Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Yeni Ford Focus Neye Benzeyecek

Ford’u kompakt sınıfta temsil eden Focus’un yeni versiyonunun 2019’da piyasaya çıkması bekleniyor.  Testleri başlayan otomobil, kamu...

Ford’u kompakt sınıfta temsil eden Focus’un yeni versiyonunun 2019’da piyasaya çıkması bekleniyor. 

Testleri başlayan otomobil, kamuflajlı olarak görüntülendi. Kış koşullarında test edilen otomobil, dördüncü nesil Focus’un nasıl görüneceği hakkında ipuçları veriyor. 


2018 başında fuarlarda sergilenmeye başlanması beklenen Focus, Fiesta ile başlayan yeni tasarım çizgilerine sahip olacak. Ayrıca yeni Focus platformu üstünde bir SUV modelinin de yükseleceği bekleniyor. 

Bu Fiesta Active gibi daha yüksek bir otomobil de olabilir. Uzunluk ve genişlik açısından büyümesi beklenmeyen Focus’un aks aralığının ise 50 mm uzatılacağı düşünülüyor. Ayrıca 50 kg’lik bir ağırlık tasarrufu da planlar dahilinde. 

Yeni Ford Focus’ta verimlilik de ön planda olacak ve tamamen elektrikli bir model de söz konusu. 1.0 lt’lik EcoBoost motor, 100, 125 ve 140 HP’lik versiyonlarıyla yeni Focus’ta da yer alabilir. Bunun yanında 1.5 lt ve 2.0 lt’lik benzinli üniteler de olacak. 

Ayrıca 1.5 ve 2.0 lt’lik dizeller de gündemde. Ford’un Amerika’da 10 ileri bir otomatik şanzıman üstünde çalıştığı biliniyor ama yeni Focus’un otomatik şanzımanı muhtemelen altı ileri Powershift çift kavramalı olacaktır.automagg