Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

FORD FOCUS ST VE FİESTA ST TÜRKİYEDE

Ford, motor sporları geleneğini yollara taşıyan performans serisi araçlarını Türkiye’de spor otomobil tutkunlarıyla buluşturmaya devam edi...

Ford, motor sporları geleneğini yollara taşıyan performans serisi araçlarını Türkiye’de spor otomobil tutkunlarıyla buluşturmaya devam ediyor. 

Focus RS’ten sonra satışa sunulduğu ilk yıldan itibaren dünya çapında ün kazanan ST serisi yenilenen yüzü ile Türkiye’de. Ford’un klasikleşmiş mükemmel yol tutuşu geleneğini devam ettiren ve benzersiz sürüşü ile karakterize edilen ST serisi, şimdi Focus ST ve Fiesta ST modellerinde özel spor süspansiyonlar ve direksiyon sistemi ile sunuluyor. Her yönüyle gücü kontrol etmek için tasarlanan ST Serisi yarış tipi spor süspansiyonu ile dinamik ve konforlu bir sürüş sağlıyor.  

Ford’un en küçük spor aracı Fiesta ST 
Fiesta ST,keskin hatlara sahip tasarımıile Ford’un en küçük spor aracı olarak eşsiz bir sürüş deneyimi sunuyor.Ford’un Global Performans Araçları Grubu’na dahil olan Ford Team RS takımı tarafından geliştirilen Fiesta ST, Dinamik Tork Kontrolü ve 3 modlu Elektronik Stabilite Kontrolü ile çok daha gelişmiş bir sürüş dinamiği sunuyor. 

5.9 l/100km ortalama yakıt tüketimi değeri ile de dikkat çekiyor. 1.6 litrelik EcoBoost teknolojisine sahip 182 PS gücünü 240 NM’lik tork değeri ile birleştiren Fiesta ST, 6 ileri manuel şanzımanı ile performansı bir üst seviyeye çıkarırken verimliliği de ön planda tutuyor. 

4 silindirli turbo beslemeli motor ile Fiesta ST 0-100 km/s hızlanmasını yalnızca 6,9 saniyede tamamlarken 223 km/s’e kadar hızlanabiliyor. 

 Yarış otomobillerinden esinlenilen ortam aydınlatmalı iç mekanı, kullanıcının bedenini saran Recaro yarış koltukları, alaşım pedalları, deri kaplama direksiyon simidi ve akıllıca düşünülmüş diğer pek çok detay ile Fiesta ST, ST’ye özelçekici dış tasarımının yanısıra iç mekanda da tüm duyulara hitap ediyor. Yeni Ford Fiesta ST 28.900€’dan başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatıyla sunuluyor.  
Modern tasarım ve teknolojinin birleşimi Focus ST 
Yeni Focus ST, pist testlerinde kanıtlanmış performansı, gelişmiş teknolojisi ve modern tasarımıbir arada sunuyor. Ses Kontrollü Ford SYNC2, 8 inç Dokunmatik Ekran gibi yeni nesil bir çok teknolojiyi bünyesinde barındıran Focus ST’nin, ergonomik iç tasarımındaen önemlituşlar ve özellikler sürücünün en kolay ulaşabileceği şekilde konumlandırılmış. 

Bunun yanısıra ST’nin karakteristik özelliği olarak orta konsolda yer alan üçlü gösterge ile turboşarj takviye basıncı, yağ sıcaklığı ve yağ basıncı bilgilerine de ulaşılabiliyor. 

Geliştirilen Elektrik DestekliDireksiyon Sistemi (EPAS) ile daha sportif bir sürüş sunan Focus ST, ileri Elektronik Stabilite Kontrolü ile sürücünün yol hakimiyetini artırmaya katkıda bulunuyor, Standart, spor ve kapalı modları ile farklı yol koşullarına uygun sürüş imkanı sağlıyor. Verimli Dizel Motor Seçeneği Focus ST tarihinde ilk olarak, benzinli motorun yanısıra verimli dizel motor seçeneği ile de sunuluyor. 

2.0 litrelik TDCi dizel motor 185 PS’lik gücü ve 400 NM’lik tork değeri ile ST genlerine uygun olarak yüksek performansa sahip. Ortalama 4.6 lt/100 km yakıt tüketim değeri ile en verimli performans aracı unvanına sahip Focus ST dizel motor seçeneği, PowerShift şanzımanla kombine edilerek sunuluyor. 

Yeni 2.0 litrelik TDCi motor seçeneğina sahip Focus ST7,7 saniyede 100 km hıza ulaşabiliyor ve 217 km/s’lik maksimum hız değeri sunuyor. 400 NM’lik yüksek torku ile de düşük devirlerde bile yüksek çekiş sağlamayı başarıyor. 

 Focus ST’nin6 ileri manuel şanzımanla donatılan2.0 litrelik EcoBoost benzinli motor seçeneği250 PS güç ve 360 NM tork değeri sunuyor. Focus ST bu versiyonda 6,5 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresine sahip ve 248 km/h maksimum hıza ulaşıyor. Yeni Focus ST, 50.200€’dan başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı ile sunuluyor.