modellenmesi, kazaların önlenmesi, yakıt tasarrufu, rota optimizasyonu, yolcu güvenliğinin artırılması ve birçok alanda maliyetin azaltılması konularında modeller oluşturulmasına cevap veriyor.” diye konuştu.  

Öğrencilerin Fikirleri Hayata Geçirilecek 
Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş Genel Müdürü Ahmet Balkayadakonuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Türkiye’nin ilk Akıllı Otobüsü Avenue IBUS KOÜ Teknopark’ta’ projesi kapsamında; 

Mayıs ayında 3’er saatlik programlar halindeki seferlerle Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencilerini Kocaeli Üniversitesi’nden 25 km mesafede olan KOÜ Teknopark’a getirmeyi ve 1.000 öğrencimize KOÜ Teknopark’ı tanıtmayı hedefliyoruz.

Öğrencilerimizi KOÜ Teknopark’ta; Kuluçka, Ön Kuluçka- Hobi – Spor merkezimizde ağırlayacağız. Hedefimiz öğrencilerimizden Kuluçka ve/veya Ön Kuluçka Merkezimize başvurular alabilmek, bazılarının da fikirlerini ve projelerini hayata geçirmeye başlatabilmektir.

Hayata geçirilmemiş fikir ve bilginin doğru ile yanlış arasında bir yerde olduğu inancı ile bizim gençlerimizi heyecanlandırmamız, cesaretlendirmemiz ve fikirlerini ileriye taşımalarına katkı sağlamamız gerektiğine inanıyoruz.”