Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

FIAT 124 SPIDER 2016 YAZINDA SATIŞTA

Fiat’ın 50 yıl önce tanıttığı ve kısa sürede efsane haline gelen 124 Spider modeli, yeniden hayat buluyor.  2015 Los Angeles O...

Fiat’ın 50 yıl önce tanıttığı ve kısa sürede efsane haline gelen 124 Spider modeli, yeniden hayat buluyor. 



2015 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni Fiat 124 Spider, gerek güçlü İtalyan “roadster” tasarımı gerekse güçlü teknik altyapısıyla ilk neslin başarısını daha da yukarılara taşıymayı hedefliyor. 

Mazda MX-5 platformunda üretilen arkadan itişli yeni Fiat 124 Spider, ilk etapta 1.4 litre 140 HP benzinli motor ve 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilmiş olarak pazara sunulacak. Fiat 124 Spider’da sürüş keyfi, teknoloji ve güvenlik, ikonik İtalyan tasarımıyla bir araya geliyor. 

Etkileyici sürüş dinamikleri, mükemmel güç-ağırlık oranı, MultiAir turbo motoru, hafif malzeme kullanımı, kusursuz tekniği ve kullanımı çok kolay olacak biçimde tasarlanan kumaş tavanıyla ön plana çıkan Fiat 124 Spider, 2016 yazından itibaren tüm EMEA Bölgesi’nde (Avrupa-Ortadoğu-Afrika) satışa sunulacak. 

Özellikle ABD pazarında yaklaşık 50 yıl önce tanıttığı 124 Spider ile bir efsane haline gelen Fiat markası, 21’inci yüzyıl için geliştirdiği ve ilk nesil modelden ipuçları taşıyan yeni roadster modelini 2015 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıttı. 

İtalya-Torino’daki Fiat Tasarım Merkezi’nde (Centro Stile) tasarlanan yeni Fiat 124 Spider, otomotiv tarihinin tartışmasız bir efsanesinin modern uyarlaması olarak fuarda ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 

2016 yazından itibaren tüm EMEA Bölgesi’nde (Avrupa-Ortadoğu-Afrika) satışa sunulacak olan yeni Fiat 124 Spider, sürüş keyfi, teknoloji ve güvenliği, ikonik İtalyan roadster tasarımıyla bir araya getiriyor. 

Fiat’ın gelmiş geçmiş en güzel otomobillerinden biri olarak kabul edilen 1966 model Spider’dan esinlenerek şekillendirilen yeni Fiat 124 Spider, ilk bakışta bal peteği tasarımlı altıgen üst ızgarası, ızgara kalıbını çevreleyen güçlü çizgileri ve yatay konumla arka farları gibi özellikleriyle ilk nesil Spider modelini andıran tasarım unsurlarıyla dikkat çekiyor. 

LED teknolojili ön ve arka aydınlatma gruplarının tasarımları ise aracın güçlü profiline ve genel atik görünümüne katkıda bulunuyor. Yeni Fiat 124 Spider, çift çıkışlı egzoz sistemi, siyah renkli takla barları, gövde renginde ön cam çerçevesi, marşpiyeler ve kapı kollarıyla ayrıca fark yaratan bir tasarım yapısına sahip. 

Standart olarak sunulan 16 inç alaşım jantlar ve LED üçüncü stop lambaları ise genel dış tasarıma etki eden diğer ayrıntılar arasında yer alıyor. 

Fiat 124 Spider’ın kabini yolculara odaklanarak yüksek kaliteli ve yumuşak dokunuşlu malzemelerle bezenmiş. Deri ve ekoderi malzemelerle kaplanan kabin içi kadar şık tasarımlı ön konsol, yeni Fiat 124 Spider’ın iddiasını başarıyla taçlandırıyor. 

Direksiyon, pedallar ve vites topuzunun sürüş sırasında kolay kullanımı ve sürüş deneyimine odaklı ergonomisi ön plana çıkıyor. Toplam ağırlığı daha da iyileştirmek amacıyla Fiat 124 Spider’da koltuk sırtlığı ve koltuk minderinde hafif bir kompozit malzeme kullanan gelişmiş bir koltuk yapısı yer alıyor. 

Arkadan itişli bir altyapıya sahip yeni Fiat 124 Spider’ın kaslı kaputunun altında ise Fiat’ın birçok modelinde başarıyla görev yapan 1.4 litrelik MultiAir teknolojili turbo motor yer alıyor. 140 HP güç ve 240 Nm tork üreten bu motor altı ileri yüksek dayanıklı bir manuel şanzımanla kombine ediliyor. 
Kompakt tasarımlı bu şanzıman, alüminyum pres döküm yuvası ve özel materyaller sayesinde ayrıca hafifletilmiş bir yapıya da sahip. Fiat 124 Spider’ın hassas sürüş dinamiklerine katkıda bulunmak amacıyla debriyaj pedalının kullanımı en ideal düzeye çıkarılmış, bunun sonucunda da sürücülerin, G-kuvvetlerinin artışını kontrol etmeleri ve seri vites değişimlerinde bulunmaları mümkün kılınmıştır. 

Debriyaj pedalı, kullanılmadığı nokta ile kavrama noktası arasında ideal bir hareket mesafesini temin etmek amacıyla ergonomik olarak konumlandırılmış, böylelikle bir hafiflik duygusu içerisinde ritmik vites değişimlerine imkân verilmiş.

Sürücünün, tavanı açıp kaparken elinin izlediği yol incelenerek ve sürücünün gereken kuvveti nasıl kolayca uygulayabileceği üzerinde çalışılarak, tavanın çalıştırılma sistemi ideal düzeye çıkarılmış. 

Tavanı tam açık konumundan yükseltirken devreye girerek sürücünün hareketini destekleyen bir yardımcı yay, gereken kuvvetin asgari düzeyde olmasını sağlıyor. Böylece elektrikli bir destek sistemi ihtiyacı ortadan kaldırılarak ağırlıktan da tasarruf ediliyor. 

Tavanı açmak veya kapatmak için kilit kolları çalıştırıldığında camlar otomatik olarak tam yükseltilmiş konumlarına göre 140 mm aşağıya indirilerek tavanın açılması daha kolay ve kullanışlı hâle getiriliyor. Fiat 124 Spider’ın koltuk yapısı da oturur durumdayken yumuşak tavanın kullanımını basitleştiriyor. 

Fiat 124 Spider’da önde çift salıncaklı bir süspansiyon sistemi yer almakta. Fiat 124 Spider’ın çoklu bağlantılı arka süspansiyonu ise özellikle virajlarda kontrolün artırılmasına yardımcı oluyor.Automagg