Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Toyota Corolla 50.Yıl Paketleri Satışa Sunuldu

apon otomotiv devi Toyota, en çok satan modeli Corolla'nın 50. yaşını kutluyor.  Bu kapsamda ülkemizde satışa sunulan donanım pa...

apon otomotiv devi Toyota, en çok satan modeli Corolla'nın 50. yaşını kutluyor. 

Bu kapsamda ülkemizde satışa sunulan donanım paketlerine ek olarak "50. Yıl" donanım paketi satışa sunuldu. 

Buna göre Toyota Corolla 50. Yıl donanım versiyonları, Premium versiyonlarından farklı olarak Toyota Safety Sense aktif güvenlik paketi (benzinli versiyonlarda), akıllı bagaj açma ve 50. Yıl logosu ile birlikte vitrinlerdeki yerini aldı. 
 İlk kez 1966 yılında üretimine başlanan Corolla modeli ana temelde rekabetçi fiyat avantajı amacı ile üretildi. İlk olarak 2 kapılı coupe karoser yapısı ile üretilen Corolla günümüze dek sedan başta olmak üzere hatchback ve station wagon kasa yapılarıyla da üretildi. 

1970 yılında piyasaya sunulan ikinici nesli ile toplam 1 milyonluk satışı yakalayan Corolla üçüncü nesli ile dönemin emisyon şartlarına uygun olarak çevreci motorlar ve ilk aerodinamik tasarıma sahip oldu. 

Türkiye'nin de arasında bulunduğu 15 farklı ülkede üretilip 150 farklı ülkede satışa sunulan Toyota Corolla, toplam 32 milyonu aşan satış rakamıyla tek başına markanın toplam satışlarının %20'sini oluşturmaktadır.arabalar