Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MINI CONNECTED UYGULAMASI YENILENDI

MINI Connected uygulaması, Ağustos ortasında indirilebilecek yeni sürümü ile büyük çaplı bir kampanyayla beş yıl sonra yeniden sunuluyor.  ...

MINI Connected uygulaması, Ağustos ortasında indirilebilecek yeni sürümü ile büyük çaplı bir kampanyayla beş yıl sonra yeniden sunuluyor. 

Tasarım, geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni ürün ve marka stratejisi doğrultusunda gerçekleşecek değişikliklerle aynı prensibi izliyor, odak noktasını temel fonksiyonlara yönlendirerek marka daha sade bir yaklaşım benimsiyor. 

MINI Connected uygulaması, MINI Streetwise, Online Search, Sports Instruments ve Force Meter, Takvim ve beraberinde Durum, Uygulamalar ve Profil gibi temel fonksiyonlardan oluşuyor. Bu fonksiyonların tüm detaylarını sizler için inceledik.  

MINI Connected uygulamasının yeni özelliği: MINI Streetwise. MINI Connected uygulamasının en yeni öğesi MINI Streetwise. Henüz yolculuk başlamadan kullanıcıların akıllı telefonlarından en iyi rotayı görüntülemelerine izin veriyor, kişisel sürüş verilerini ve beraberinde kullanıcının daha önce gerçekleştirdiği yolculukları kullanarak yolculuğun süresi ve yakıt tüketimi gibi bilgileri gösteriyor. 
Uygulama mevcut konumu belirliyor ve o tarihe kadar kaydedilen tüm varış noktalarını ve en iyi rotaları akıllı telefonda gösteriyor. Aynı varış noktasına yapılan birden fazla yolculuğun kaydedilmiş olması durumunda MINI Streetwise, önerilen seçenek olarak kullanıcıya ait kişisel en iyi rotayı hesaplıyor. 

Varış noktasının işaretlenmesi ile birlikte kişi mesafe, yolculuk süresi ve yakıt tüketimi gibi veriler dahil olmak üzere alternatif rotaları tahmini varış süreleriyle birlikte görüntülüyor. Kullanıcılar görüntülenen yerlerin harita üzerinde veya bir liste olarak görüntülenmesini tercih edebiliyor. 

Aynı bilgi akıllı telefonun MINI'ye bağlanması durumunda Merkezi Gösterge panelinde de görselleştirilebiliyor ve böylelikle bir yerden bir yere ulaşmak için en iyi rota konusunda sürücüler her zaman net bir öneri almış oluyor.  

Diğer fonksiyonlarıyla MINI Connected uygulaması. Otomobilin konumu, yakıt seviyesi, menzil potansiyeli ve kaydedilen son yolculuk bilgisi Durum (Status) öğesinin altından rahatlıkla bulunabilirken, herhangi bir konumun işaretlenmesi ile, park edilmiş otomobile giden rotayı gösteren bir harita açılıyor ve yüklü tüm uygulamalar menüde listelenerek MINI Connected aracılığıyla otomobil içinde kullanılabilecek tüm uygulamalar kullanıcılara gösteriliyor. 

Bunun yanı sıra App Store'da MINI otomobillere uygun uygulamalar ya da akıllı telefonda yüklü ve otomobile bağlı olan uygulamalar hakkında kısa bir özet de ayrıca görüntülenebiliyor. 

Buna ek olarak kullanıcıların kendi adlarını veya MINI'lerini girebilecekleri, fotoğraf yükleyebilecekleri ve toplam menzil, toplam sürüş süresi ve ortalama tüketim dahil olmak üzere kişisel sürüş istatistiklerini görebilecekleri Profil (Profile) menü öğesi de mevcut. Çalışkan MINI sürücüleri için uygulamaya ilişkin tüm bilgiler ve MINI Connected eğitim dosyaları Bilgi öğesi altında. 

Performansa yönelik uygulamalar: Sports Instruments ve Force Meter 
Sports Instruments ve Force Meter uygulamaları performans verilerinin görüntülenmesi amacıyla oluşturulmuş iki uygulama. Sports Instruments; devir, tork, motor sıcaklığı ve mevcut motor gücü dahil olmak üzere motor verilerini gösteriyor. 

Force Meter uygulaması ise hareket halindeyken ekranın orta kısmındaki sanal bir MINI otomobili çevreleyen alanlar üzerinde doğrusal ve yanal hızlanmayı göstermek üzere grafikleri kullanarak tüm hızlanma kuvvetlerini ekranda görselleştiriyor. 

Online Search ve Takvim (Calender), MINI Connected Uygulamasının özelliklerini tamamlıyor. Online Search, otomobilin içindeyken yerlerin ve adreslerin hızlıca bulunmasını sağlıyor ve bu bilgileri rota planlama amacıyla doğrudan opsiyonel MINI navigasyon sistemine aktarıyor. 

Online Search fonksiyonu içerisinden örneğin bir restoran rezervasyonu yapmak üzere doğrudan telefon araması yapmak da mümkün. MINI Connected aynı zamanda akıllı telefonun takvimine de bağlanmanıza izin veriyor. 

Tüm randevular ve yapılacak işler listesi, katılımcılar, telefon numaraları ve adresler gibi bilgilerle birlikte otomobil ekranında gösteriliyor ve varış noktaları şeklinde navigasyon sistemine gönderilebilirken aramalar doğrudan otomobilin hands-free sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.