Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Yeni nesil MINI Countryman tanıtıldı

Yeni nesil MINI Countryman, markanın 57 yıllık tarihinde en büyük ve çok yönlü bir model olarak tanımlanıyor.  Ortalama yakıt tüketi...

Yeni nesil MINI Countryman, markanın 57 yıllık tarihinde en büyük ve çok yönlü bir model olarak tanımlanıyor. 

Ortalama yakıt tüketimleri 2.1 ila 7.0 lt/100 km olarak değişen yeni Countryman, dört tekerlekten çekişli ALL4 versiyonlara da sahip olacak. İlk kez bir MINI’de sunulan plug-in hibrit versiyon sadece elektrik enerjisiyle 40 km’lik bir menzile ulaşabiliyor. Eskisinden 20 cm daha uzun ve 3.0 cm daha geniş olan Countryman, elektrikli bagaj kapağıyla fonksiyonellik anlamında da kendini geliştirmiş. 

Örneğin arka koltuklar 13 cm ileri-geri hareket edebiliyor. Bagaj hacmi 450 lt ve koltukları yatırarak 1309 lt’ye kadar genişleyebiliyor. Aks aralığının 7.5 cm uzaması, kabin genişliği açısından da olumlu bir haber. Yeni jenerasyon motor ve şanzımanların yanında kabinde de birçok yenilik mevcut. Buna örnek olarak dokunmatik ekran verilebilir. 

Yeni MINI Countryman’in motor seçenekleri üç silindirli 136 HP üniteyle başlıyor. Cooper S Countryman’de ise 2.0 lt 192 HP’lik dört silindirli motor kullanılmış. Dizellere bakıldığında 1995 cc’lik dört silindirli bir ünite görüyoruz. 

Cooper D’de 150 HP olan bu motor, Cooper SD Countryman’de 190 HP’ye ulaşıyor. Yeni modelin en ilginç seçeneği ise MINI Cooper S Countryman E ALL4. Üç silindirli 136 HP’lik benzinli motor ile birlikte kullanılan 88 HP’lik elektrik motoruyla birlikte toplam güç 224 HP’ye, tork ise 385 Nm’ye ulaşıyor. 

Stadart olarak altı ileri manuel şanzımanla üretilen Countryman, altı ileri Steptronic şanzıman opsiyonu da sunuyor. Cooper S ve Cooper D’de ise sekiz ileri Steptronic şanzımana yer verilmiş. Cooper SD’de bu şanzıman standart yani manuel şanzıman mevcut değil. 

Tüm motor seçeneklerinde isteğe bağlı olarak dört tekerlekten çekiş sunan Countryman’in ALL4 sistemi yenilenmiş. Performans verilerine bakıldığında, Cooper S Countryman’in 192 HP güç ve 280 Nm tork sunan motoruyla 222 km/s maksimum hıza ulaşıyor. Otomatik şanzımanlı ALL4 versiyonun 0-10 km/s hızlanması 7.2 sn. Ortalama yakıt tüketimi ise 6.6 lt/100 km olarak veriliyor.automagg