Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

İETT’DEN GELECEĞİN DURAĞI KONSEPT DURAK PROJESİ HAYATA GEÇTİ

İETT tarafından üretilen enerjisini güneş panellerinden alan Konsept Akıllı Durak, Yıldız Teknik Üniversitesi durağında hizmet vermeye başl...

İETT tarafından üretilen enerjisini güneş panellerinden alan Konsept Akıllı Durak, Yıldız Teknik Üniversitesi durağında hizmet vermeye başladı. 

İstanbulluların hizmetine giren projenin önümüzdeki günlerde daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor. Her geçen gün yeni projelere imza atan İETT, ‘’Konsept Akıllı Durak’’ projesini hayata geçirerek yolcu memnuniyetini artıracak proje çalışmalarını hızlandırdı. 

Teknolojik Akıllı Durak, Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi durağında konumlandırıldı. Tüm teknolojik yenilikleri içinde barındıran Konsept durak, LCD/LED tabanlı dijital yolcu bilgilendirme alanları, biletmatik cihazı, bas-konuş ünitesi, engelli araçlarının şarj edilebileceği arabirimler, duraktaki yolculara ücretsiz internet kullanım hizmeti verebilen ve şehir mimarisine uygun olarak tasarlandı. 

Enerjisi güneş panellerinden Teknoloji alanındaki en son yenilikleri hizmetlerinde giderek daha fazla kullanan İETT, çevre dostu bu sistem ile modern, hızlı, kaliteli ve doğru ulaşım imkanı sağlıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi durağında konumlandırılan Konsept Akıllı Durak enerjisini otobüsün durağının üzerinde yer alan güneş panellerinden alıyor. 

Ayrıca güneş enerjisi ile çalışan akıllı durakta bekleyen yolcu, otobüsün o durağa ne kadar uzaklıkta bulunduğunu, hangi otobüsün ne zaman geçtiğini yanındakine sormak yerine, sistemden öğrenebiliyor. 

Akülü engelli araçlarına şarj imkanı Hayata geçirilen bu uygulama ile akülü araçlarıyla durağa gelen engelli yolcular şarj cihazı bulunan alana giderek rahatlıkla aküsünü şarj edip yolculuğuna devam etme imkanı bulacak. 

 Bas-konuş sistemiyle her an iletişim Konsept Akıllı Durağın özellikleri arasında yer alan bas-konuş sistemi de yolcularla her an iletişim imkanı sunuyor. 

Bas-konuş sistemi İETT ile anlık olarak sesli iletişim imkânı sağlıyor. Bu cihazlar sayesinde görme engelli yolcular otobüslerin tahmini varış süreleri hakkında sesli bilgilendirme yapılabildiği gibi, tüm yolculara canlı operatör desteği de veriliyor.