Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

DOSTLUK VE BARIŞ IÇIN 10 BIN 500 KM YAPTILAR

Beş yıldır TÜVTÜRK desteğiyle düzenlenen ve dünyanın en önemli otomobil maceralarından biri olarak kabul edilen Allgaeu Orient Rally - Dost...

Beş yıldır TÜVTÜRK desteğiyle düzenlenen ve dünyanın en önemli otomobil maceralarından biri olarak kabul edilen Allgaeu Orient Rally - Dostluk ve Barış Rallisi’nde, 20 ülkeden 500’e yakın yarışmacı, 250 araç ile kültürler arası kaynaşma ve dostluk için 10 bin 500 kilometre yol yaptı. 

Almanya’dan start alan yarışmacılar, Türkiye ve Gürcistan’ı ziyaret ettikten sonra, Dalyan’da finiş gördü. Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Birleşmiş Milletler’in de partner olarak yer aldığı, ‘Allgaeu Orient Rally - Dostluk ve Barış Rallisi’nin 11’incisi 30 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi. 

Kurallara göre sadece 20 yaşından yaşlı araçların katılabildiği rallide, araçların otoyollara çıkmasına ve GPS kullanmasına izin verilmiyor. Beş yıldır TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları’nın da destek verdiği ralliye bu yıl, 20 ülkeden 82 takım, 250 araç ve 500’e yakın yakın rallici katıldı. 

 Almanya’nın Allgaeu Bölgesi’nde yer alan Oberstaufen kasabasından 30 Nisan’da start alan araçlar, Balkanlar üzerinden İstanbul’a geldi. Türkiye etabı, 5 Mayıs Perşembe Sultanahmet Meydanı’nda İstanbul Milletvekili ve Avrupa Birliği Eski Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır’ın start vermesiyle başladı. 

Organizasyonun en önemli ayağı Türkiye 20 ülkenin katıldığı organizasyonun bu yıl büyük bir bölümü Türkiye’de gerçekleştirildi. Sultanahmet’te üç günlük bir konaklamanın ardından start alan ralli toplamda 48 şehir ziyaret ettikten sonra, Dalyan’da son buldu. 

Dostluk ve Barış Rallisinde zamana ya da hıza dayalı herhangi bir yarış bulunmuyor, yarışma tamamen rota üzerinde belirlenen sosyal ödevlerin yerine getirilmesinde en başarılı bulunan takım olma üzerine… 

Yarışta en başarılı bulunan takım birinci olurken diğer tüm takımlar ikinci ilan ediliyor. Ralli süresince yol, hava, şartları ve rakipleriyle mücadele eden yarışmacılar güzergâhları üzerindeki TÜVTÜRK İstasyonları’nı da ziyaret ederek bu görevleri yerine getirdi. 

 “20 yaşında olsa da muayenesi ve bakımı varsa 10 bin 500 km yapabilir” Ralliye destek veren TÜVTÜRK’ten yapılan açıklamada, bakımı, periyodik muayeneleri zamanında ve kurallara uygun yapılan otomobillerin, 20 yaşın üzerinde olsalar bile 10 bin 500 kilometrelik ralli gibi mücadele oranı yüksek organizasyonlarda bile yer alabileceği, bu organizasyona da bu mesajı vermek için sponsor oldukları ifade edildi.