Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

2016 MODEL SEAT LEON GÖRÜNTÜLENDİ

2016 yılından bu yana satışta olan 3. Jenerasyon Seat Leon için artık makyajlanma zamanı yaklaşıyor. İlk olarak birkaç ay önce kamuflajlı o...

2016 yılından bu yana satışta olan 3. Jenerasyon Seat Leon için artık makyajlanma zamanı yaklaşıyor. İlk olarak birkaç ay önce kamuflajlı olarak test sürüşü sırasında görüntülenen makyajlı Seat Leon, geçtiğimiz gün tekrar fotoğraflandı. 

Dört bir yanında ölçüm cihazları bulunan ve alçak süspansiyona sahip olan Leon test aracı, Seat'ın tamamen yeni bir motor üzerinde çalıştığına işaret ediyor. 

Peki ama markanın üzerinde çalıştığı motor hangisi? Test aracında göze çarpan çift egzoz çıkışlarından, markanın yaklaşık 150 beygir güç üretecek bir ünite üzerinde çalıştığı anlaşılıyor. Hepimizin bildiği gibi Seat Leon, VW Golf, Audi A3 ve Skoda Octavia ile aynı MQB platformunu kullanıyor. 
1.8 litrelik TSI ve TFSI motor üretme görevini üstlenen Audi ise 2016 yılında sarışa sunacağı modellerde, yine bu motor seçeneğini getirecek. 188 beygir güç üretecek bu ünite, ACT (Aktif Silindir Zamanlaması) olarak da adlandırılan silindir deaktivasyon sistemine sahip olacak. İhtiyacı olmadığı zamanlarda silindirlerden 2 tanesini kapatacak bu yeni motor seçeneği, yakıttan %5 civarında tasarruf da sağlayacak. 

Yüksek bir tasarruf oranı gibi görünmese de, benzinli ve güçlü bir motor seçeneği için gözardı edilemeyecek bir oran. 1.8 TSI ACT motor seçeneğinin yakın zamanda Audi ile birlikte satışa sunulacağı kesin bir bilgi. 

Söylentilere göre Seat, bu motor seçeneğine makyajlanacak Leon'da yer vermek üzere çalışmalarına devam ediyor. Yeni ön ve arka tamponlara kavuşacak makyajlı Seat Leon, yeni tasarımlı ön ve arka farlar ile de tazelenecek. 

Seat'ın makyajlı Leon'u en yakın uluslararası organizasyon olan Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtması bekleniyor. Alman ve Çek menşeili kardeşleri ile kıyaslayacak olursak Seat, VW Grubu bünyesinde emisyon skandalından en az etkilen marka oluyor. Küçük bir üretici sayılabilecek Seat'ın yalnızca 700.000 otomobili emisyon oranlarından etkilenmiş. 

Bu rakam, premium otomobil üreticisi Audi'nin etkilenen araç sayısının yalnızca 1/3'üne denk geliyor. Mevcut 1.6 ve 2.0 TDI dizel motora sahip Seat Leon'lar, Euro 6 standartlarını karşıladığı için emisyon skandalına neden olan manipülasyon cihazını barındırmıyor.arabalar