Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

ASTON MARTIN VANQUISH ZAGATO COUPE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Aston Martin ve prestijli İtalyan tasarım merkezi Zagato ortaklığının son ürünü olan, sınırlı sayıda üretilen yeni Vanquish Zagato Coupepiy...

Aston Martin ve prestijli İtalyan tasarım merkezi Zagato ortaklığının son ürünü olan, sınırlı sayıda üretilen yeni Vanquish Zagato Coupepiyasaya çıktı. 

Vanquish Zagato Konsept, 2016 Mayıs ayında İtalya'nın Como Gölü'nde yer alan prestijli Concorso d'Eleganza Villa d'Este'de, lüks otombil tutkunlarıyla buluştu. Aston Martin'in İngiltere Gaydon'daki üretim tesisinde yoğun müşteri talebi üzerine, 99 adet modelin üretimine başlandı. Vanquish Zagato, Aston Martin'in tüm dünyanın beğenisini kazanmış dinamik ve üstün malzeme özelliklerini Zagato'nun eşsiz tasarım diliyle buluşturdu. 

50 yılı aşkın bir iş birliğinin ürünü olan beşinci otomobil olan Vanquish Zagato Coupe, göz alıcı sportif tasarımıyla dikkat çekiyor. Vanquish Zagato, Aston Martin'in kendine has lüksünü ortaya çıkaran tasarımların en güzel örneklerden biri. Şu anda 10 milyon euronun üstünde bir değere sahip, kuvvetli hatlarıyla ünlü 1960 model yüksek performans yarış arabası DB4 GT Zagato ile başlayan iş birliği, 1986'da V8 Vantage Zagato, 2002'de DB7 Vantage Zagato ve sonrasında 2011 model V12 Vantage Zagato ile devam etti. 

Bu portföyü güçlendiren Vanquish Zagato, Aston Martin'in doğal zarafet ve gücünü, Zagato’nun yarış arabalarından doğan ve yıllardır şık ve lüks spor araba tasarımlarıyla rafine edilen kendine özgü tasarım detaylarıyla buluşturuyor. Aston Martin'in geliştirilmiş 600PS’lik 6.0L V12 motoru, 0'dan saatte 60 mile 3,5 saniyede çıkma kabiliyetine sahip... 

Yüksek performansı benzersiz bir süspansiyon tasarımıyla birleştiren Vanquish Zagato, eşsiz bir GT sürüş deneyimi sunuyor. Tümüyle karbon fiberden üretilen kaportada, büyük tek parça panellerin kullanımıyla gövdedeki bağlantı çizgileri büyük oranda azaltılmış. Diğer tasarım detayları arasında ise Aston Martin Vulcan'ın "bladed (kanatlı)" LED teknolojisinin kullanıldığı Zagato'nun klasik arka görünümünü yansıtan yeni yuvarlak kuyruk lambaları yer alırken, yan aynalar ise One-77’de kullanılan yan aynaları anımsatıyor. 

Vanquish Zagato, DB11’nin aerodinamik profilini akla getiren, bir heykeltıraşın elinden çıkmış hissi veren bir arka gövdeye sahip. Bu tasarım, hareketli bir rüzgarlık ve aracın arkasında yer alan bagaja kolay erişim sağlayan bagaj kapağı ile tamamlanıyor. Alt gövdeyi çepeçevre sararak önden arkaya doğru belirgin bir hat meydana getiren karbon fiber eşiğin altında ise kıvrımlı hatlarıyla dörtlü egzoz çıkışı yer alıyor. 

Vanquish Zagato’nun pencereleri kasayı bir maske gibi sararak aracın agresif duruşunu ön plana çıkarıyor. İlk kez meşhur CC-100’de vitrine çıkarılan bir özellik olarak, gövdenin yanı boyunca uzanan klasik katlar, yeni DB11'de olduğu gibi tekerlek kemerlerinden kapıya doğru ilerliyor. Arka tekerlek üzerindeki sert kıvrım arka kanatlara dönüşerek basamaklı tavan ile buluşuyor. 

Tavandaki ikonik "çift kabarcık" tasarımından arka pencere camına doğru inen yumuşak kıvrımlar, otomobilin arka siluetine kendine has bir görünüm kazandırıyor. 1950’li yıllardan beri Zagato markasının karakteristik bir unsuru olan bu kabarcıklar, aslen aracın aerodinamik profilini etkilemeden yarış pilotlarının kasklarına yer açma çabalarının bir ürünü. Vanquish Zagato’nun iç kısmında ise Aston Martin’in geleneksel işçiliğinin zarafeti, birçok ufak dokunuşla pekiştirilmiş. 

Ön konsol, havalandırma ızgaraları ve döner kadranlarda kullanılan balıksırtı desenli ve gölgelenmiş karbon fiberle buluşan oksitlenmiş bronz ve analin deri, malzemenin zenginliğini ön plana çıkarıyor. Vanquish Zagato'nun koltuk ve kapılarında ise benzersiz ‘Z’ desenli dikişler kullanılırken, koltuk başlıklarındaki kabartmalar ve orta konsol, Zagato’nun ünlü ‘Z’ logosunu taşıyor. 

Gerçek ayrıcalıklar sunan bir spor GT olan Vanquish Zagato, aynı zamanda ikonik bir duruşa ve popülerliğe göz kırpan bir Aston Martin olarak iki markanın tarihinde çığır açıyor. Otomobil 2017 yılının ilk çeyreğinde müşterilere teslim edilmeye başlanacak.