Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜNDEN GEÇİŞ ÜCRETİNE İNDİRİM

Osmangazi Köprüsü henüz açılmadan, otomobiller için öngörülen geçiş ücretinde indirime gidildiği belirtildi. 30 Haziran'da açılacak ola...

Osmangazi Köprüsü henüz açılmadan, otomobiller için öngörülen geçiş ücretinde indirime gidildiği belirtildi. 30 Haziran'da açılacak olan köprünün, bayram boyunca ücretsiz olması için de çalışma yapılıyor. 

Osmangazi Köprüsü’nün otomobiller için öngörülen 121 TL’lik geçiş ücreti 90 TL'ye indirilecek. Habertürk'ün haberine göre, İstanbul ile İzmir arası ulaşım süresini 5.5 saat kısaltarak 9 saatten 3.5 saate indirecek 

Gebze Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümünü oluşturan Osmangazi Köprüsü’nün, 35 dolar + KDV (121 TL) olan geçiş ücretinin düşürülmesi için yapılan hesaplamalar büyük ölçüde tamamlandı. 
Köprü geçiş ücreti, yüzde 25 oranında düşürülecek ve bu ayarlama sonrasında geçiş ücreti, 90-91 TL’ye kadar gerileyecek. Otoyol geçiş ücretleri aks ve aks aralığına göre değişiyor. Buna göre kamyonların geçiş ücretinin 250 TL’yi bulması bekleniyor. 

İKİNCİ MÜJDE 
Öte yandan haberde, köprünün, 9 günlük bayram tatili boyunca “ücretsiz” kullanılması için de çalışma yapıldığı ifade edildi. Haberde, kaynakların, bu konunun da kesinleşme noktasına geldiğini belirttikleri ve, “Her iki konuda açıklama, açılış töreninde Sayın Cumhurbaşkanı’mız ve Başbakan’ımız tarafından yapılacak” mesajı verdikleri kaydedildi. 

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan köprü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı törenle 30 Haziran’da açılacak. Köprü sayesinde İzmit Körfezi 4 dakikada geçilebilecek.