Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENI NISSAN KICKS GELIYOR

Otomotiv endüstrisinin crossover segmenti otomobillere fazlasıyla doyduğunu düşündüğümüz bir dönemde, bu işin uzmanlarından Nissan’ın yeni ...

Otomotiv endüstrisinin crossover segmenti otomobillere fazlasıyla doyduğunu düşündüğümüz bir dönemde, bu işin uzmanlarından Nissan’ın yeni bir crossover modeli üzerinde çalıştığını açıkladı. 

Küresel pazarda satışa sunulacak yeni crossover modeli, çıkış kaynağı olan Kicks konsept modeli ile aynı ismi taşıyacak. Yeni modelin tüm dünyada satışa sunulacağını açıklayan Nissan CEO’su Carlos Ghosn, aracın bu yıl sonuna doğru bayilerdeki yerini alacağını belirtti. 

Japon otomobil üreticisi Nissan, yeni crossover modeli Kicks’i üreteceği Resende, Brezilya fabrikasına 192 milyon dolarlık bir yatırım yapıyor. Yeni modelin üretimine başlayacak bu fabrikadaki istihdam da 600 kişi artacak. 
Aracın üretileceği Latin Amerika bölgesinin Nissan müdürü olan Jose Valls: “Nissan Kicks ile birlikte müşterilerimizin beklentilerini aşıp güçlü bir tasarım ve tatmin edici bir performans sunacağız.” Konsept modelden edinilen izlenimler ile oldukça atletik görünen model, 2. Jenerasyon Juke izlenimi de yaratıyor. 

Ancak konsept modellerin üretime geçme aşamasında tasarım olarak oldukça yumuşatılarak üretime girdiğini de hepimiz biliyoruz. 2014 yılında Sao Paulo Otomobil Fuarı’nda sergilenen Kicks konseptinin kaynağı da 2012 yılında yine Sao Paulo’da gün yüzüne çıkan Extrem isimli konsept modeldi. 

Her ne kadar tüm dünyada satışa sunulacak olsa da yeni Kicks crossover modelinin kaynağının Brezilya olduğunu söyleyebiliriz. Nissan Brezilya başkanı Francois Dossa: “Nissan Brezilya ekibi, Japonya’daki iş arkadaşlarımızla bir araya geldiğinde, ülkemizden ve kültürümüzden ilham alan sıradışı bir otomobil ortaya çıktı: Kicks.” arabalar