Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

HYUNDAI i20 ACTIVE 61 BİN 800 TLDEN SATIŞTA

Hyundai’nin geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu üçüncü B-segment otomobili olan Yeni i20, 3 kapılı Coupe versiyonundan sonra daha yüksek yapılı...

Hyundai’nin geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu üçüncü B-segment otomobili olan Yeni i20, 3 kapılı Coupe versiyonundan sonra daha yüksek yapılı ve SUV görüntüsüne sahip Active versiyonuyla ülkemizde satışa sunuldu. 



Hyundai i20 Active, 1.0 lt T-GDI 6 ileri manuel ve 1.4 lt Otomatik olmak üzere iki ayrı benzinli motorlarla sunuluyor. Sadece Elite donanım seviyesine sahip olan otomobilin 1.0 lt T-GDI versiyonu 61.800 TL, 1.4 lt Otomatik ise 62.400 TL’lik bir etikete sahip. 

Güncel 5 kapılı versiyon gibi tamamen yeni bir platform üzerinde inşa edilen otomobil, markanın karakteristik çizgisi olan Akıcı Tasarım 2.0’ın en yeni temsilcisi durumunda. 
Altıgen ızgara beş kapılı versiyondan farklı olarak tıpkı Coupe gibi ters bir şekilde konumlandırılarak sunuluyor. LED entegre ön farlar, geniş hava girişli ve difüzörlü sportif tamponlar, gri renkli yakıt deposu kapağı, çamurlukları kaplayan dodikler, SUV havasını pekiştiren tavan rayları, özel tasarım 17 inç jantları ve tasarımda olduğu kadar sürtünme kat sayısının azaltılmasında etkili olan arka stoplar, Yeni i20 Active’in başlıca yenilikleri. 

Sınıfında kendine göre bir ayrıcalık yaratan Yeni i20 Active, iddialı bir iç mekana sahip. i20 Active, 1892 mm kombine ön ve arka bacak mesafesi ve 301 litrelik bagaj kapasitesiyle genç kullanıcılar kadar ailelerin kullanımına da olanak sağlıyor. Ergonomik kabini sayesinde rahat bir otomobil olan Active, oldukça yeterli bir baş mesafesi de sunuyor. 

Çünkü Yeni i20 Active’in arkadaki baş mesafesi ise 978 mm. i20 Active ile birlikte kullanıcılar, dört farklı iç mekan renginden birini seçebiliyorlar. B-segmenti bir otomobile göre oldukça ayrıcalıklı bir seçenek olan bu iç mekan renkleri, i20 Active’e çok daha modern ve ferah bir görünüm sağlıyor. 

Çift tonlu kombinasyonlardan oluşan Kahve, Bej, Gri ve Siyah renkli iç mekan renkleri, Yeni i20 Active’i görsel olarak üstün kılıyor. Bu şık kombinasyonları dış kısımdaki dokuz farklı renkle destekleyen i20 Active, kullanıcılarına Kaşmir Kahve, Mercan, Kurşun Gri, Alev Kırmızı, Kutup Beyazı, Çakıl Gri, Resif Mavi, Derin Mavi ve Mika Siyah’ı sunuyor. 

Kokpitin ve kapı döşemelerinin yumuşak dokusu (Soft Touch) otomobile premium bir hava ve üstün kalite hissi depoluyor. Piyano Siyahı parlak boya ve krom malzemelerle desteklenen iç mekan böylelikle kusursuz bir görünüme kavuşmuş oluyor. 

Sadece Elite donanım paketiyle sunulan i20 Active’de, Bluetooth ve navigasyon otomobilin en ayrıcalıklı özelliği. USB/AUX girişi, sınırsız müzik keyfi için standart olarak sunuluyor. 

Yeni i20 Active’in konsol tipi sürücü kol dayama bölümüyle de sürüş esnasında konfor sağlanırken, el altında bulundurmak istenilenleri saklayabilecek bir göz de sunuyor. Yeni i20’nin 7’’ dokunmatik ekranlı müzik sistemi sayesinde tek bir dokunuşla eğlenceyle buluşulmuş olunuyor. 

CD / DVD / MP3 çalar ile müşteriler ister müzik dinleyebilir, isterlerse film izleyebilirler. Ayrıca Bluetooth ile telefonları Yeni i20 Active’e entegre edip istenilen müziği dinleyebilirler veya telefon görüşmesi gerçekleştirebilirler. 

Hafif bir SUV otomobil görüntüsüne sahip i20 Active’in dış mekan kadar bir diğer önemli özelliği ise şüphesiz yeni 1.0 litrelik benzinli Turbo GDI motoru. 120 beygir gücündeki bu etkili motor, otomobile yeterli performansı sunarken aynı zamanda düşük yakıt tüketimiyle de öne çıkıyor. 

Çünkü kompakt ve hafif bu yeni motor, yüksek derecede yakıt verimliliği sağlıyor. Elektrik kontollü basınç tahliyesine sahip kumandalı turbo sistemi, gaz tepkisini ve düşük devirlerdeki torku artırıyor. Silindir kafası ve bloğu için ayrılarak optimize edilen soğutma sistemi de iç sürtünmeleri azaltacak şekilde geliştirildi. Yeni 1.0 litre T-GDI motor, sadece 6 ileri şanzıman sunuluyor. 

Turbo GDI motorun 100 km’deki ortalama tüketimi 5.1 litre. 998 cc’lik bu düşük hacimli turbo motorun yanı sıra, otomatik vites isteyen kullanıcılar ise otomobili 1.4 litre 100 beygirlik atmosferik versiyonla tercih edebilirler. Bu motor, 4 ileri klasik tork konvertörlü şanzımanla kombinlenirken ortalama olarak da 6.7 litre tüketim değeri sunuyor. 

Hyundai’nin yeni satışa sunduğu modeliyle ilgili olarak açıklama yapan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Yeni i20 Active ile Hyundai i20 Ailesi’ni biraz daha çeşitlendirerek daha da güçlendirmiş olduk. Bizim için ürettiğimiz her otomobilin ayrı bir önemi vardır ve i20 Active de Hyundai’nin kalitesini ve konforunu fazlasıyla yaşatacak. 

B segmentine farklı yapısı ve şık gövdesiyle ayrı bir hava katan i20 Active, özellikle maceraperest ruha sahip genç kullanıcılar tarafından fazlasıyla rağbet görmeye başladı. Şu an hemen hemen tüm Yetkili Satıcılarımızdan ve müşterilerimizden yeni modelimizle ilgili gayet güzel geri bildirimler alıyoruz. Yeni i20 Ailesi’nde 7’den 70’e herkese göre bir seçenek var” dedi. 

 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Avrupa prömiyeri yapılan i20 Active, güncel i20 versiyonları gibi Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda üretilerek hem iç pazarda satılıyor hem de 40’tan fazla ülkeye ihraç ediliyor.