Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

NISSAN MICRA GEN5 TANITILDI

Nissan, yeni nesil Micra Gen5 ile B-Hatchback segmentine yeni bir soluk getirdi.  Intelligent mobility-Akıllı Ulaşım’a yatırım yapma...

Nissan, yeni nesil Micra Gen5 ile B-Hatchback segmentine yeni bir soluk getirdi. 

Intelligent mobility-Akıllı Ulaşım’a yatırım yapmaya devam eden Japon otomobil devi, geleceğin mobilitesine çözümler üretiyor.  Geliştirdiği teknolojileri ulaşılabilir kılan Nissan, bir çok teknolojiyi B segmentine kadar getirdi. 

 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda boy gösteren Japon otomobil devi Nissan, küçük sınıfa yeni bir bakış açısı getirecek Micra Gen5 ile yeni teknolojilerini sergiledi. 


5’inci nesil Nissan Micra, cesur ve atak tasarımıyla öncüsünün ‘sevimli ve sempatik’ gibi sıfatlarını tamamen yeni bir boyuta taşıyor. 

B-HB segmentini yeniden tanımlayan Nissan, Micra Gen5’in üstün ve en son teknoloji ve zengin kişiselleştirme olanaklarıyla yoğun kent hayatında yeni bir yaşam ve sürüş deneyimi sunuyor. 

Dünyanın en büyük hatchback pazarını hedefleyen Micra Gen5, 2017’nin Mart ayında Avrupa pazarlarında satışa sunulacak. Yeni nesil Micra’nın Türkiye yollarında ise 2017’nin sonunda boy göstermesi planlanıyor.  


Yüksek Teknoloji B Segmentine Geldi 
Intelligent Mobility-Akıllı Ulaşım vizyonu çerçevesinde Intelligent Drive (otonom sürüş teknolojisi ProPILOT), Intelligent Power (elektrikli otomobil Leaf) ve Intelligent Integration (entegre şarj çözümleri) olmak üzere üç ana disiplinde sürdürülebilir mobilite çözümleri üzerinde çalışan Nissan, bu teknoloji ve çözümler sayesinde daha yaşanabilir ve temiz kentler için katkı sağlıyor. 

Geliştirdiği teknolojileri herkes için ulaşılabilir kılmak için çalışmalarını sürdüren Nissan, birçok teknolojik yeniliği Micra Gen5 ile B-HB segmentine taşıdı. 

Micra Gen5, tüm donanım seviyelerinde olmak üzere gelişmiş güvenlik teknolojilerini sunan Nissan’ın ilk B segmenti aracı olarak öne çıkıyor. Nissan Intelligent Driving kapsamında yeni Nissan Micra Gen5, bu sınıfta bir ilk olan Şeritte Takip Asistanı başta olmak üzere birçok gelişmiş güvenlik teknolojisini kullanıma sunuyor. 

Nissan’ın Avrupa’da ilk kez kullanıma sunduğu yaya tanıma özelliğine sahip Akıllı Acil Durum Fren Sistemi dışında Akıllı Çevre Görüş Sistemi, Trafik İşareti Algılama Sistemi, Uzun Far Asistanı ve Kör Nokta Uyarıcısı gibi özellikler sürüş güvenliğini arttırıyor. Tüm bu gelişmiş sürüş destek sistemleri otonom sürüşün yapı taşlarını oluştururken aynı zamanda Nissan Intelligent Mobility sisteminin de parçası olarak öne çıkıyor. 

Markanın yeni ve güncel tasarım diline sadık olan Micra Gen5; V formlu ön ızgarası, önden arkaya doğru uzanan bumerang şeklindeki aydınlatma birimleriyle bütünleşen keskin hatları ve arkaya doğru alçalan eğimli tavan çizgisiyle marka aidiyetine vurgu yapıyor. 

Energy Orange da dahil 10 kadar gövde renginin yanı sıra iç ve dış kişiselleştirme alternatiflerine sahip olan Nissan Micra Gen5 müşterilere kendi kişiliklerini yansıtan Micra’yı oluşturmak üzere 125 kadar kombinasyon imkanı sunuyor. 

Apple CarPlay üzerinden Siri sesli komut sistemi desteği de sunan 7 inç büyüklüğündeki merkezi ekran; ses sistemi, navigasyon, akıllı telefon ve uygulamalara erişim sağlarken Bose® tarafından geliştirilen ses sistemi benzersiz bir sürüş deneyimini beraberinde getiriyor. Yeni Nissan Micra Gen5’in motor kaputunun altında sürüş keyfiyle yakıt verimliliğini aynı potada eriten motorlar görev yapıyor. 

Satış başlangıcıyla birlikte her ikisi de 90 HP gücünde 0,9 litre hacimli turbo beslemeli 3 silindirli turbo benzinli dışında 1,5 litre hacimli turbo dizel kullanıma sunulacak. Daha sonra ürün gamına atmosferi 1,0 litre hacimli 73 HP gücünde benzinli motor eklenecek. 

Paris Otomobil Fuarı’nda açıklamalarda bulunan Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök,”Avrupa’da ve ülkemizde en çok tercih edilen modellerimizden olan Micra, B-HB segmentine beraberinde getirdiği yeni teknolojilerin yanında dinamik ve sportif tasarımıyla teknolojileriyle önceki nesillerinin satış başarısını daha da ileriye götüreceğine inanıyorum” dedi.  


Yeni Hedef Teknoloji Liderliği 
Marka olarak SUV liderliklerini teknoloji alanına taşımayı hedeflediklerini söyleyen Özkök, “Nissan’ın yeni teknolojiler geliştirmenin yanında bu teknolojileri herkes için ulaşılabilir hale getirmeyi de ilke haline getirdi. 

Markanın bu önemli prensibi Paris’te Micra Gen5 ile vücut buldu” ifadelerini kullandı. Nissan ayrıca otonom sürüş sistemi olan ProPILOT üzerinde yaptığı çalışmaları sürdürüyor. Intelligent Mobilility yaklaşımının bir parçası olan ProPILOT’u orta sınıfa taşıyacak olan Nissan, kullanıcıları için daha güvenli ve konforlu sürüş hedefliyor. 

ProPILOT sistemi, herhangi bir sürücü müdahalesi olmadan kavşakları geçip şehir içi yolculuklarını tamamlayacak. Sistem, kullanıma geçmesiyle birlikte olası sürüş güvenliği tehditlerini algılayarak önlem alıp, sürüş esnasında şerit değiştirebilecek.