Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

SSANGYONG LIV-2 PARİS MOTOR SHOWDA TANITILDI

60 yıllık SUV tecrübesi ile 4x4 uzmanı Güney Koreli SsangYong, merakla beklenen büyük SUV modelinin konsepti LIV-2’yi Mondial De L'auto...

60 yıllık SUV tecrübesi ile 4x4 uzmanı Güney Koreli SsangYong, merakla beklenen büyük SUV modelinin konsepti LIV-2’yi Mondial De L'automobile’de 1-16 Ekim tarihleri arasında 115.kez düzenlenen Paris Motor Show’da tanıttı. 

 SsangYong Ceo’su Johng-sik Choi, “Güney Kore’nin lider SUV üretici olarak rekor sürede sıfırdan yeni bir araç üretmenin mümkün olduğunu Tivoli ve XLV ile gösterdiklerini, markanın tasarım yeteneklerini ortaya koyduklarını ve dünya çapında 100.000’den fazla satarak SsangYong’un gelecek vizyonunun şekillenmesinde bu modellerin önemini vurguladı.

“ 2017 yılında gelecek yeni büyük SUV modelinin, LIV-2 ile neredeyse tamamlanmış halinin de gözler önüne serildiğini iletti. “LIV-2 ileri teknoloji ve yüksek güvenlik özellikleri ile SUV konseptine lüks bir yaklaşım sunuyor. 

Bu modelin SsangYong’un bir başka dönüm noktası olacağına inanıyoruz. Bundan sonra her yıl yeni bir model için sözümüzü tuttuğumuzu da göreceksiniz”, diyerek görüşlerini belirtti. 

LIV-2; 2013 yılında Seul Otomobil Fuarı’nda tanıtılan LIV-1 konseptinden sonraki basamak olarak SsangYong’a haklı bir gurur yaşattı. 

SsangYong Tivoli ve XLV modelleri için ise, ekstra güvenlik paketleri ve uzun yolcukları daha keyifli hale getirecek özellikler eklenmiştir. 

SsangYong’un ilk B segmenti aracı olan Tivoli sınıfında lider konuma gelmesine yardımcı olan özelliklerini korurken, (AEBS) Özerk Acil Fren Sistemi standart donanımına eklenirken, opsiyon olarak Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi, Şeritte Tutma Sistemi, High Beam Assist ve Trafik Sinyal Tanıma özellikleri sunulmuştur.

Ayrıca konforlu bir seyahat için tamamen ayarlanabilir direksiyon simidi ve uzun yolculuklar için opsiyon olarak arka koltuk havalandırma özelliği de araçla birlikte sunulmaktadır. 

C segmentine başarılı bir giriş yapan SsangYong XLV’ye ise, Tivoli modeline eklenen yeni güvenlik özellikleri yanında kışın rahat bir yolculuk için ısıtmalı arka koltuk özelliği eklenmiştir. Paris Fuarı’nda SsangYong’un gelecek vizyonu sevenlerinin gözlerinde tüm ihtişamıyla canlanmış oldu. 

SsangYong Tivoli: Tivoli, 48 ay süren ARGE sürecinden sonra Mart 2015’te global çapta yapılan lansmanı sonrası Dünya Otomotiv Pazarı’na sunulmuştur. Tivoli, Mayıs 2015’te Uluslararası Otomotiv Pazarı’na giriş yapmıştır. 

Tivoli’nin, 4x2 manuel, otomatik, benzinli veya dizel versiyonları yanında 4x4 versiyonlarının da gelmesiyle birlikte ürün yelpazesi tamamlanmış oldu. Tivoli, Korean New Car Assessment Program (KNCAP) tarafından kategorisinin en güvenlikli otomobili seçilerek 5 yıldız almıştır.

Tivoli, yarı katlanır koltukları ile 15. Ergonomik Tasarım Ödülleri'nde en prestijli Büyük Ödül'e layık görülmüştür.  Tivoli’nin dizel versiyonu, çevre dostu ve tasarruflu özellikleri ile, Consumers Korea tüketici örgütü ve Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlığı tarafından verilen “Energy Winner” ödül almıştır.  

SsangYong’un maksimum güvenlik ilkesi ile Tivoli’nin, gövde yapısı %71.4’ü yüksek güçlü çelikten, bunun % 40’ı ise aşırı dayanıklı çelikten üretildi. Çarpışma etkilerini minimuma indirmek için aracın 10 ana noktası sıcak şekillendirilmiş çelikle güçlendirildi. 

Elektronik stabilite programı (ESP), yokuş kalkış asistanı (HSA), lastik basınç takip sistemi (TPMS) yanında sürücü ve yolcu korumasını üst seviyelere taşımak üzere Tivoli'de birisi sürücü diz hava yastığı olmak üzere yedi hava yastığı bulunmaktadır. 

SsangYong XLV: XLV’de heyecan verici ve akıllı araç kavramının altını çizen, ince ama dinamik karakter çizgileri gövde boyunca ritmik bir şekilde akıyor. 

Önde, bir kartalın kanatlarının yayılmasını andıran ve düzgün ince bir görünüm sergileyen, radyatör ızgarası ve farları arasında bütünleşen bir tasarım mevcut. 

XLV, dış görünüş olarak sportif ve dinamik bir tasarım sunarken, Tivoli’den 238 mm daha uzun gövde yapısı sayesinde 297 litre fazla bagaj hacmi sunuyor. XLV, konforuyla olduğu kadar 720 litrelik bagaj hacmiyle de sınıfında lider. 

XLV, akıllı telefonunuzu araçtaki 7 inç yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranına kolay entegre edebilmeyi sağlayan “smart connectivity” özelliğini kullanıcısına sunmaktadır. 

XLV’nin, gösterge paneli altı ayrı renk (kırmızı, mavi, sarı, mavi, beyaz ve siyah gökyüzü) seçeneği ile ruh halinize göre değiştirilebilir, ve geceleri sakinleştirici bir ortam yaratmak için daha sade bir görünüme bürünmektedir. 

Ayrıca XLV’de Euro 6 ile uyumlu 1.6 litre benzinli /dizel motor, 6 vitesli otomatik /manuel şanzıman, iki tekerlekten çekiş veya dört tekerlekten çekiş seçenekleriyle eşleşmektedir. 

XLV’de %38,5 oranında yüksek dayanımlı çelik kullanımı yapılmış olup ayrıca dayanıklılığı artırmak adına otomobilin 10 ana bölgesi sıcak press punto teknolojisi ile üretilmiştir. • XLV’de gündüz yanan led farlar sayesinde aracın trafikte görünürlüğü daha belirgin hale gelmiştir. 

Sürücü ve yolcu korumasını üst seviyelere taşımak üzere XLV‘de bir diz yastığı da dahil olmak üzere yedi hava yastığı bulunmaktadır.  XLV’de ayrıca, 4x4 off-road yeteneği ve güvenlik için çok bağlantı kollu arka süspansiyon sistemi mevcut.  XLV, 167mm’lik yerden yüksekliği ve 20 derecelik yaklaşma açısı ile SsangYong’un SUV DNA’sına atıfta bulunmaktadır. 

SsangYong LIV-2: LIV-2, 2.2 litre Euro 6 dizel motor ve yeni geliştirilen 2.0 litre GDI turbo benzinli motor seçeneklerini sunuyor. LIV-2’nin İç yapısı, lüks ve geniş bir çalışma alanı sunarken limuzin konforunda gelişmiş teknolojik özellikler ile donatılmış bulunuyor. 

Seyahatlerde yolculara keyifli bir yolculuk için, wi-fi, Apple CarPlay ve Google Android Auto gelişmiş bağlantılarını sunmaktadır. Dokunmatik özelliğe sahip kontrol paneli ve üstün kaliteli surround ses sistemiyle aynı zamanda eğlenceli bir yolculuk vaaddediyor. 

Gelişmiş güvenlik özellikleri ile donatılmış olan LIV-2, Özerk Acil Fren Sistemi (AEBS) güvenlik paketiyle ön cama entegre edilmiş radar/lazer tarama yanısıra kamera sensörü ile yaya ya da bir başka araç gibi sürücünün/yolcunun güvenliğini tehlikeye atabilecek bir engel tespit ettiğinde sürücüyü uyarmaktadır. Diğer güvenlik sistemlerine örnek olarak Trafik Güvenliği Assist(TSA), Kör Nokta Algılama, High Beam Yardımı(HBA) örnek gösterilebilir.