Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ FORD KUGA CENEVRE AUTOSHOWDA TANITILACAK

Ford, 2008 yılında üretimine başladığı Kuga modelinin ikinci jenerasyonunu 2012 yılında piyasaya çıkarmıştı. Şimdi de kapsamlı bir makyajda...

Ford, 2008 yılında üretimine başladığı Kuga modelinin ikinci jenerasyonunu 2012 yılında piyasaya çıkarmıştı. Şimdi de kapsamlı bir makyajdan geçirilen Kuga, Barselona’da tanıtılacak. 


Ford’un Amerika’da satışa sunduğu Escape modeliyle başladığı yeni tasarım dili, Kuga’da da kendini göstermiş. En büyük değişiklik LED gündüz farlarını da barındıran şık far tasarımı olmuş. 

Ayrıca daha küçük bir alt ızgara ile birlikte daha büyük bir üst ızgaraya sahip olmuş. Arka tarafa geçtiğimizde ise revize edilen sis farları ve stoplar ilk göze çarpanlardan oluyor. 

19 inç alaşım jantlarda aracın SUV vurgusunu güçlendirmiş. Opsiyonel olarak sunulacak olan arka çekme barı da makyajla gelen yeniliklerden olmuş. 

Kuga’nın kabinine geçtiğimizde revize edilmiş klima kontrol sistemi ve opsiyonel olarak sunulacak olan ısıtmalı direksiyon simidi karşımıza çıkıyor. Ayrıca artık elektronik park freni de Kuga’da sunulmaya başlanacak. 

Diğer Ford modellerinde de yerini alan sekiz inçlik Android ve CarPlay destekli SYNC-3 isimli eğlence sistemi de Ford Kuga’nın yeniliklerinden. 

En önemli yenilik ise kaputun altında yaşanmış. 120 HP güç üreten 1.5 litrelik dört silindirli TDCi motor önden çekişli versiyonlarda sunulmaya başlanacak. 

Mevcut 2.0 litrelik dizel motorun ülkemizde dezavantajlı olduğu bir gerçek. 1.5 litrelik dizel ünite Kuga’nın satışını muhakkak artıracaktır. 182 HP güç üreten 1.5 litrelik EcoBoost motor da Kuga’da yerini alacak. Makyajlı Ford Kuga’nın bu sonbaharda Avrupa’da satışına başlanması planlanıyor.automagg