Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

RENAULT KADJAR 69 BİN 500TLDEN SATIŞTA OLACAK

Renault’nun C segmentindeki ilk Crossover’ı Kadjar cesur ve güçlü tasarımı, dinamik çizgileri, yenilikçi teknolojileri ve prestij simgesi d...

Renault’nun C segmentindeki ilk Crossover’ı Kadjar cesur ve güçlü tasarımı, dinamik çizgileri, yenilikçi teknolojileri ve prestij simgesi detayları ile segmentinde kalıplaşmış düşünceleri sarsmayı hedefliyor. 

Renault Kadjar, SUV, Sport Tourer ve Sedan otomobillerin en iyi özelliklerini arazi ve şehir içi kullanımı için bir araya getiriyor: İyileştirilmiş yol tutuşu sayesinde tüm yol koşullarına uygun bir Crossover olan Kadjar, 200 mm’lik cömert yerden yükseklik mesafesi sunuyor. 472 dm3 VDA ile sınıfının en büyükleri arasında yer alan geniş bagaj hacmine sahip. 

Kadjar 1.5 Energy dCi EDC otomatik vites seçeneği ile rakipleri arasında öne çıkıyor. 4x2 veya 4x4 versiyonları ile sunulan Kadjar, Energy serisi EDC ve düz vites motorlarla donatıldı. Kadjar, iki dizel (Energy dCi 110 ve dCi 130) ve bir benzinli (Energy TCe 130) olmak üzere üç farklı motor seçeneği ile pazara sunuluyor. 

110 bg gücündeki dCi motoru ile sadece 99g CO /km1 emisyon değerine ve 3,8 lt / 100 km yakıt tüketimine sahip KADJAR son derece tutumlu bir crossover olarak dikkat çekiyor. Kadjar’ R-Link 2® sayesinde kişiselleştirilebilir ve internete bağlantı imkanı veren multimedya sistemi ile donatıldı. 

Kadjar, Renault’da ilk kez kullanılan yepyeni teknolojileri bünyesinde barındırıyor. Kendi kendine park etmeye yarayan “Eller Serbest Park Sistemi”, öndeki araca çarpma riskinde frenlerin otomatik devreye girmesini sağlayan “Aktif Acil Fren Destek Sistemi (AEBS)”, park manevralarında sürücüyü uyaran “360° park destek sistemi” 

Renault-Nissan İttifakı’nın CMF C/D platformu üzerinde yükselen Kadjar, İttifak’ın crossover segmentindeki uzmanlığını yansıtıyor. KADJAR, kaliteli üretim için gereken tüm becerileri bünyesinde barındıran ve her açıdan yenilenen Palencia tesisinde üretiliyor. 

Kadjar, Türkiye pazarında Touch ve Icon olarak 2 farklı ekipman seviyesi ile satışa sunuluyor. Kadjar Haziran ayında Türkiye’de 69.500TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor olacak. 

Kadjar’da iki dizel motor seçeneği mevcut Renault-Nissan İttifakı’nın en çok satan motoru durumundaki Energy dCi 110, emisyon değerleri (CO2 emisyonu: 99g/km) ve hem düz hem de çift kavramalı otomatik EDC vites kutusu ile NEDC döngüsündeki yakıt tüketimi (3.8 litre/100km) bakımından Kadjar’ı segmentin en üst noktasına yerleştiriyor. 

Energy dCi 110 motoru ilk kez olarak sürtünmenin azaltılmasını sağlayan çelik pistonlar içeriyor. Bu şekilde NEDC-onaylı döngüde CO2 emisyonları bakımından tahmini yüzde 3 tasarruf sağlanıyor. 2014 senesinde bu motordan 1,3 milyar tane üretildi. Teknolojik mimarisi, motoru daha ekonomik, verimli ve çevre dostu hale getiriyor. 

Düz vites kutusu ile eşleştirilen bu motor 1,750 d’d’den itibaren 260 Nm tork üretiyor. Bu, enjeksiyon ve yanma sistemleri üzerinde yapılan detaylı çalışmalarla birlikte inovatif turbo teknolojisinin uyarlanması sonucu mümkün oluyor. 

Motor                        Çekiş sistemi     Touch         Icon 
1.2 Energy TCe 130              4X2             X 
1.2 Energy TCe 130 EDC*   4X2              X             X 
1.5 Energy dCi 110               4X2              X             X 
1.5 Energy dCi 110 EDC      4X2              X              X 

1.6 Energy dCi 130 4WD 4X4 X *EDC seçeneği 2016 yılında satışa sunulacak. 

1 Yakıt tüketimA ve emisyon değerleri geçerli mevzuat uyarınca onaylan Energy dCi 110 aynı zamanda altı vitesli otomatik EDC vites kutusu ile de sunuluyor. Söz konusu versiyon düz vites kutusulı versiyon ile benzer yakıt tüketimi ve emisyon düzeylerine sahip. 

Ayrıca bu versiyonlar çift kavramalı vites kutusuın konforunu ve tepkisini aynen yansıtıyor. Kadjar’ın dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatılan Energy dCi 130 motoru her türlü teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. 

Boyut küçültme (downsize) işlemi sayesinde söz konusu 16 valfli 1,598 cm3’lük dizel motor 96kW’lik (130bg) maksimum güç üretiyor. Bu motor altı vitesli düz vites kutusu ile birlikte kullanılıyor. Oldukça verimli Energy dCi 130 motoru Renault’nun Formula 1’deki uzmanlığı sonucu ortaya çıkarılan kare mimariyi temel alıyor. 

Söz konusu 1.6 Dizel motor 4,8 litre/100 km yakıt tüketimine ve 126g/km CO2 emisyonuna sahip. Çok geniş bir devir bandında elde edilen 320 Nm düzeyindeki maksimum tork değeri sayesinde hem iki hem de dört tekerlekten çekişli versiyonlarda güçlü kalkış sağlanıyor. 

Dört tekerlekten çekişte ise düşük yol tutuluna sahip zeminler için son derece uygun ve ideal bir çözüm yolu sunuyor. Söz konusu motorlar, Euro 6b emisyon mevzuatına uygun olması bakımından NOx Tutucu ve parçacık filtresi ile donatıldı.