Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MİNİ GRAN TURİSMO 6 YA KATILIYOR

Markanın motor yarışlarındaki efsanevi başarısından ilham alan MINI Tasarım Ekibi, PlayStation®3’e özel Gran Turismo®6 oyunu için, MINI ruh...

Markanın motor yarışlarındaki efsanevi başarısından ilham alan MINI Tasarım Ekibi, PlayStation®3’e özel Gran Turismo®6 oyunu için, MINI ruhunu maksimum yarış performansını mümkün kılacak şekilde uyarladı. 


MINI Tasarım Başkanı Anders Warming, konuyla ilgili şunları söyledi, "MINI, motor yarışında kendi adına son derece heyecan verici başarılar elde etti. MINI Clubman Vision Grand Turismo, tüm bunları Gran Turismo 6'daki sanal yarış pistine yansıtıyor. 

Yoldaki go-kart görüntüsü oyunda da cazibesini koruyor". MINI Clubman Vision Gran Turismo'nun 395 bg motoru sayesinde otomobil, 0'dan 100 km/sa'e sadece 3,5 saniyede hızlanıyor. Sıralı 6 ileri şanzıman, motor gücünü 4-çeker sürüş sistemine aktararak sürekli optimum güç aktarımı sağlarken, vites geçişleri direksiyona bağlı vites kolları ile gerçekleştiriliyor. 

Tamamen ayarlanabilir ön ve arka amortisörler, yol ile en uygun teması sağlıyor. Maksimum hız, vites oranına bağlı olarak (her yarış pisti için ayrı) saatte 290 km'ye kadar ulaşıyor. MINI Clubman Vision Gran Turismo'nun tasarımı, motor yarışı özelliklerinden ödün vermeden hazırlandı. 

MINI Dış Tasarım Başkanı Christopher Weil konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "MINI Clubman Vision Gran Turismo, tüm MINI marka tasarım özelliklerini en sportif ve heyecan verici biçimde bir araya getiriyor. Bunun gibi bir MINI daha önce hiç görülmedi". Ön kısımda saf motor yarışı kabiliyeti. 

MINI Clubman Vision Gran Turismo'nun motor yarışlarında 0'dan 100km/sa'e tavizsiz hızlanması daha ilk bakışta göze çarpıyor; otomobilin alçak ön tasarımına büyük hava girişleri ve kusursuz hava kanalı yüzeyleri hakim. Geniş orta hava girişi, zeminin üzerine kadar aşağıya erişerek, MINI Clubman Vision Gran Turismo'yu görsel olarak sanal yol yüzeyiyle neredeyse birleştiriyor. 

Ön hava bölücüler, yüksek performanslı motoru ve frenleri soğutacak şekilde hava akışını düzenliyor. Geniş çamurluk davlumbazlarıyla iz genişliği, hızlı viraj dönüşlerinde çevik kullanım vaat ediyor. Aynı zamanda, hava kanalı bileşenlerinin yatay şekilde hizalanması, iz genişliğini ön plana çıkaran belirgin hatlar sayesinde ön kısmın oldukça alçak görünmesini sağlıyor. 
Otomobilin ön rüzgârlığının ve düz alt gövdesinin tamamen karbondan üretilmiş olması yalnızca hava direncini azaltmakla kalmıyor; aynı zamanda en iyi tur zamanının yakalanması için toplam ağırlığı da azaltıyor. Ön kısımda bilinen tüm MINI tasarım simgeleri, son derece dinamik bir tasarımı da gözler önüne seriyor. Eliptik farlar, eski uzun mesafe yarışlarından bilinen, siyah bir "X" görünümü taşıyor. 

Eski yarışlarda farlar, far camının taş darbesi veya çarpışma sonucunda parçalanmasını ve dolayısıyla pistte cam kırıkları olmasını önlemek için maskelenirdi. Dört ayrı LED lamba bileşeninin elips içinde siyah bir X ile ayrılması suretiyle modern bir yorum katılan MINI Clubman Vision Gran Turismo, böylece bu bileşeni tekrarlıyor. 

Aralıksız altıgen radyatör ızgarası, otomobilin iz genişliğini ön plana çıkaracak şekilde düz ve sportif bir tasarıma sahip ve en üst kalitede siyah krom çerçeveyle kaplı. Geçtiğimiz sene markanın elde ettiği görkemli ralli başarılarına dair diğer göndermeler; dikey cam silecekleri, küçük ek farlar ile motor kapağı, tavan ve arka kısımlardaki vurgu şeritlerinden oluşuyor. Yandan görünümde maksimum sportif kabiliyet. 

Yandan görünüm, tamamen yeni bir dinamik güçle uygulanan MINI tarzını gözler önüne seriyor. Otomobil, yola düz ve geniş bir siluetle “oturuyor”. Üst kısma hakim olan karakteristik kıvrımlar, MINI Clubman Vision Gran Turismo'nun bir MINI olduğunun anında fark edilmesini sağlıyor. 

İnce uzun tavan ve aralıksız alçak pencereler, sanal MINI'yi daha uzun gösteriyor. Yükselen omuz çizgisi ile, otomobile hafif bir kama şekli veriyor. Dar pencere grafiğinin altındaki hacimli şekil, hemen göze çarpan bir özellik. Neredeyse zemine kadar eğilen güçlü gövde, optimize edilmiş aerodinamiklere ve sanal anlamda mükemmel yol tutuşuna işaret ediyor. 

İnce ve uzun kapılar, yapılı ve sıkıca modellendirilmiş yüzeylere gömülü. Hassas çizgiler, sabit 4-eker sistemine bir gönderme olarak önde ve arkada geniş çamurluk davlumbazlarını ön plana çıkarıyor. Hatların dinamizmi ve netliği, yol yönünde artıyor. Bu da, yüzeylere daha atletik bir hava vermesinin yanında, yan kısımların üç boyutlu yapısını gözler önüne seriyor. 

Dikkat çekici yan eşik, ışığı üzerinde toplayarak otomobilin yüksekliğini görsel olarak azaltıyor ve tamamen düz gövdesini vurgulayan bir hat çiziyor. Tekerlekler, gövdede dışa yakın olarak başarıyla yerleştirilmiş ve böylece meşhur go-kart tarzı yol hakimiyeti sağlıyor. 

22 inç iki renkli jantlar, sportif havaya şık bir stil kazandırırken; motor kapağındaki çıtçıtlar, küçük sürgülü pencere ve çabuk açılan dolum kapakları otomobilin yan görünümünü mükemmel şekilde tamamlıyor. Geniş omuzlar ve güçlü arka çamurluk davlumbazları. Oyuncular ve rakiplerin en hayran kalacağı kısım ise arka tasarım. Geniş çamurluk davlumbazları ve belirgin omuz kısmı, kendinden emin bir duruş sergiliyor. 

Aralarındaki üç boyutlu yüzey tasarımı da arka görünüme canlılık veriyor. Çift arka spoyler yüksek hızlarda aşağı yönlü kuvvet sağlarken, MINI Clubman Vision Gran Turismo'nun çarpıcı ayrık kapılarına net bir grafik vurgusu kazandırıyor. MINI'nin tipik özelliklerinden biri olarak, LED teknolojisine sahip arka farlar, bağımsız bileşenler şeklinde tasarlanmış. 

Entegre stop lambaları ve sürüş farları ile birlikte bunlar, şerit grafiğiyle çevrelenmiş bir bant biçiminde filigran tasarımına sahip. Lambaların yatay şekilde hizalanması, otomobilin geniş duruşunun yanı sıra, arka kısmın dinamizmini de vurguluyor. Ön ve yan kısımlarda olduğu gibi, otomobilin alt kısmı da çok belirgin ve dinamik bir tasarıma sahip. 

Aerodinamik açıklıklar akıcı şekilde modellendirilen yüzeyleri keserek, karakter ve enerji kazandırıyor. Otomobilde biçim, işlevi takip ediyor; hava çıkışları ve karbondan kanal yüzeyleri, ideal etkiyi verebilecek şekilde kusursuzca yerleştirilmiş. Daha da aşağıda, tamamen kapalı ve düz alt gövdesi, otomobilin hassas aerodinamiklerini daha da geliştiriyor. Üstten görünümde güç ve karakter. Oyunda üstten görünüme de sıkça rastlanıyor. 

Atletik bir siluet, MINI Clubman Vision Gran Turismo'nun gücünü ve yarış geçmişini gözler önüne seriyor. Ön kısım, iz genişliği ve filigran ile rüzgâra karşı koyarken, arkada son derece detaylı gövdeyle neredeyse birleşiyor. Arka kısımdaki kaslı uzantı, aynı zamanda arka aksa doğru ilerleyen bir genişlik kazandırıyor. 

Bu, akıcı bir genel görünüm ve bağımsız bir bütünlük izlenimi oluşturan belirgin hatlar ve motor kapağı çizgileri sayesinde şekilleniyor. Gövdenin aralıksız ana çizgisi, çevreden her zaman fark edilebiliyor. Beş farklı renk, çeşitlilik sağlıyor. MINI Clubman Vision Gran Turismo, gerçek bir MINI gibi kişiselleştirme seçenekleri sunuyor. 

Toplamda beş ayrı renk seçeneği sayesinde oyuncular, MINI Clubman Vision Gran Turismo'yu oyun sırasında görsel olarak kendi kişisel tercihlerine uyarlayabiliyor. MINI Tasarım Ekibi bu noktada kontrastlar ile oynayarak, belirgin şekilde uyumsuz olan renkleri her şeye rağmen büyüleyici bir etkileşim oluşturacak şekilde cesurca bir araya getiriyor. 

Ana unsur her zaman, klasik İngiliz yarış geleneğinin modern bir yorumunu sunan ve teknik olarak havalı bir renk tonu olan Cyber Silver ve hafif bir nane yeşili ilavesi ile sağlanıyor. Bu gövde rengi, otomobili güçlü bir şekilde vurgulayan yüzeylerin tam derinliğini ortaya çıkararak, ışık açısına göre farklı görünümler sağlıyor. 

Gövde rengine kontrast olarak, motor kapağı ile tavan arasında ve doğrudan tavanda ilerleyen şeritlerin yanı sıra, motor kapağı şeritleri boyunca ince çizgiler olarak bilinen vurgu şeritleri de yer alıyor. Standart versiyonda tavan, Radiant Orange ve Curry renginde vurgu şeritlerinin eşlik ettiği Reflector Blue rengiyle kendinden emin bir ifade sergiliyor. 

Diğer versiyonlarda tavan, Mirage Black veya Space Green renklerle mevcut. Böylelikle tavan rengine bağlı olarak, motor kapağı şeritleri ve ince çizgiler Radiant Yellow, Radiant Green veya Radiant Orange renklerde etkileyici modern kontrastlar sunuyor. 

BMW Group'un oyun faaliyetlerine katılımı. Gran Turismo serisinin 15. yıldönümünü kutlamak amacıyla, üreticisi ve Polyphony Digital Inc. Başkanı Kazunori Yamauchi, lider otomobil üreticilerini başarılı Gran Turismo serilerine katkıda bulunmaya davet etti. 

Tasarım departmanlarına geleceğe dönük düşünerek, çığır açıcı konsept modellerini oyun topluluğuyla paylaşmaları çağrısında bulunuldu. Sanal otomobiller, PlayStation 3 için yeni Gran Turismo 6 oyununun en yeni sürümüne çevrimiçi güncellemeler halinde entegre ediliyor. 

BMW Group Tasarım Başkanı Adrian Von Hooydonk konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: "MINI Clubman Vision Gran Turismo, aslında Gran Turismo 6 için yapılan ikinci işbirliğidir. Kazunori-San ile birlikte çalışma fırsatı yakaladığımız için çok memnunum; çünkü kendisi de otomobil tasarımı ve performansı konusuyla bizim BMW Group'ta ilgilendiğimiz kadar çok ilgileniyor". 

BMW Group, oyun alanında uzun yıllardır faaliyet gösteriyor. Şirket, MINI Clubman Vision Grand Turismo gibi konseptlerin yanı sıra, klasik ve güncel BMW Group otomobillerini geniş bir kitleye sadece görüntüler ve tanıtım filmleri biçiminde pasif bir şekilde sunmaya değil, aynı zamanda bunları interaktif bir şekilde hayata geçirebilmeye de önem veriyor. 

 MINI Clubman Vision Grand Turismo, mevcut Gran Turismo'nun bir güncellemesi olarak oyundaki yerini alacak. Gran Turismo 6. Gran Turismo, ilki 1998 yılında piyasaya sürülen, ödüllü bir yarış simülasyonu oyunu serisidir. Sony PlayStation® için özel olarak üretilen oyun, dünyadaki en başarılı serilerden biridir. Sony Computer Entertainment tarafından sağlanan bilgilere göre, oyunun 100'ü aşkın ülkede 72 milyondan fazla kopyası satılmıştır. 

PlayStation 3 için Gran Turismo 6'nın en son sürümü, 2013 yılının Aralık ayında piyasaya sunuldu ve oyunda gerçekçi şekilde reprodüksiyonu yapılmış 39 yarış pisti ve orijinal HD grafiklerle reprodükte edilmiş 1200'den fazla otomobil bulunmaktadır.

Hiç yorum yok