Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Automechanika Istanbul 2017'de özel bölümler yenilikleriyle ziyaretçilerini bekliyor

6-9 Nisan tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan Automechanika Istanbul, Türkiye’nin konumu itibarı ile ...

6-9 Nisan tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan Automechanika Istanbul, Türkiye’nin konumu itibarı ile çevre ülke pazarlarına yatırım yapmayı hedefleyen tüm yerli ve yabancı firmalar için bölgenin en önemli uluslararası ticaret platformu olarak öne çıkıyor. 

Son yıllarda, yerli firmaların yanı sıra yabancı firmaların da yoğun ilgi ve talebi ile Automechanika Istanbul, Frankfurt ve Shanghai’dan sonra otomotiv endüstrisinin en büyük 3. fuarı olarak konumlanıyor. 

 Türkiye'nin Lider Uluslararası Otomotiv Endüstrisi Fuarı olan Automechanika İstanbul, Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve CIS ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeden sektör profesyonelini bir araya getirecek. 

Toplam 13 salonda düzenlenecek olan Automechanika Istanbul’da, ziyaretçilerin aradıkları ürün ve firmaları kolayca ve yorulmadan bulabilmeleri amacı ile bir araya getirilen Parça ve Sistemler, Onarım ve Bakım, Yağ, Akü, Aksesuar, Reifen Jant ve Lastik, El Aletleri, Oto Yıkama ve Truck Competence alanalarında bir araya gelecek. Ayrıca bu yıl ilk kez düzenlenen “E-mobility ve Geleceğin Teknolojileri” özel sergi ve forum alanı 7. Salon'da yer alacak.  

E-mobility Özel Alanı bu yıl ilk kez Automechanika Istanbul'da! 
Automechanika Istanbul Fuarı Automechanika Academy bünyesinde 7. Salonda düzenlenecek “E-mobility ve Geleceğin Teknolojileri”, mobility ve geleceğin teknolojileri konusundaki baş döndürücü yenilikler için bir buluşma noktası olacak. 

Otomotiv ana sanayi, tedarikçiler ve yeni girişimciler, bu özel alanında alternatif sürüş sistemleri, otonom sürüş, geleceğin filo yönetimi, akıllı şarj istasyonları, data yönetimi, alternatif yakıt teknolojileri konusundaki çalışmalar sergilenecek. Uzaktan bakım, telediagnostik, pil ve akü alanındaki heyecan verici teknolojik gelişmeler tartışılacak ve sunumlara yer verilecek. 

Akü Özel Bölümü %30 oranında büyüdü 
Otomotiv sektörünün en önemli ekipmanlarından biri olan akü, pazar payını her geçen gün büyütüyor. Bu büyümeye paralel olarak Automechanika Istanbul 2017’de 3. salonda yer alan akü bölümü %30 oranında büyüyerek, sektörün önemli birleşenlerinden birini profesyoneller ile buluşturacak. 

Bakım onarım bölümü göz dolduruyor 14. salonda yer alacak olan bakım onarım bölümünde servis ekipmanları, test cihazları, oto kimyasalları ve el aletleri konularında seçkin firmalar fuarda yerlerini alacaklar. TOBFED (Türk Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu) bu sene çok daha büyük bir alanda yer alarak workshop ve eğitim verecek. 

TOBFED’in workshop ve eğitim vereceği başlıca konular arasında ise boya koruma, detaylı temizlik, seramik kaplama, cam filmi, lastik tamiri, mini onarım, folyo kaplama ve çizik giderme yer alıyor.  

Madeni yağ festivali 12. Salon'da 
Türkiye’nin, yarattığı katma değer açısından en önemli sektörlerden biri olan madeni yağ sektörü, her yıl olduğu gibi 2016’da da üretimini, ihracatını ve tüketimini arttırmıştır. 

PETDER (Petrol Sanayi Derneği) raporuna göre, 2016 yılı madeni yağ tüketimi 2015 yılına göre %5.70 artışla 300 bin 704 tondan 317 bin 835 tona yükselmiştir. Bu alanda faaliyet gösteren firmalar, bu yılda Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden gelecek olan yüzlerce ziyaretçiyle buluşma fırsatı yakalayacaklar.  

Aksesuar alanı çok renkli 
Son teknolojiye uygun yüzlerce çeşit aksesuarlar 11. Salon'da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Ziyaretçiler paspas, koltuk kılıfı, jant kapağı gibi ürünlerin yanı sıra jeep ve pick-up aksesuarları, bagaj havuzu, yan basamaklar, plaka altlıkları ve koltuk döşeme kumaşları dahil çok sayıda aksesuarı bir arada görme fırsatını yakalayacaklar. Bunların yanı sıra aynı alanda klasik araç sergisini de ziyaret edebilecekler.