Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

EHLİYETSİZ SÜRÜLEBİLEN ARAÇ

Elio Motors adlı ekonomik, kişisel ulaşım alternatif çözümleri geliştiricisi şirket, yeni çözümüyle ehliyet sahibi olmayan kullanıcılara yö...

Elio Motors adlı ekonomik, kişisel ulaşım alternatif çözümleri geliştiricisi şirket, yeni çözümüyle ehliyet sahibi olmayan kullanıcılara yöneliyor. 

ABD merkezli olarak hizmet veren Elio Motors, New Yersey ve Rhoda Island'in yasalarını güncellemelerinin ardından toplamda 41 eyalette sürücü belgesi olmayan kullanıcılara araçlarını sunacak. 

Motosiklet ile otomobil bütünleşmesi sonucunda oluştuğu izlenimi veren Elio Motors araçları, ilginç tasarımı ile dikkat çekiyor. 

Autocycle adında değerlendirilen araç, bünyesinde gaz ve fren pedalları, direksiyon, emniyet kemeri ve hava yastıkları bulunduruyor. 

 Kullanıcılara ekonomik ve güvenli ulaşım hizmeti verme amacı taşıyan aracın kapasitesi bir kişi ile sınırlı durumda. 

2009 yılında Paul Elio tarafından Phoenix, Arizona'da kurulan Elio Motors'un araçlarının 84 mpg yakıtı, 6800 dolarlık ücreti ile ülkede oldukça rağbet görmesi bekleniyor. Otomobil perakende mağazaları ve internet üzerinden satışa sunulacak 3 tekerlekli araçların 2017 yılında kullanımda olacağı ifade ediliyor. 

Engadget'ta yer alan habere göre araç, kanunlarda "yasal bir motorsiklet" ifadesi ile yer alıyor. Elio P4, Elio P5 prototip araçları ile test aşamasını sürdüren Elio Motors'un yeni nesil üçüncü aracını yakın bir sürede tanıtması bekleniyor.shiftdelete