Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ MERCEDES-BENZ E SERISI 219 BİN 500 TLDEN SATIŞTA

Lüks segmentte yepyeni standartlar belirleyen yeni Mercedes-Benz E-Serisi teknolojik özellikleri ile otomotiv dünyasında yeni bir dönem baş...

Lüks segmentte yepyeni standartlar belirleyen yeni Mercedes-Benz E-Serisi teknolojik özellikleri ile otomotiv dünyasında yeni bir dönem başlatıyor. 

Hafif yapı prensibi ile üretilen ve sınıfının en iyi aerodinamik değerlerlerine sahip olan yeni E-Serisi’nde sunulan yeni dizel motor seçeneği sınıfının en iyi yakıt verimliliği değerini beraberinde getiriyor. 

Sınıfının en akıllı sedanı olarak tanımlanan yeni Mercedes-Benz E-Serisi, 10 Mayıs 2016 tarihi itibariyle Türkiye’de Mercedes-Benz Türk yetkili bayilerinde satışa sunuluyor. Mercedes-Benz, yeni E-Serisi ile geleceğe giden yolda çok önemli bir adım atarak yepyeni bir tasarıma ve birçok teknolojik yeniliğe sahip olan aracın 10. neslini otomobil dünyasına sundu. 

Sınıfına yeni standartlar getiren yeni E-Serisi, segmentinin en akıllı sedanı olarak tanımlanıyor. Sahip olduğu teknolojik yenilikler bugüne kadar benzeri görülmemiş bir konfor ve güvenlik seviyesi sunarken aynı zamanda sürücünün yükünü hafifletmeye yönelik çözümlere tamamen yeni bir boyut kazandırıyor. 

Yeni E-Serisi’ndeki bilgi ve eğlence sistemi ile kumanda sistemleri ise tamamen yeni bir deneyim sunuyor. Hafif yapı prensibi ile üretilen ve sınıfının en iyi aerodinamik değerlerlerine sahip olan yeni E-Serisi’nde sunulan yeni dizel motor seçeneği sınıfının en yüksek yakıt verimliliği değerini beraberinde getiriyor.

 İsteğe bağlı olarak sunulan yeni çok odacıklı havalı süspansiyon AIR BODY CONTROL, kusursuz yol konforu ve sürüş dinamiği sunuyor. 

E-Serisi’nin Mercedes-Benz ürün gamının en önemli üyelerinden biri olduğunu ve geçmişte olduğu gibi günümüzde de sınıfına yeni standartlar getirdiğini vurgulayan Grup Araştırma ve Mercedes-Benz Otomobilleri Geliştirme Çalışmalarından Sorumlu Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Thomas Weber: “Yeni E-Serisi geçmişten gelen bu mirası bünyesinde barındırdığı birçok önemli yenilikle geleceğe taşıyor. 

Tamamen insansız sürüş özelliğine giden yolda da çok önemli bir adım atan yeni E-Serisi, bunun ötesinde yakıt verimliliği, güvenlik, konfor kavramlarını bir üst basamağa taşıyor ve aynı zamanda otomobil kullanmanın beraberinde getirdiği stresi azaltarak sürüş keyfini arttırıyor” dedi. 

Coupé tadında ve güçlü Yeni Mercedes-Benz E-Serisi modern, stil sahibi ve sportif görünümüyle dikkat çekiyor. Önceki model ile karşılaştırıldığında aks mesafesi 65 mm, uzunluğu ise 43 mm artan yeni E-Serisi, Mercedes-Benz’e özgü sedan oranlarına sadık bir tasarım ortaya koyuyor. 


Uzun motor kaputunun devamındaki eğimli tavan çizgisi ve arkaya doğru genişleyen omuz çizgisi coupé tadında bir silueti beraberinde getiriyor. 

Kısa ön ve arka uzantılar ile uzun aks mesafesi kadar büyük tekerlekleri çevreleyen dolgun çamurluklar ve yay şeklindeki yan tasarım çizgisi, yeni Mercedes-Benz E-Serisi’ne son derece karakteristik ve bir o kadar da heyecan uyandıran bir görünüm kazandırıyor. 

Tüm bu ayrıntılarla yeni E-Serisi, güncel Mercedes-Benz tasarım felsefesi olan “duyusal saflık” kavramına uygun bir mimari ortaya koyuyor. Tasarım ve donanım paketine bağlı olarak E-Serisi’nin ön tasarımı farklılık gösteriyor. EXCLUSIVE tasarım konseptinde motor kaputunun üzerine konumlandırılan ‘Yıldız’ ile klasik Mercedes-Benz ızgarası kullanılıyor. 

Avantgarde ve AMG tasarım konseptleri daha sportif bir ön ızgaraya sahip ve daha büyük bir "Yıldız" ızgaranın merkezinde kendine yer buluyor. Ön tasarım kadar aracın arka tasarımı da güçlü ve E-Serisi’ne özel bir görünüm sunuyor. Önden arkaya doğru genişleyen ve arka çamurluk hizasında iyice belirginleşen omuz çizgisi güçlü, aynı zamanda karakteristik bir görünüm kazandırıyor. 

Gövdenin tasarımıyla uyum içerisindeki tek parça arka aydınlatma grubu E-Serisi’nin güçlü ve dinamik tasarımına vurgu yaparken, aynı zamanda onun Mercedes-Benz ailesinin bir üyesi olduğunu vurguluyor. Yeni nesil motorlar Yeni E-Serisi’nde ilk etapta iki farklı motor seçeneği sunuluyor. Bunlardan biri dört silindirli benzinli E 200, diğeri ise tamamen yeni bir motor olan dört silindirli dizel E 220 d. Gelecek dönemlerde farklı motor seçenekleriyle ürün çeşitliliği artacak. 

Bunlardan biri 2017 ilk aylarında 1.6 lt benzin motorlu E180. Diğeri prizden şarj edilebilen hibrit teknolojisine sahip E 350 e olacak. Bu araçta sürüş dinamizmi ile yakıt verimliliğini birlikte sunan prizden şarj edilebilen hibrit teknolojisi, sadece elektrik enerjisiyle 30 kilometrenin üzerinde menzile ulaşırken, sıfır emisyonlu sürüşe imkan tanıyor. 

Dört silindirli benzinli motorla kombine edilen güçlü elektrik motoru 205 kW (279 PS) toplam sistem gücü ve 600 Nm toplam sistem torku üretiyor. Böylece E 350 e, bir spor otomobil performansı sunarken, küçük sınıf bir otomobilden daha az yakıt tüketiyor. 

En güçlü dizel motor seçeneği olarak sunulan ve gelişmiş SCR teknolojisiyle donatılan altı silindirli motor 190 kW (258 PS) güç ve 620 Nm tork üretiyor. Dikkat çeken diğer 245 kW (333 PS) / 480 Nm gücünde altı silindirli yeni bir motor ise E 400 4MATIC yer alıyor. Mercedes-Benz E-Serisi’nde sunulan tüm motorlar ECO Start-Stop özelliği ile yollara çıkıyor. 

Benzinli motorlar Euro 6 emisyon normunu yerine getirirken, OM 654 kodlu yeni dört silindirli dizel motor RDE-Real Driving Emissions kuralları ile gelecekte devreye alınacak normları da yerine getiriyor. Yeni dört silindirli dizel motor Mercedes-Benz, yeni dört silindirli dizel motor ile yeni bir motor ailesinin ilk adımını atarken, yakıt verimliliği konusuna tamamen yeni bir boyut kazandırıyor. 

Silindir çapı (94 mm yerine 90 mm) kısaltılan motor öncüsüne oranla daha kısa ve kompakt boyutlara sahip. Yaklaşık 2 litreye küçültülen hacmine karşın yeni dizel motor 143 kW/194 PS güç üretiyor ve E 220 d, ortalama 3,9 lt/100 km yakıt tüketiyor. Bu, bugüne kadar çok daha küçük otomobillerin sunabildiği 102 gr/km’lik CO2 salınım değerini beraberinde getiriyor. 

Yeni dört silindirli motor sessiz ve titreşimsiz çalışan yapısıyla öne çıkıyor. Dokuz kademeli otomatik şanzıman Yeni Mercedes-Benz E-Serisi’nde sunulan bütün motor seçeneklerinde standart olarak 9G-TRONIC adındaki dokuz kademeli otomatik şanzıman kullanılıyor. Hızlı vites değiştiren şanzıman aynı zamanda güç gereksiniminin az olduğu anlarda motoru düşük devirlerde tutuyor. 

Böylece yakıt verimliliğine katkı sağlanırken, aynı zamanda gürültü seviyesi de azaltılarak konfora da katkı sağlanıyor. Yürüyen aksam – sportif konfor Virajlı yollarda son derece atak ve dinamik bir sürüş karakteri sergileyen yeni E-Serisi’nin süspansiyonu aynı zamanda sınıfının en yüksek konfor seviyesini de sunuyor. Standart olarak çelik yaylı yürüyen aksam yapısı sunuluyor. 

Bu yapıya entegre edilmek üzere adaptif amortisörlere sahip üç farklı Direct Control yürüyen aksam sunuluyor: • Konforlu yürüyen aksam • Sportif karakterli, 15 mm daha alçak konforlu Avantgarde yürüyen aksam • Geleneksel yürüyen aksamın yerini alan ve adaptif ayarlı amortisörlere sahip olan alan 15 mm daha alçak sportif yürüyen aksam. 

Çok odacıklı havalı süspansiyon AIR BODY CONTROL Sınıfında bu ekipmanı sunan tek otomobil konumunda olan yeni Mercedes-Benz E-Serisi alternatif olarak “Çok Odacıklı Havalı Süspansiyon” ile donatılabiliyor. Arka aksta üç adet ve ön aksta iki adet olmak üzere her bir aksta birden fazla hava odacığından oluşan bu sistem, kullanıcıya süspansiyon sertliğini üç kademe olarak ayarlama imkanı tanıyor. 

Böylece sürücü ve beraberindeki yolcular son derece yumuşak bir baz süspansiyon ayarının beraberinde getirdiği konforun keyfini sürerken artan sürüş hızına bağlı olarak artan sürüş dengesinin vermiş olduğu güven duygusunu yaşayabiliyor. Sürüş şartlarına çok hızlı cevap verebilen çok odacıklı havalı süspansiyon AIR BODY CONTROL araç yüklüyken seviye ayarını da yaparak sürüş konforuna katkı sağlıyor. 

 Hiç eksilmeyen algılama: PRE-SAFE® Yeni geliştirilen ve isteğe bağlı donanım kapsamında olan sürüş yardım ve güvenlik sistemleri PRE-SAFE® Ses ve PRE-SAFE® Impulse Side sayesinde yeni E-Serisi sürücü ve yolcularını daha da iyi koruyor. PRE-SAFE® Impulse Side donanımı, yandan çarpma durumunda sürücüyü ve ön yolcuyu daha iyi bir pozisyona getirerek kazanın etkisini azaltıyor. Otomobil yeniden icat edildi: 

DRIVE PILOT Otonom sürüşe giden yolda bir kilometre taşı olan ve isteğe bağlı donanım kapsamında olan DRIVE PILOT sistemi ile yeni E-Serisi, her türlü yol koşulunda (otoyollar, şehirler arası yollar ve şehir içi) sadece önde giden araca doğru olan mesafeyi otomatik olarak korumakla kalmıyor, aynı zamanda 210 km/saat hıza kadar şeritte kalarak onları takip edebiliyor. 

DISTRONIC mesafe koruma donanımının da yardımıyla sürücüler, normal sürüşte fren yaparak veya gaz vererek müdahale etmek zorunda kalmıyorlar. Ayrıca manevra yaparken, hatta virajlarda, belirgin şekilde desteklendiği için sürücünün yükü hafifliyor. Yüksek kalitede işçiliği, maksimum konforu, benzersizlik güvenlik standartları ile yeni Mercedes-Benz E-Serisi, 10 Mayıs 2016 tarihinden itibaren 219.500 TL’den başlayan fiyatıyla Türkiye’de satışa sunuluyor. 

Düşük hacimli motorların satışa sunulması ile toplam pazardaki oranı 4 yıl içinde %1.5’tan % 2.5 seviyesine çıkan ve Türkiye’de 2015 yılında yaklaşık 17.000 aracın satıldığı E-Serisi segmentinin bu yıl 16.000 adet olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Mercedes-Benz Türk, yeni E-Serisi ile birlikte 2015 yılında %37 olan pazar payını arttırarak 2016 yılında segment liderliğini hedefliyor.